Last news in Fakti

29 Септември, 2020 14:50 4 389 3

Малка фирма поскъпна с 241% заради сходство в имената с Lucid Motors

  • lucid motors-
  • lucid inc.-
  • акции-
  • поскъпване-
  • цена

Малка компания за разработка на медицинско оборудване от щата Масачузетс поскъпна рекордно, след като калифорнийският производител на електромобили Lucid Motors представи седана Air с автономен пробег 832 км, съобщава Business Insider. Lucid Inc. Цените на акциите на Lucid Inc. са скочили с 241%.

Air превърна Lucid Motors в първата автомобилна компания, която пуска в продажба електромобил с обсег над психологическата граница от 500 мили (804.5 км). По неясни причини сходството в имената е довело до поскъпване на ценните книжа на Lucid Inc. до $2.15 (€1.84).

Продажбите на Lucid Air в САЩ започват през второто тримесечие на 2021-ва на цени от $95 000 до $169 000. Година по-късно компанията планира да пусне и кросоувър на същата платформа.

През август рекордното поскъпване на акциите на Tesla нареди Илон Мъск сред петте най-богати хора в света. Повече пари от него имат само шефът на Facebook Марк Зъкърбърг, съоснователят на Microsoft Бил Гейтс и собственикът на Amazon Джеф Безос.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    15 1 Отговор
    Да продават докато играчите не са се усетили.
  • 2 Чичо

    8 0 Отговор
    Двете компании са толкова близки по дейност, все едно аз да регистрирам фирма за производство на тесли. И да се обливам от славата на Мъск.
  • 3 Другаре и дрогарки антиелектрици...

    6 4 Отговор
    През август рекордното поскъпване на акциите на Tesla нареди Илон Мъск сред петте най-богати хора в света. Повече пари от него имат само шефът на Facebook Марк Зъкърбърг, съоснователят на Microsoft Бил Гейтс и собственикът на Amazon Джеф Безос