15 Септември, 2020 14:14 10 035 29

Дефект в още 180 000 коли на Hyundai

  • сервизна акция-
  • hyundai-
  • дефект-
  • хюндай

Корейците разследват 12 пожара в двигателния отсек и една катастрофа, свързани с отзоваването

Дефект в още 180 000 коли на Hyundai - 1

Корейският автомобилен производител смята, че проблемът е свързан с неизправност на хидравличния електронен блок за управление (HECU) в спирачната система. Изтеглянето включва около 180 000 Hyundai Tucson 2019-2021 моделна година.

Hyundai заявява, че съществува риск от пожар, когато превозното средство работи и когато запалването е изключено. Препоръчва се на собствениците да съхраняват автомобилите си на открити площи, докато не бъдат ремонтирани.

Auto News съобщава, че проблемът произтича от потенциално дефектна платка в HECU, която може да доведе до вътрешна корозия и да причини късо съединение с течение на времето.

Говорителят на Hyundai Майкъл Стюарт заяви пред Consumer Reports, че ако потребителите забележат предупредителна лампа на ABS на таблото, те трябва незабавно да се свържат с местния дилър на Hyundai и да изключат 12-волтовата батерия, докато чакат сервиз и ремонт.

Стюарт добави, че това отзоваване не е свързано с другото отзоваване заради ABS, обявено миналата седмица за 600 000 коли на Hyundai. Разследването при него показа, че спирачната течност може да изтече вътре в HECU.

Така потенциално може да се причини късо съединение и да увеличи риска от пожар в двигателното отделение по време на шофиране или паркиране. Прегледаните модели Hyundai Tucson са произведени от 1 септември 2018 г. до 31 юли 2019 г. и от 1 декември 2019 г. до 23 юни 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    17 9 Отговор
    Я ТОВА НЕ МОЕМ ГО ПОВЕРИМЕ ПОНЕЖЕ ТЕ СА МИЛИОННИЦИ КОРЕЕЦ БАТЕ НАЙ ЗДРАВОТО СРЕДСТВО ЗА ПРЕДВИЖВАНЕ ПО ЗДРАВ Е ОТ Т34 И ЦИГАНСКИ КОН ВЗЕТИ ЗАЕДНО
  • 2 ха ха

    18 32 Отговор
    корейски трошки... идват на конвейр... това е кола еднодневка.

    Коментиран от #3, #6

  • 3 viki

    34 13 Отговор

    До коментар #2 от "ха ха":

    Еднодненвки викаш пък в целия свят гаранцията на Киа е 7 г. или 150 000 км. - А на Хюндай пет години без ограничение в километри!

    Коментиран от #17

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 геро

    8 10 Отговор
    Поне си признават, за да не купуват хората!

    Коментиран от #10, #25

  • 6 vukadin

    25 2 Отговор

    До коментар #2 от "ха ха":

    Да бе, то щото другите са ръчна изработка по поръчка...

    Коментиран от #26

  • 7 вики лексъс

    26 2 Отговор
    Гаранционен период: КИА - 7 Г. - 150 000 км....Хюндай 5 г. и неограничени км! БМВ и Мерцедес 2 + 2 години абсолютна максимална гаранция - като може да бъде увеличена на 2-ра година с още две г. максимум - само ако не са изминати повече от 80 000 км. и е поддържана навреме в офиц.дилър.....Тойота и Лексъс шест години или 200 000 км. гаранция и 10 години за хибрид - хибридния модул и всичко около него! Алфа Ромео от 2020 г. - девет години и 300 хиляди км. гаранция!

    Коментиран от #19, #20

  • 8 майстор

    6 9 Отговор
    Чуреят бързо,не знам защо тия Хюндаи,но иначе са здрави и работят чудесно. Нещо ламарината им е слаба.
  • 9 мъсъръ

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "дд9х":

    И аз се чудех какво ли ще да е това ECU с хидравличен привод ама нейсе:) Може пък да са изобретили някакво такова устройство, което да замести бордовия комп
  • 10 Жоре

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "геро":

    А, късно е, ние вече купихме

    Коментиран от #27

  • 11 Да ги дават на половин цена

    6 3 Отговор
    Ша си купа
  • 12 Миксерите

    5 2 Отговор
    Изпушили :)))
  • 13 Танас

    17 2 Отговор
    Голям,топъл и евтин сладолед няма.
  • 14 Гост

    3 1 Отговор
    това е мултипъл оргазм за гост.

