24 Октомври, 2020 11:30 10 100 43

Нова пералня с изкуствен интелект вече и у нас

  • samsung-
  • пералня

Нова пералня с изкуствен интелект вече и у нас - 1

Samsung Electronics стартира продажбите в България на изцяло обновена гама интелигентни перални. Една от иновациите е пералната машина Samsung WW9800T, която е оборудвана с функции, базирани на изкуствен интелект (AI), които персонализират процеса на пране с цел постигане на още по-добър резултат за по-малко време.

Изкуственият интелект при домакинските уреди анализира поведенческите модели на потребителите и препоръчва персонализиран режим на употреба. Оборудван с лесен за работа потребителски интерфейс, AI Control елиминира необходимостта потребителите да въвеждат своите настройки всеки път. Функцията AI Wash използва сензори за установяване на теглото и замърсяването на прането, за да се определи оптималното количество вода и препарат за дозиране.

Революционната Samsung технология QuickDrive позволява да се скъси продължителността на пране с до 50% и потреблението на енергия с 20% . Цифровият инверторен компресор на Samsung работи с иновация на базата на магнити, която позволява пералнята да е още по-тиха, но същевременно е още по-производителна. Същевременно изразходваната енергия в сравнение с универсални уреди от този клас е по-малко.

Технологията Samsung EcoBubble увеличава ефекта на детергента, превръщайки го в меки мехурчета, като по този начин позволява по-бързото проникване в тъканите, дори в студена вода. Удобството от гледна точка на потребителя засяга и процеса на сушене. Auto Cycle Link сдвоява съвместими перални и сушилни директно, за да зададе автоматично най-добрия цикъл на сушене за всяко зареждане.

Всички нови уреди от тази продуктова категория на Samsung поддържат SmartThings, като позволяват на потребителите контрол над настройките на прането от своя смартфон и функции като Laundry Planner и Laundry Recipe, за персонализиране на режимите на пране.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bg citizen

    41 2 Отговор
    А цената? По-добре не питай!
  • 2 Боко мутрагенио

    50 3 Отговор
    Ще купя една да помага за домашните на внучетата.
  • 3 Бесен Язовец

    34 6 Отговор
    И как изчислява според теглото и замърсяването, ами ако метна едни гумени ботуши с кал на колко градуса ще ги извари?
  • 4 Професора

    21 4 Отговор
    Работи когато си поиска, трябва и спец температура в помещението спец. прах за пране и......

    Коментиран от #40

  • 5 Циганин

    38 2 Отговор
    Мисля че изкуствения интелект на пералнята ми е от женски род! Защото от две седмици не иска да ми пере дрехите и няма адекватна причина за това.
  • 6 факт

    17 9 Отговор
    По принцип бялата техника на Самсунг е доста проблемна и то най-вече заради електрониката , колкото и да е парадоксално . Дават и други дефекти, примерно на чисто нова микровълнова от висок клас надписите на бутоните започнаха да се изтриват , а на 6-тия бяха за смяна .
  • 7 Госあ

    34 11 Отговор
    Със сигурност е по умна от премиера на Република България 😖

    Коментиран от #15

  • 8 Шекспир

    24 2 Отговор
    Поредната глупост за подхранване на потребителското общество.
  • 9 Пежо

    9 3 Отговор
    Толкова е интелигентна,че даже е потеглила към Марс.Не само у нас,а никъде не се продава.За какво тогава се рекламира???
  • 10 Овчи възторг

    18 1 Отговор
    Ще я купя! Щом е новост и я рекламират, значи е добра! А и съседите ще ми завиждат...
  • 11 Дълбоко Виждащ

    6 0 Отговор
    Може да си поръчате и прахосмукачка робот....и заедно с един златен 4зъб горен..Ще се върнете напълно към .....Корените си!
  • 12 един от стадото

    25 0 Отговор
    на времето имаше едни перални Диана, ползвахме я да пере пелените и чаршафите на бебето. По миризмата познавахме колко прах да сложим и колко пъти да я пуснем. Е това е интелект, по скоро инстинкт
  • 13 Симо

    8 11 Отговор
    Бяла техника се купува от турски производител които са със седем години гаранция, също без подръжка изкарват 15-20 години.
  • 14 Сто процента

    2 2 Отговор
    е по умна от град Козлодуй
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 CL500

    9 16 Отговор
    Има 2 марки уреди на света - Miele и останалите!!!
    Тези щуротии с изкуствени интелекти и тем подобни измислици не само ще оскъпят продукта, че и без тая рекламирана полза, но и ще са МЕГА голяма предпоставка за скорошни проблеми.
    Купуваш Miele и въпреки, че ще платиш двойна цена, то животът на уреда ще е в пъти по-дълъг, безпроблемен и ненадминато качество на работа (малко като реклама звучи това, но си е така..само лаиците биха се подлъгали да купуват недоказани марки, заради съмнителни екстри).

