Last news in Fakti

23 Октомври, 2020 10:20 31 692 44

Малка тайна как да ускорим продажбата на колата

  • употребяван автомобил-
  • обява-
  • снимка-
  • фотография

Хората, които търсят употребяван автомобил по обява, заглеждат определен тип снимки много по-дълго, отколкото други, гласят резултатите от изследване на руския портал auto.ru. Такива фотографии увеличават значително и шансовете за продажба на колата.

В хода на проучването е станало ясно, че потенциалните купувачи харесват панорамните снимки. Според статистиката на auto.ru илюстрирани по такъв начин обяви имат с 40% повече преглеждания от останалите.

Панорамните снимки са особено ефективни при продажбата на автомобил с цена до 1.5 млн. рубли (€16 562). В този ценови сегмент те намаляват срока на обявата с 12%.

Популярността на панорамните снимки се е увеличила драстично след първата вълна на пандемията от коронавирус, тъй като поне до известна степен заместват личния оглед. Купувачът получава поглед към колата от всички страни и недостатъците се крият по-трудно.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 28 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маркетинг

    84 10 Отговор
    Като и сложим малка цена. Примерно 1 лев, и слагаш надпис: "Вземи сега, плати утре"

    Коментиран от #12

  • 2 нов внос

    84 16 Отговор
    И е така ,и не е така. Добре е снимките на колата да се направят с хубав дигитален фотоапарат (или със смартфон с много качествена камера) ,добре е да са подробни и да показват колата от всички страни (вкл. гуми и джанти) ,добре е салона да е показан подробно (като не се крият изтъркани седалки и волан или счупени бутони) ,добре е да се снима и кошът и двигателя (но не е добре двигателя да е измит),добре е да се снима на светло и колата да е добре измита (но не - мокра) но ... най важното нещо е ЦЕНАТА !!! ПП. Да се прави "филмче" е абсолютно безсмислено - никой не ги гледа.

    Коментиран от #6, #8, #9, #21, #33

  • 3 тттннн

    65 17 Отговор
    За Ганьо няма по-важно от цената! ! !

    Коментиран от #4, #5, #39

  • 4 Баце

    73 2 Отговор

    До коментар #3 от "тттннн":

    Има магическите 170 000 км.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 така е

    95 4 Отговор

    До коментар #2 от "нов внос":

    Прав си пич ,повечето автоджамбази снимат така ,че да не показват нищо ,пишат супер ,хипер ,като нова ,а като отидеш на място - виждаш баба Яга и после ти идва да му строшиш главата на бунака дето ти е загубил времето и ти е скъсал нервите.

    Коментиран от #7

  • 7 Съгласен съм

    73 1 Отговор

    До коментар #6 от "така е":

    само като видя че"тариката" не е снимал лявата седалка,волан педали,а има шест снимки на задните седалки...и подминавам "тариката" Отделно симпатягата снима боята МОКРА!

    Коментиран от #42

  • 8 Версо

    25 6 Отговор

    До коментар #2 от "нов внос":

    Гледам снимките 5 минути, дъжд, пътувам 40 км, алуминиеви джанти, Ама не, Момчето сбъркало , друго какво да напиша, който излъже...Пичели...

    Коментиран от #29

  • 9 абвг

    25 3 Отговор

    До коментар #2 от "нов внос":

    Повечето хора не знаят и не ги интересува двигателя. Като го измиеш изглежда по-хубаво. На някой неразбиращ може да не му хареса че е мръсно, а по-голямата част от пазара са такива.

    Коментиран от #14

  • 10 Швейцарец от Своге

    57 1 Отговор
    Нов внос от Швейцария. Колата е СУВ и е третата в гаража на швейцарски банкер, който предпочита да си кара другите две лимузини. Почти не е излизала от гаража! Неразличими от нова! Всички екстри за модела + тунинг от реномирани гараж. На реални километри. Сядаш и караш! Швейцарецът е бил възрастен и е починал след дълго боледуване, а бабата няма книжка, затова не е карана. Колата е убийствена и за парите си е направо подарък! Който пръв се обади - прочели!