    Коментиран от #16

  • 15 qwerty

    7 2 Отговор
    В интерес на истината поне на моя хюндай са му "меки" спирачките. При дилъра ме успокоиха, че си били така ....??????
  • 16 гост

    8 7 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    В грешка си , от пушилници друго и не чакам , то е ясно !! Виж много е важна днешната реакция на форумната акция за "материали от железарията в Тесла " , хахаххах !!! Та по тоя случай днес имаме ръст от над 45 МИЛИАРДА за Тесла на борсата , повече от цялата капитализация на Мерцедес или БМВ !!! За един ден !! Ей не вдяват тия хора , че Тесла е боклук и това си е , хахаххаха !!! Почвай да ги търсиш поименно да им обясниш , хахаххахахах !!!!

    Коментиран от #23

  • 17 Анонимен

    8 4 Отговор

    До коментар #3 от "viki":

    Като видиш колко неща се броят за консуматив и ще разбереш че тези 7г са си живо набутване у фирмения сервиз. Моя Пасат е с 5г гаранция, но се чудя за какво ми е, но пък и не тръбя по нета

    Коментиран от #18

  • 18 Гражданин

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Анонимен":

    Ами консумативите са си консумативи. На моя Тусон му смениха безплатно катализатора.
    Не са се правили на интересни.
    Само за инфо за ФВ-за проблем с климатика бяха фактурирали 7 пълнения, щото изпускал.
    Чудо на чудесата.
  • 19 123

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "вики лексъс":

    Абе, не ги 'чуваш' нещата на 100%, ама и нещо вярно има!
  • 20 непознат

    10 5 Отговор

    До коментар #7 от "вики лексъс":

    Не само алфа ромео колега,а и ФИАТ-9 год.гаранция,където тук са много недооценени коли.Във Гърция масово карат фиат,също и във Турция.Mercedes-итe возят меко, ВМW-тата спринтират добре, Mazda са вечни. А пък Fiat-итe постоянно се повреждат. Това е положението! Но идва моментът, в който предразсъдъкът се разпада като къщичка от карти.Фиатите са адски корави машини,а дизела Multijet-безсмъртен е просто.Но българите са нарочили че фиат не става,и това е положението.

    Коментиран от #24, #28

  • 21 непознат

    2 3 Отговор
    Пак за алфа ромео,нели са боклуци?Италианските коли за българите са боклуци 9год.гаранция или 300 000км.А колко дава мерцедес и бмв,хи хи хи хи.Иначе премиум коли СМЯХ.

    Коментиран от #22

  • 22 пилота

    7 3 Отговор

    До коментар #21 от "непознат":

    Нормално за Алфа-умрело.9 години гаранция или 300 хил. и после в кофата за рециклиране. Всички останали коли едва тогава започват жизнения си път в България.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 123

    8 3 Отговор

    До коментар #20 от "непознат":

    Има обаче една леека уловка в 9те години гаранция! Стандартно, гаранцията е 5 години, а за 9 се доплаща! Да, доплаща се! Интересен факт е и гаранцията на 2 марки, известни с надежността си, или поне са били, сега не знам как е! Това са Мазда и Хонда, всяка от тях със по 3 години гаранция! За повече, бецален бате! Та, гаранцията е доста спорен елемент от автомобила...
  • 25 Геро,некомпетентен си

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "геро":

    При съвременното производство на автомобили натъпкани с най-различни електронни и автоматични системи това е неизбежно. Дори Мерцедес,БМВ,Тойота и Хонда понякога обявяват сервизни акции за ремонт. Лесно можеш да направиш справка в интернет.
  • 26 vukadin,да допълня:

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "vukadin":

    Дори Ролс Ройс и Бентли ги произвеждат на конвейер.Въпреки че част от интериора го правят ръчно.
  • 27 Жоре,не се отчайвай!

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Жоре":

    Официалният сервиз на Хюндай си върши работата добре,знам го от опит. И няма такива неща като фиктивна смяна на масло,пробутваме на некачествени резервни части и тема подобни циганки. Каквито съм чувал че се срещат дори и в реномирани сервизи.
  • 28 Непознат,грешиш

    5 3 Отговор

    До коментар #20 от "непознат":

    Тойота и Хонда са по-качествени и надеждни от Мазда. Виж класациите на сп. Autobild и на други издания за автомобили. Старай се да бъдеш по-компетентен и аргументиран вместо да правиш свободни съчинения.
  • 29 Cat

    0 1 Отговор
    Още един запланиран дефект, обаче не дотърпя до края на гарнцията...