Last news in Fakti

28 Октомври, 2020 15:07 5 447 19

Собственичка на Tesla хвана крадци със смартфона си

  • tesla-
  • model 3-
  • кражба-
  • приложение-
  • смартфон

Радиоводеща от австралийската столица Канбера не само предотврати кражбата на "тѐслата" си, а и помогна на полицията да залови похитителите на електромобила. Анабел Брет се възползвала от възможностите, които предоставя фирменото мобилно приложение на калифорнийския производител.

Брет получила съобщение на телефона си, че алармата на нейния Model 3 се е активирала. Тъй като била на работа, жената помолила свой приятел да провери дали всичко е наред, но електромобилът вече бил изчезнал.

Собственичка на Tesla хвана крадци със смартфона си

Анабел веднага отворила приложението, което позволява да се следи местоположението на "тѐслата", и установила, че крадците не са успели да стигнат далеч. Жената се обадила веднага в полицията, заела друга кола от познат и се впуснала в преследване.

Собственичка на Tesla хвана крадци със смартфона си

"Приложението позволява електромобилът да се забавя дистанционно и дори човек да се позабавлява. По време на преследването постоянно свалях и вдигах стъклата, натисках клаксона и пречех на крадците по всички възможни начини", разказва Брет пред 9Now.

Не след дълго пишман крадците се изнервили от дистанционния саботаж, изоставили "тѐслата" и се евакуирали с друг автомобил. Единият от тях обаче забравил шофьорската си книжка и плик с адреса си в електромобила. Освен това престъпниците били заснети и от бордовите камери на Model 3, които се активират при всеки опит за проникване в купето. Скоро крадците били открити и арестувани.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТЕСЛА. .ТЕСЛА

    7 2 Отговор
    И ЩЕ ИЗЯДЕШ ДЪРВО
  • 2 сектант

    14 5 Отговор
    това е безобидно. на дъстъра съм сложил за всеки случай t4-rdx под седалката с дистанционна активация. ако не си го намеря някой ден цъкам на приложението и останалото ще го оправят застрахователите вече

    Коментиран от #13

  • 3 да попитам

    13 3 Отговор
    абе старите кочини ги палеха с кабелите, а тия как ги палят сега? софтуерно ли що ли? или това е леко разказче на човек сънувал нещо си?

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Като всеки друг автомобил

    15 4 Отговор

    До коментар #3 от "да попитам":

    Автомобилите с безключов достъп се крадат. При Тесла има и вариант да въвеждаш ПИН код, но явно радиоводещата не го е ползвала. По принцип вече теслите се крадат от пишман крадци, които не знаят че ги снимат по всяко едно време.
  • 5 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    16 13 Отговор
    Tesla - най-добрият ловец на крадци, но за кола май не става...
  • 6 Незнам

    23 3 Отговор

    До коментар #3 от "да попитам":

    Но видях, че Мерцедес ги палят с бензин! Много здраво гори!
  • 7 ФауВе

    20 9 Отговор
    Няма човек в света, който да не знае вече, че Теслите имат камери, и ако някой тръгне да ги краде без маска, лесно ще бъде разпознат и заловен. Особено авто джамбазите са в час с всичко това. Няма как да ме убедите, че има крадци, които въпреки това, продължават да посягат на Тесли, че и немаскирани. Това си е поредната нагласена реклама на друсания.

    Коментиран от #14

  • 8 Възможно е

    18 3 Отговор
    този да е бил потенциален терорист. Напоследък те задължително си оставят личните документи или шоф. книжка на място удобно за разследващите-))

    Коментиран от #9

  • 9 А може и да е печен крадеца

    9 4 Отговор

    До коментар #8 от "Възможно е":

    Ако си полицай, който спира автомобил за проверка, ще се усъмниш ли, че автомобилът е краден, ако шофьорът извади шофьорската си книжка от жабката на колата?
  • 10 БАЙ Х@Й

    17 2 Отговор
    На 11.09. паспортите ма терористите оцеляха при атентата и бяха открити! Във Франция и Белгия терористите забравиха паспортите в колите! Сега и този ! Това мода ли е !

    Коментиран от #11

  • 11 Не е мода

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "БАЙ Х@Й":

    Подпис е! Дали е истински или фалшив е друг въпрос.
  • 12 Ягуар

    17 3 Отговор
    Е хайде сега, този кратък разказ с много елементи на фантастика е за раздел реклами. Като стигнах до " крадецът си забравил шофьорската книжка в теслата" ми дойде в повече.
  • 13 Апаш

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    мноооооооого под нивото ми е даже да си помисля за пластмасовия ти ЛЕГЕН .....
  • 14 Румен

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "ФауВе":

    Кви камери,кви 5 леа ба? Единият направо си оставил шофьорската книжка и адрес в колата.

    Коментиран от #18

  • 15 Реклама а а

    6 1 Отговор
    е това ако не е реклама

    Коментиран от #19

  • 16 kjl

    7 0 Отговор
    Най-вероятно вече им професионални спичвачи на добри истории за Тесла. Създават се легенди, приказни принцеси хващат лоши бандити с малките си прекрасни ръчички, само държащи може би айфон. Истории за невероятния живот на притежателите на американски джаджи. Някъде там, един пише за уникалните тесли, друг за полетите до Марс на дракони и старшипи, трети разказва как под земята израстват тунели с вакумни тръби и скоро отгоре, над земята ще пеят само птички и ще цъфтят цветя. Абе едни списвания ти казвам, чак Жул Верн се върти нервно в гроба и не може да повярва на таланта на младото поколение.
  • 17 Koлега

    5 0 Отговор
    И на мен ми откраднаха теслата, сега няма с какво да вадя пироните :)))
  • 18 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Румен":

    Редовно го правят крадците на Тесла :)))))))))))
  • 19 HE E

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Реклама а а":

    Това е продуктово позициониране :)