    Коментиран от #17, #21, #24, #33

  • 17 Кир

    0 8 Отговор

    До коментар #16 от "CL500":

    Глупости, всички перални са добри, ще въртя Стара кир 20 години как пък не, че ще плащам и двойно...
  • 18 Хи хи

    12 0 Отговор
    От години ползвам пералня свързана към велосипеда ми. Въртя педали, поддържам форма, пестя електричество
  • 19 Писна ми

    20 1 Отговор
    да ми разправят за изкуствен интелект! Знаете ли какво е изкуствен интелект? Марвин Мински дава определението още през 60 години на миналия век: 1.Комуникация на близък до естествен език. 2.Обучение. 3.Решаване на проблеми и планиране. Как ви звучи да ти проговори пералнята!?
  • 20 Можете да си говорите

    9 4 Отговор
    Разбира се че може да кажеш на пералнята какво да прави. Не прочете ли че можеш да комуникираш с нея през телефона. Вероятно може да ти Върне и обратна информация например колко време остава до края на прането.

    От телефона мога само с гласов контрол да си включа климатика на определени градуси, да пусна някой клип на телевизора, като избера в кое помещение да е. Мога и да кажа на колко да е силата на звука или направо да го спре.

    Мога да се включа и изключа която и да е лампа, а за тези които се димират, мога да определя и интензитета на светене. Дали е близо до определението за изкуствен интелект!

    Коментиран от #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Язе

    12 1 Отговор

    До коментар #20 от "Можете да си говорите":

    Това е умен дом а не изкуствен интелект.Ти не си говориш с уредите а задаваш команди по един или друг начин.Разните му там контролери приемат командите и изпълняват.Ако седнеш да четеш книга, кой определя интензитета на осветление?

    Коментиран от #23, #25

  • 23 Язе

    12 1 Отговор

    До коментар #22 от "Язе":

    Даже определението умен дом е хитрост.По правилно е-автоматизиран.
  • 24 Miele е номер 1

    7 3 Отговор

    До коментар #16 от "CL500":

    Абсолютно си прав! Преди години от безпаричие се наложи да си купя употребявана пералня и си купих старо Miele. Лашках я две години, не мръдна. Моята жена пере всеки ден, често я пуска по два пъти( 4 членно семейство сме) акъла и взе. Даже не смятахме да я сменяме, но като редовен клиент на верига магазини за техника ми направиха оферта за ново Miele. И така...купихме си нова. Няма такъв кеф! Безшумна, икономична, уникална. Старата е още в мазето, сърце не ми дава да я изхвърля... Бъдете здрави

    Коментиран от #26

  • 25 Човека питаше за разговор

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Язе":

    Говорите ли си с пералнята? Говорите си. Тя пита ти отговаряш. Спрямо отговорите взима ли решение каква програма да пусне, определяйки самостоятелно градуси и времетраене? На практика ти говориш на изкуствения интелект, който управлява пералнята. Ако нямаш интернет достъп до изкуствения интелект, пералнята не би те разбрала.

    Бедна ти е фантазията, на какво са способни google и Алекса, а и приложенията за смар хоум. Със сигурност можеш да си създадеш алгоритъм, който да включи осветлението по твой избор, когато седнеш на определено място и четеш нещо. Даже може да различава кой е седнал и да прилага различни сценарии, анализира какво е правил всеки един предишните 10 пъти.
  • 26 един от стадото

    5 5 Отговор

    До коментар #24 от "Miele е номер 1":

    е що само той да е прав. Аристон- бачкат та се късат. Хладилник и пералня купени в един ден през 2000ната година. Интелект трябва да има малко не в тях, а в главата. Бяха най- скъпите в магазина, тоя път избрах по цената. Миелето по какво го избра, не вярвам по молбата му
  • 27 ТРОШАЧА

    2 5 Отговор
    Преди две седмици си купих такава с 5 г гаранция на пералнята и 10г на мотора . Пералнята ми събира 10кг пране . Напълно си заслужава. Изключително доволен съм. Цените на такива перални са от 1000лв. нагоре. Който иска може лично да провери по големите вериги магазини за бяла техника. Самсунга за тези пари издавя рибата направо. Изключително високо технологичен е!