    Коментиран от #44

  • 11 Bigy

    11 23 Отговор
    Купувам само от RR , Koenigsegg и Pagani нагоре. Другото не ме интересува.
  • 12 Қазақстан Республикасы

    32 0 Отговор

    До коментар #1 от "Маркетинг":

    Вече не е така. Хората директно подминават обяви за 1лв., 11лв., 123лв. и др., както и на 111 111 км.
  • 13 Четник

    39 3 Отговор
    Ако не сте на зор ,не си продавайте колата.В момента на Запад колите втора ръка са започнали трайно да се повишават цените.Няма го това предлагане.То и при новите е така.Сега Дупнишкият шоурум като се изпразни ще докарват коли на цената за страх.
  • 14 4739

    29 1 Отговор

    До коментар #9 от "абвг":

    Много, ама МНОГО грешиш за двигателя- много хора изрично настояват мотора да не е измит. И причините са 2:
    - много е лесно при измиването я да убиеш сензор, я да наводниш грешното място и после ти побеляват косите докато го установиш
    - основното обаче е, че когато мотора е мръсен се виждат течовете на масло, а днешните коли текат като лейки от безбройни места

    Аз лично кола с измит мотор дори не поглеждам, а за снимките не е важно да са супер качествени- важното е да е снимана колата в цялост (отвън, салон, мотор, багажник, гуми) и най-вече да са показани забележките + да са упоменати в описанието.
    Скоро продавах старите зимни гуми, че смених размера и за 4 гуми имах 7-8 реда описание и над 15 снимки- въпреки по-високата цена спрямо други обяви ги продадох буквално за 6 часа, а другите обяви все още (месец по-късно) си стоят и са активни, изводите са за вас...

    Коментиран от #15, #20, #34

  • 15 Четник

    34 5 Отговор

    До коментар #14 от "4739":

    Да си купиш гуми втора употреба е същото като да ползваш намерен презерватив.Нали в БГ заплатите са европейски и всеки кара от S class нагоре.Пари на вятъра.

    Коментиран от #17, #18

  • 16 ОртодоксВарвари

    6 14 Отговор
    Каква е ползата да си пазите старата кола, за да я продадете на някого, който да я отряска на 3-тия месец и после да няма пари да й заплати ремонта и да изглежда отново, като нова?!
    Никаква полза, освен, че ще ви даде едни 1500 лв. повече, а на практика за да му я продадете в перфектно състояние сте похарчили 10 000 лв. повече, докато сте си я карали, и сте й се кефили...
    Глупаците си мислят, че като плащат повече, могат да карат, както си поискат кола с ретро стойност, и с невероятни характеристики, дори и на тези години, която ще отвее повечето нови коли...
  • 17 4739

    14 6 Отговор

    До коментар #15 от "Четник":

    И мен що да ме касае това с гумите? Аз ПРОДАВАМ използвана стока, проблемът е в този който я купува. Така се случи, че за 3г. сменихме в семейството 4 коли и всяка съм я оборудвал с 2 комплекта чисто нови летни и зимни гуми и съответно 2 комплекта джанти за тях- скъпо е, но сигурността и спокойствието е 1-во място, аз гуми 2-ра употреба не купувам и с измислени всесезонки не карам...
    Някак обаче ме боли джоба когато знам, че ей там просто си седят комплект зимни гуми на 1 сезон + джанти за които съм дал 1600+лв. - разбира се, че ще ги пусна за продажба с 30% надолу от цената. Аз не бих спестил 30%, но буквално ми подпалиха телефона да звънят и най-бързият ги отнесе- всеки решава от какво да спести пари, аз от сигурност не правя икономии щото после боли...

    Коментиран от #25

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 фотолюбител

    16 0 Отговор
    как изглежда панорамна снимка на автомобил!? това да не е пейзаж да го снимаш панорамно?
  • 20 Плюшкин

    11 0 Отговор

    До коментар #14 от "4739":

    За едни боклук,за други злато
  • 21 Йо Несбьо

    11 9 Отговор

    До коментар #2 от "нов внос":

    Истината е, че почти всички гледаме с удоволствие кратки филмчета, но мнозина не обичат да четат. Т.е., ако снимаш кратко и съдържателно видео, имаш огромни шансове да продадеш бързо колата. Аз бих измил двигателя и описал през какви ремонти е преминала колата, изминатите километри, броят собственици. Ще демонстрирам, че всичко работи, стига да става дума за кола, за която ще взема 1500+ лева, при другите няма смисъл. И разбира се, ще намекна, че продавам колата като сбор от резервни части, т.е. не знам за никакви вреди в момента и след момента на продажбата и съответно не нося отговорност за тях. Защото това са стари коли, все нещо може да излезе от строя седмица след продажбата и новият собственик ще ме търси за гаранция. Е, намерил съм колата, ходил съм до Германия да я купя, чистил съм я, сменял съм масла, филтри, течности, спирачки, играл съм си на фотограф и на монтьор, загубил съм сума ти време и накрая аз да плащам и ремонта - къде ще му излезе края?! Пък и новият собственик винаги влиза в ролята на мрънкач- това не е наред, онова също, все едно купува апартамент, но гледа да те одере с възможност най-много пари. Да вземе Мерцедес на цената на Москвич...
  • 22 Бял Полуовес

    18 6 Отговор
    Като видя радио веселина на тАлИвизоро и друго не гледам...
  • 23 Страничен

    21 4 Отговор
    80% от хорицата гледат цената! Не случайно всички италиански клозети идват в БГ!
  • 24 Свтлин

