Last news in Fakti

1 Октомври, 2020 11:31 3 666 13

Apple печели почти толкова пари, колкото Samsung и Huawei взети заедно

  • apple-
  • samsung-
  • huawei-
  • смартфони

Глобалният пазар на смартфони се сви с 23% на годишна база през второто тримесечие на 2020 г., като приходите спаднаха с 15%

Apple печели почти толкова пари, колкото Samsung и Huawei взети заедно - 1

Въпреки това средната продажна цена (ASP) на смартфоните всъщност се е увеличила с 10 процента в сравнение със същия период на миналата година според фирмата за анализи Counterpoint на база данните показани от премиум сегмента, който не понесе толкова голям удар от пандемията, колкото другите категории.

Като цяло продажбите на телефони от високия клас са намалели с 8% в сравнение с предходното тримесечие, което е по-малко от средния спад. По-голямата част от хората в световен мащаб, са заменили своите устройства през второто тримесечие. Counterpoint вярва, че това е накарало някои потребители да надстроят телефоните си за по-добро потребителско изживяване.

Увеличението на продажбите на телефони с възможност за 5G може също да е изиграло роля за смекчаване на въздействието на COVID-19 върху телефоните от висок клас. Въпреки че общите продажби са намалели, доставките на 5G смартфони са нараснали с над 43% през тримесечието. Ръстът се подхранва предимно от Китай, който представлява повече от три четвърти от 5G доставките. По това време Китай вече се възстановяваше от пандемията.

Въпреки че 5G телефоните съставляват 10% от глобалните доставки на телефони, те допринасят за 20% от общите приходи. Това е така, защото повечето телефони, с 5G на пазара през второто тримесечие на 2020 г., бяха водещи устройства. Китай допринесе за 72 процента от глобалните приходи от 5G и 34 процента от общите приходи от смартфони през тримесечието.

По-голямата част от растежа в Китай се дължи на Huawei, което обяснява защо успя да задмине Samsung след периода април-юни, за да се превърне в най-големия доставчик на телефони по обем. Samsung, от друга страна, беше отговорен за 17 процента от общите приходи от продажба на смартфони. Chaebol отчете спад от 29% през годината, тъй като повечето от ключовите му пазари бяха блокирани през това тримесечие.

Apple, която беше третият по големина играч по обем на пратките, спечели най-много пари през второто тримесечие на 2020 г. Това е така, защото беше най-предпочитаната марка в премиум сегмента и продажбите на iPhone нараснаха с 3% на годишна база. Приходите на iPhone също са се повишили с 2% в сравнение с тримесечието преди година.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    29 8 Отговор
    Само да излезе iphone 12 mini и ще избият рибата. Андройдите не се усетиха, че има хората, които нямат нужда от 7 инчов телевизор в джоба. А просто от телефон с топ характеристики в малка опаковка.
  • 2 no name no face no number

    4 1 Отговор
    Увеличението на продажбите на телефони с възможност за 5G може също да е изиграло роля за смекчаване на въздействието на COVID-19 върху телефоните от висок клас- ПО Голяма простотия не бях чел
  • 3 фффф

    19 25 Отговор
    Гнилата ябълка смърди и не се трае ! Американски боклук произведен в Китай !

    Коментиран от #4, #5, #12, #13

  • 4 гост

    12 7 Отговор

    До коментар #3 от "фффф":

    Даа , смърди , хахах !!! На пари , за твой голям ужас !!! И тук говорят САМО за парите от смартфони , а това е под 30% от печалните на Епъл , хахах !!! Мъка , мъкааааа !!!
  • 5 Фен

    8 6 Отговор

    До коментар #3 от "фффф":

    Купи си една, виж че е доста добра, и се успокой.
  • 6 Дедо

    11 4 Отговор
    Ми нормално с Китайски чаркалаци на тройна цена

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    4 7 Отговор

    До коментар #6 от "Дедо":

    Ми китайците що тогава не продават техните на "тройна" цена , като било толкова лесно ?? Аааа , сетих се , щото те за "идеалисти комунисти" и се грижат за хората , хахахахха !!!! Или просто им е ясно , че и тия цени едвам се намира някой да ги купи , хахахах !! Едното от двете ще е , хахаххаха !!!
  • 8 121212

    10 2 Отговор
    Нормално. Един Айфон 7 се продава на цената на два,среден клас телефона Самсунг и Хуауей.С тази разлика че те са година по нови като разработка от него.

    Коментиран от #9

  • 9 гост

    5 7 Отговор

    До коментар #8 от "121212":

    И с още една разлика , че самите китайци и корейци се избиват за "стария" скъп Епъл , пък не щат новите и евтини "хуйвеи" , хахахах !!

    Коментиран от #11

  • 10 Rado

    1 3 Отговор
    Русопитек: Изгнилата ябълка ще фалира.
    Мъск ще фалира а в момента ще изтрелва две ракети една след друга. И както обикновено се предава на живо, не ги ес страх от провал, като Русия и Китай.

  • 11 ....

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Хахаха, нещо много си се объркал :D Скоро Ishit отпада от челната тройка по продажби 🤣
  • 12 И в

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "фффф":

    Индия вече..;)
  • 13 И в

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "фффф":

    Индия вече..;)