    Коментиран от #29

  • 28 Консервативен

    13 0 Отговор
    Ако става дума за трайност - имам съветски хладилник ЗиЛ, купен в 1972, който работи и до днес безотказно - вече 48 години! - само с едно допълване на фреон преди двайсетина години. Има напълно съвременен външен вид и единственият му недостатък е, че не се размразява автоматично, а се налага веднъж месечно да се спре и размрази. Но трайността му е впечатляваща. Впрочем, по онова време навсякъде по света се произвеждаха по-дълготрайни вещи, а сега са еднодневки. Такава е новата философия на бизнеса - печалбата преди всичко.
  • 29 CL500

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "ТРОШАЧА":

    Дай линк за магазина, от който си я купил да и видим цената и особено гаранцията. Към момента виждам в Технополис примерно най-скъпият модел на Самсунг е 1300 лв, за 9 кг пране и с гаранция 2 години. А това е далеч, като възможности от заявения тук модел. Казваш над 1000 лв., разбира се, моделът за който ти пиша е вече 1300 лв.
    Дай линк да видим, кой предлага този модел, цената и гаранцията.
    И се надявам да не ти се налага да ползваш гаранцията ;-)
    А има и друго - дано завеното качество на изпиране съответства на реалното, защото почти всички производители на бяла техника си пишат само гръмки системи, а те .... не работят или са мнооого далеч от заявеното, ама човек само си мисли, че примерно системата му на хладилника за запазване на плодове/зеленчуци работи или, че пералнята му правела мехурчета и изпирала суупер добре, или че сушилнята му придава гаден аромат на дрехите му, но това 'било нормално' и т.н.. Говоря за КАЧЕСТВОТО на работа на уреда! Не говоря само уредът да има красив програматор и дисплей и як дизайн да ти хване окото и да го вземеш.
  • 30 qwerty

    15 0 Отговор
    навремето като млад без пукнат лев и аз перях с ИИ в леген и с две ръце😂😂😂😂

    Коментиран от #31

  • 31 Пурко

    6 0 Отговор

    До коментар #30 от "qwerty":

    И аз така повече от десет години!
  • 32 незнайко

    3 0 Отговор
    И пералните станаха като автомобилите . Електроника и пак електроника . Всевъзможни датчици, но още не са се сатили да сложат камера, която да определя вида на прането - БЯЛО ИЛИ ЦВЕТНО !!! Едно е сигурно, остава си БАРАБАНА С КОЖУХА, ПОМПАТА ЗА ВОДА, НИВОМЕРА а BLDC двигателя e имплантиран отзад на барабана !!! ТАКА ПОЛУЧЕНАТА НОВА ПЕРАЛНЯ СТАВА КАТО МЕРЦЕДЕС ПО ЦЕНА !!!
  • 33 Стара слава

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "CL500":

    И аз смятах доскоро така, но след като оборуддвах кухнята си с пълен набор Миеле/не от най ефтината/ започнаха разочарованията . За две години-6 дефекта, при това сериозни.А старат ми пералня Самсунг/от тогавъшния най висок клас/14 години работи абсолютно безоткасно.Имах и микровълнова Самсунг/с горещ въздух/ и тя служи без проблеми/купени бяха заедно/.Та совите вече не са това което бяха.
  • 34 Рен

    6 0 Отговор
    Предпочитам с механичен програматор от колкото електроника имах директ драйв няколко пъти се случва да не може да балансира дрехите и цял ден врът на ляво врът на дясно грешка и на ново
  • 35 корито

    4 0 Отговор
    Най-накрая!Сегашната ни пералня прави само твърди мехурчета от детергента, които само блускат дрехите и ги изкривяват.
  • 36 Гост

    3 0 Отговор
    Ама верно ли ОЩЕ ПО-ДОБЪР резултат?
  • 37 хубаво ама

    3 0 Отговор
    А сеща ли се, че след като изпере трябва да отиде и да простре? А после и да прибере прането и да го подреди по гардеробите. Такава пералня търся.

    Коментиран от #39

  • 38 минчо

    3 0 Отговор
    В БЙЛГАРИЯ ТАЯ ПЕРАЛНЯ ЩЕ ИЗПУШИ.ИСКУСТВЕНИЯ ИНТЕЛЕКТ ЩЕ СЕ ЧУДИ НА ЛОШАТА ВОДА.ААА КАТО И СИПЯТ ПРАХ ЩЕ СЕ ПОБЪРКА И ЩЕ СЕ САМОРАЗРУШИ ОТ МЕНТЕТО
  • 39 Гого

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "хубаво ама":

    търси модел Мария. ама много харчи.
  • 40 Хихи

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Професора":

    Язък,че си професор.Не е за теб и гумените ти ботушки този уред...
  • 41 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    0 0 Отговор
    Тази пералня сигурно е по-умна от оня с чекмеджето...
  • 42 кака Пена

    1 1 Отговор
    А може ли и да простира ?!
  • 43 Техника

    0 0 Отговор
    За тия пари не мерси. Самсунг се трошат най бързо по добре миеле