Last news in Fakti

23 Октомври, 2020 12:39 3 397 3

Вижте как се играе "Pacman" с истинска строителна техника (ВИДЕО)

  • caterpillar-
  • pacman-
  • игра-
  • строителна техника

За играта бе създаден специален лабиринт

Вижте как се играе "Pacman" с истинска строителна техника (ВИДЕО) - 1

Caterpillar реши да отпразнува 40-годишнината от култовата виртуална аркадна игра Pacman, като я адаптира към реалния свят. За целта специалистите на компанията използваха свои собствени мини-товарачи с дистанционно управление, както и технологии за добавена реалност. За да построят света на „Pakman“, инженерите използваха булдозери, за да изградят специален лабиринт, който играе ролята на една от картите на играта. В него специалистите поставиха мини товарачи, които използваха като главен герой, както и като неговите съперници.

За да визуализират аркадата, участниците използваха и очила с добавена реалност, които позволиха на „геймърите“ да се потопят напълно в играта. В играта участваха както служители на компанията, така и купувачи на професионално оборудване. Управлявайки компактните багери с помощта на дистанционни управления, участниците в играта се придвижваха в лабиринта, като същевременно с очилата получаваха картина с разширена реалност.

Така играчите успяха да съчетаят както реалния, така и виртуалния свят. Кръгът завърши с победата на "Pacman", след което лабиринтът беше изравнен с помощта на тежко оборудване. От компанията отбелязаха, че макар това събитие да приличаше на обикновена игра, то все пак е имало практическо значение. С помощта на реално пресъздаден лабиринт специалистите биха могли да симулират реални ситуации, в които операторите на багери се намират при извършване на работа на строителни обекти. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Псевдоним

    9 5 Отговор
    Бойко в момента играе Пакман с джипката.

    Коментиран от #2

  • 2 Може ли

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "Псевдоним":

    поне едно забавно нещо да не го оливате с роден, л@йнян сос?..
  • 3 gnom

    0 0 Отговор
    А ние имахме технология по-добра от тази на Катерпилар, за производството на зъби за челни товарачи! Но псевдо демократите унищожиха заводчето ни, защото те не са дошли да създават, а да унищожават, което ни бе казано в прав текст директно в очите! И да сме забравили за технологии и производство!