Last news in Fakti

29 Септември, 2020 14:27 9 450 24

Mercedes вече тества колата "Аватар" (ВИДЕО)

  • mercedes-benz-
  • avtr-
  • vision avtr-
  • аватар-
  • мерцедес

Mercedes вече тества колата "Аватар" (ВИДЕО) - 1

Mercedes-Benz не крие желанието си да работи активно на пазара на електрически превозни средства. След като показа три електрически камиона на Daimler Trucks миналата седмица, компанията пусна видео, показващо своя нов прототип Mercedes-Benz Vision AVTR, вдъхновен от блокбъстъра на Джеймс Камерън "Аватар".

Видеото показва реални кадри от тестове на концепцията на писта. За първи път презентацията на Mercedes-Benz Vision AVTR се състоя през януари 2020 г. на Consumer Electronics Show (CES) 2020. В името AVTR, в допълнение към аналогията с филма за борбата за свободата на Пандора, е кодирана една от характеристиките на автомобила: Advanced Vehicle Transformation или подобрена трансформация.

Футуристичният Mercedes-Benz Vision AVTR има система за управление, която е коренно различна от традиционната с волан и педали. Биоджостик, разположен на централния панел, се използва за управление на автомобила. По този начин управлението е достъпно както за шофьора, така и за пътника, които обаче е по-добре да бъдат левичари. Наличен е и напълно автоматичен режим на управление.

Видеото, показващо тестовете на автомобила на писта, показва и техническите характеристики на Vision AVTR, който е способен да се движи в режим "Crab", когато всичките 4 колела се завъртат в една посока под ъгъл до 30 градуса спрямо оста на автомобила. Само бъдещето обаче ще покаже колко удобно ще бъде да управляваме автомобил с пулсиращ джойстик, голям екран с помощта на жестове и системи за прожектиране.

Колата вече е свръхпопулярна сред колекционерите и богатите феновете на поредицата "Аватар", особено докато чакат премиерата на втория филм, планирана от студията на Дисни за декември 2022 година. Ако продължаването на филмовата сага е успешно, автомобилът Mercedes-Benz Vision AVTR може да се превърне в хит за целия период от пускането на пълнометражната поредица Аватар, следващите филми от която са планирани за 2024, 2026 и 2028 година.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалиста

    12 17 Отговор
    Русия,кога?

    Коментиран от #4

  • 2 Дон Буда с жипката

    15 1 Отговор
    Като моята жипка няма друга на света.
  • 3 Ехеее

    11 7 Отговор
    Тези показват електрически прототипи, още от преди да съществува Тесла. А къде е сега Тесла, къде са те?

    Коментиран от #5

  • 4 Реалист

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "реалиста":

    Когато минималната работна заплата в България стане колкото е минималната работна заплата в Франция Германия Англия

    Коментиран от #11

  • 5 Сър

    9 5 Отговор

    До коментар #3 от "Ехеее":

    Във Формула 1 се задават същите въпроси. Къде са Мерцедес и с колко поредни титли са и къде са останалите. Междувременно във Formula E успяват да вдигнат 180 (наполовината) но състезанията траят по 30 минути (на 1/3-та дистанция) Отговорите може сами да си ги извлечете, стига да има достаъчна мисловна дейност.

    Коментиран от #9, #12, #13

  • 6 Лили

    4 6 Отговор
    А ние си имаме лада и Путини
  • 7 Дон Буда с жипката

    11 3 Отговор
    Ша купя по един Мержан Vision AVTR и на щерката, и на унука, и на гажето Борислава Йовчева в Барцелоната.
  • 8 Р.Р и ДЕСИ

    8 8 Отговор
    Не се заблуждавайте, другари, това е разработка на Нашите Велики Руски Специалисти .Естествено окрадени от Разлагащият се Западен Свят.
  • 9 До сър

    3 8 Отговор

    До коментар #5 от "Сър":

    А какво правим с основните ремонти на ДВГ след всяко състезание на Ф1! Сам си извлечи отговорите!

