Last news in Fakti

12 Октомври, 2020 14:58 17 995 17

Електрически велосипед с колела без спици (ВИДЕО)

  • beno reevo-
  • велосипед без спици-
  • електрически велосипед

Beno Reevo събра 700 хиляди долара на Indiegogo и е готов за серийно производтво

Електрически велосипед с колела без спици (ВИДЕО) - 1

Компанията Beno от Делауеър, САЩ, представи електрическия велосипед Reevo на платформата за набиране на средства Indiegogo. Идеята на иновацията е да осигури на модерния градски жител комфортно, безопасно, надеждно и стилно пътуване. Основната разлика между Reevo и многото електровелосипеди на пазара е уникалният дизайн на колелата.

Именно този оригиналeн дизайн на Beno Reevo направи проекта популярен в Indiegogo. Въпреки привидната ненадеждност и крехкост на колелата на велосипеда, според разработчиците те са преминали всички необходими тестове и позволяват на потребители с тегло до 120 кг да управляват Beno Reevo безпроблемно.

Стилният дизайн на електрическия велосипед Beno Reevo, направен в черни, агресивни цветове, е допълнен от гениални инженерни решения, за да гарантира безопасно каране. Велосипедът е оборудван с автоматично заключване, използващо сензор за пръстови отпечатъци и GPS проследяване.

Reevo е оборудван с 750-ватов електрически мотор, подвижна акумулаторна основна батерия (48V, 10,5 Ah) и вградена вътрешна, която осигурява работата на системата за разпознаване на собственика и GPS системата. Колелата се заключват с помощта на скрита ключалка, управлявана от скенер за пръстови отпечатъци.

Максималната скорост на велосипеда е 40 км в час, а радиусът на автономно каране с едно зареждане на батерията е до 60 км. При производството на корпуса на велосипеда е използван алуминий, а диаметърът на колелата е 27,5 инча. За да се осигури безопасност при шофиране в тъмното, колелата Reevo са оборудвани с LED осветление, което автоматично се включва при намаляване на уличното осветление.

С помощта на специално приложение можете да управлявате велосипеда от вашия смартфон. Феновете на колоезденето активно подкрепиха проекта Beno Reevo на платформата Indiegogo, където през първата непълна седмица вече са събрани над 700 хиляди долара, а необходимите за старт на производството са 50 хиляди. Първите клиенти ще могат да получат велосипеда с колела без спици до март 2021 г.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Manhart

    26 2 Отговор
    Много яко!
  • 2 пилот на Ферари

    15 6 Отговор
    Идеята изобщо не е нова. Тия пак са крали. Тази концепция е на по вече от 20 години. Беше на фирма произвеждаща мотоциклети.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 БАЙ Х@Й

    13 3 Отговор
    "РАДИУС НА КАРАНЕ" !!!!!!

    Коментиран от #6

  • 4 Най-малко

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "пилот на Ферари":

    на петдесет години е!
  • 5 Jacques Yves Moineau

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "пилот на Ферари":

    Е да ама сега има пръстови отпечатъци и gps ;)
  • 6 Байчо,

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й":

    не само "радиус на каране",ами и диаметър в инчове вместо в цолове!Тотална неграмотност!

    Коментиран от #15

  • 7 Електрошок

    6 4 Отговор
    В нета е пълно с такива модели,а концепцията е от сто години!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Калоян

    17 3 Отговор
    Като фаца миже да струва нещо, но практичност в него няма грам. Без калници значи в дъжд или мокър път не може да се кара, в кал пък съвсем. Тежи 27 кила, което я се опитай да го качиш поне до асансьора, отделно там ще го вдигаш. Тия гуми колко ли качвания на бордюр ще издържат преди да се откъснат или изкривят, и не на последно място частите...откъде части и на каква цена. Цената 2000€ даже не искам да коментирам.

    Коментиран от #10

  • 10 Баш Майстора

    15 2 Отговор

    До коментар #9 от "Калоян":

    Тоа боклук е само гьзария за бальци.Каплите са неподвижни а върху тях Лагеруват гумите....Тва не издържа на прахоляк камо ли за кал а за оф Роуд ЗАБРАВИ.
  • 11 DrivingPleasure

    5 0 Отговор
    Не виждам никакво предимство, от инженерна гледна точка си е недомислица просто е гъзарско - сега опората е само една, вместо усилието да е разпределено равномерно по целия кръг.
  • 12 незнайко

    1 0 Отговор
    Сега остава и самити колела да ги направят част от електродвигател, което не е невъзможно след като си имат ротор и статор !!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 куку руку ку

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Байчо,":

    Инч и цол е едно и също, 25.4мм. При велосипедите се използват и двете означения.
  • 16 Там нещо си

    7 0 Отговор
    Стара концепция, при това с не добър дизайн и цена за автомобил. Честито на купувачите!
  • 17 гост

    3 1 Отговор
    Махни крали или не от стари идеи,тук разковничето е в управлението. Едно колело може да го натъпчеш с всякакви смарт неща, но това не му е смисъла. Виждате ли на клипчето как му трептят ръцете и не може да държи права линия, постоянни корекции. Когато тежестта на колелото е в горната част на каплата, а не централно, то значението е огромно. Колелото като архитектура е доказвана хиляди години, в днешно време един велосипед за 1000лв е много добър, лек, надежден и лесен за каране, нищо общо с тучовете от времето на дедите ми, но велосипедът е за здраве, а не да се натъпчеш токсична батерия за няколко километра и да тръбиш, че си еко.