    20 1 Отговор
    Отворете чуждите сайтове и сравнете, едни и същи автомобили там в Евро тук в Лева.???? Как става? Ами просто е, това което се внася или е на много км., или удар, или сериозни забележки, я по двигател, скорости и тн. В БГ. козметика Ина пазара.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 дърт шофьор

    11 3 Отговор
    Преди време реших да продам кола. Обявата вися половин година. Обади се дама от друг град, хареса я и каза че ще дойде да я разгледа и евентуално купи. От дума на дума се оказа, че се познава с мой колега. Е, не дойде. Бас държа, че е говорила с колегата и той я е отказал. Нормално българско поведение - да кажеш лоши думи за колега. Мина време и я купи друга жена, за повече пари, отколкото щях да я продам на първата. Майтапи.

    Коментиран от #27, #31

  • 27 Ауди

    4 1 Отговор

    До коментар #26 от "дърт шофьор":

    Що се оплакваш тогава

    Коментиран от #30

  • 28 Каруцар

    4 3 Отговор
    Аз до сега кола от България никога не съм си купувал. Сменил съм доста коли и скъпи и евтини. Ако ще колата да е Опел 1995 за 500 Евро докарването 1000 Евро пак няма да я купя от България. Също не си купувам коли от автокъща на запад. Само от собственици директно. Като искаш бързо да си продадеш джулрука пускаш го първа цена У мобиле.бай Ганьо и си готов за 4-5 дена.
  • 29 Алфа Чакал

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Версо":

    Дра ли го много
  • 30 Дърт Шофьор

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Ауди":

    Не се оплаквам. Забавлявах се. Виж последната думичка в коментара ми!
  • 31 Алфа Чакал

    7 0 Отговор

    До коментар #26 от "дърт шофьор":

    Щом е видяло половин година обявата не ти е виновен колегата.Смятай или какво си продавал ,или на каква цена.Може пък да и е казал истината.Кого ше прецака повече,теб или неговата позната.Много правилно е направил
  • 32 жжжж

    10 0 Отговор
    Понеже си търся кола, от четири месеца всеки ден гледам Мобиле. Имаше обява - всички екстри, кожен салон, това, онова и накрая - проблем с мотора. На глас се смях! Ако можеше да се кара само с екстри, хахахаха. И разбира се, любимата фраза - качваш се и караш. Да, ама не!!! Караш към сервиза всеки ден...
  • 33 Лудогорец9

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "нов внос":

    Купил съм си чисто нова кола и си чистя двигателя доста редовно и сега все още мяза като от магазина това значи ли, че като си продавам колата е минус
  • 34 Лудогорец9

    5 5 Отговор

    До коментар #14 от "4739":

    И теб ще питам аз си купих чисто нова кола! Педантичен съм и си чистя на всевъзможни места коата включително и около двг с препарати и начини да се чисти без водоструйки има такива например Green star на фирма Koch chemie и Motorplat на Koch chemie които хем ти почистват мръсотиите хем консервират за дълго а и препаратите издържат до +200 градуса ! Предполагам такава кола няма и да имаш през живота си защото ще я подминеш!

    Коментиран от #35

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Очевидец

    4 0 Отговор
    Той кренвирша за дачията ти говори ,която нова е купил и всеки ден с пешкира търка ;)

    Коментиран от #37

  • 37 4739

    6 6 Отговор

    До коментар #36 от "Очевидец":

    Е значи съм прав- цървула никога не е имал нова кола щото Дачия-та е безподобен кенеф.
    Преди време трябваше да купя 8 баничарки за фирмата и разбира се погледнах Дачия Докер- след 3 мин. установих, че не си мразя чак толкова служителите за да ги наказвам с това ла*но и купих Пежо Партнер. Не че те са идеални, но поне не са такава мизерия като Дачия...
  • 38 Венци

    1 0 Отговор
    Уникат!
  • 39 Мищюрия

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "тттннн":

    Най-важното е " нов внос от германия, очилата на бабата са още в джапката, гледай и бастуна и е в багажника...."
  • 40 И като

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "4739":

    се събуди к'во стана???

    Коментиран от #43

  • 41 Николай

    1 0 Отговор
    Пазарът на коли втора употреба в Русия няма нищо общо с българския.
  • 42 Ппп

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Съгласен съм":

    Или пък цялата в пяна от автомивката :)
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 руслан д

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Швейцарец от Своге":

    Пак ще спомена че 2002г. в Грмания имаше предаване по телевизията, затова че 70% от шофьорите са над 70г, шлехте зеен шлехте хиорен- шлехте фарен, не чуват, не виждат и карат, оттогава досега не знам да са се подмладили германци и швейцарци, така че 70% от колите ги карат над 70г.