    Коментиран от #10, #18

  • 10 Сър

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "До сър":

    Изискването е 3 двигателя за сезон. Грубо на един уикенд се правят по 1500 до 2000 км. 21 състезателни уикенда или 7 х 2 = 14 000 км. Батериите на Формула Е кажи колко карат.
  • 11 гост

    5 7 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    Ами когато в България има капитализъм 200-300 години без прекъсване като в държавите дето си ги изброил , тогава ще търсиш техните заплати !!

    Коментиран от #16

  • 12 гост

    5 7 Отговор

    До коментар #5 от "Сър":

    И къде са Мерцедес във формулата , хахах !! Дори един Форд има 7 титли като доставчик на двигатели , а Рено 11 !!! Да не говорим за Ферари с техните 16 !!! Още 10 години да бият всяка година не могат ги стигна , а те още догодина ще се изнижат като предните години !!

    Коментиран от #24

  • 13 гост

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "Сър":

    Само да те светна , че вече се водят сериозни разговори за обединение на Формула 1 и Формула Е и то до 2-3 години !! После да не запееш други песни , хахахах !!!

    Коментиран от #17

  • 14 Нафърфорий

    1 0 Отговор
    А двигателите на Рено ли ще да по традиция? За един приятел питам
  • 15 ами това

    6 0 Отговор
    по магистралите на Бокич как ще се движи? Така като го гледам и до Цръна Маца няма да стигне. И се пита , защо ти е такова ?
  • 16 Мани мани

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Ма те тези държави бяха богати много преди да направят по 300 години капитализъм.

    Коментиран от #19

  • 17 Мани мани

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    И това ще е краят на този спорт.
  • 18 Бачо Киро

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "До сър":

    Отдавна отминаха времената с ребилд на мотора след състезанието. Няма такива филми. Иначе Тесла, дето нямали стигане, още 1 камион мотаят, Мерцедес представили 3... Що сте толкова гламави да мислите, че Тесла разбира от коли? Прави батерии, супер, другите ще ги купят готови от тях или ще им откраднат информацията, промишленият шпионаж не е фантазия. Но автомобили? Какво автомобилно решение имат Тесла? Те да ги боядисат не могат... Големите фирми си имат циклите и плановете, ще минат на ток когато им е кеф... Технологиите на един автомобил се задават години напред... Въобще си нямаш и на идея какво имат, докато не го видиш след около 10 години като прототип. Нямат зор да изкарват всичко, винаги е било така, нали трябва да се стриже купувачът редовно. Тесла имат зор да се дига шум, да дигат акции и да правят име. След 20-3 години, като си надделеят на масрафа и те, ще я карат като Мерцедес и ФВ. До тогава трябва да ринат напред пътеката, за да ги гледат.

    Коментиран от #23

  • 19 Бачо Киро

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "Мани мани":

    Не е като да не са грабили от останалия свят, не са копали.

    Коментиран от #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 гост

    3 4 Отговор

    До коментар #19 от "Бачо Киро":

    То щото любимия ви СССР малко граби от целия "източен" блок и половин Азия , пък пак си е в мизерията и тепърва ще затъва !!!
  • 23 гост

    1 4 Отговор

    До коментар #18 от "Бачо Киро":

    Има някой гламав , ама се мисли за "разбирач" , хахаха !! Тесла за някакви си 8 години е направила колкото Мерцедес не е направил за 108 , и си личи на борсата , точно 10 ПЪТИ вече е разликата и още ще расте !! Щото там едни "глупаци" не идват да те питат тебе , хахаха !!
  • 24 Plameni

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Само ми кажи кой отбор във Формула 1 е постигал шест последователни световни титли при конструктори и пилоти ,и то от първата година на съществуване ?Можеш спокойно да прибавиш и седмата титла.