Last news in Fakti

19 Октомври, 2020 10:49 6 854 3

Крокодилът от Кьолн

  • schnibbelmobil-
  • vaw aluminum-
  • colonia gmbh-
  • man-
  • f8

Превозът на едрогабаритни товари изисква специална техника, която понякога се изработва за конкретни нужди. Точно така се появява безумният влекач от снимките, построен по поръчка на немския производител на алуминий VAW Aluminum за транспортиране на 55-метрови метални греди.

Крокодилът от Кьолн

Известен като "Кьолнския крокодил", Schnibbelmobil се ражда в началото на 80-те години на миналия век в цеховете на компанията за тежки превозни средства Colonia Gmbh. Макар да изглежда като колаж, сглобен във PhotoShop, камионът е напълно реален и освен това има сертификат за движение по германските аутобани.

Крокодилът от Кьолн

Schnibbelmobil започва живота си като влекач MAN F8, чиято кабина е премахната. Шасито е удължено със специално проектирана допълнителна рама, върху която е монтирана каросерия от Ford Granada Turnier.

Крокодилът от Кьолн

Комбито било блъснато от служител на Colonia Gmbh и се наложило да бъде приспособена предница от бус Mercedes-Benz. Името на влекача няма точен превод и се предполага, че е кръстен на водача - някой си господин Шнибел.

Крокодилът от Кьолн

Салонът на "форда" е запазен и усещането зад волана е като в лека кола, но в огледалото се вижда турбодизел с мощност 414 к.с. В задната част на купето може да се спи като в Granada Turnier, но от тази възможност надали се е възползвал някой.

Крокодилът от Кьолн

Висящата далеч пред предния мост кабина на Кьолнския крокодил се люлее нагоре-надолу през цялото време, предизвиквайки пристъпи на морска болест. Желаещите да се возят вътре не са много.

Крокодилът от Кьолн

През 80-те и 90-те Schnibbelmobil навърта 800 000 км по немските магистрали, след което е пенсиониран. През 2013 г. в холандски форум се появява снимка на съхранявания в склад влекач, който изглежда в съвсем прилично състояние.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евала

    16 2 Отговор
    Поредния шедьовър излязъл от работилницата на Господ.
  • 2 6594

    2 1 Отговор
    Добре , че не го е карал , някой БЪЛГАРИН . Имаше да се оплаква колко е зле ,че за нищо не става и накрая щеше да го блъсне някъде .
  • 3 Кумчо Вълчо

    5 0 Отговор
    Алооооо касабов , къде са снимките???????????????????????