9 Ноември, 2020 16:23 2 337 10

Японци разработиха концепция за градски космодрум

  • космодрум-
  • бъдеще

Проектът е представен само "на хартия", но японците са уверени, че в бъдеще много градове ще имат свой собствен космодрум

Японци разработиха концепция за градски космодрум - 1

Перспективата за масов транспорт с космически кораби все още е въпрос на далечното бъдеще, но японски архитекти вече са подготвили концептуално решение за стандартен градски космодрум. Проектът е представен само "на хартия", но японците са уверени, че в бъдеще много градове ще имат свой собствен космодрум, предназначен да обслужва космически туристи и пътници.

Групата японски архитекти са от Асоциацията на космическите пристанища на Япония (SPJ) и проектът им е за футуристично четиристепенно космическо пристанище, което ще бъде разположено на брега на Токийския залив. Концепцията за за градски космодрум е близка до оформлението на традиционните модерни летища.

Японци разработиха концепция за градски космодрум

Има пътна връзка, свързваща космодрума с останалата част от града, а огромен соларен покрив е разположен над цялата конструкция. Той позволява на космодрума да има вътрешни дворове, градини на открито и „дори земеделски земи с различни размери, като същевременно осигурява покрито обществено пространство за хората“.

Две високи кули с изглед към космодрума са предназначени за излитане и кацане на космическите кораби. От горните етажи пътниците и придружаващите ги лица ще могат да наблюдават изстрелването на космически совалки, излизащи в орбита. Архитектите осигуряват и забавление за чакащите пътници. Има хотели, фитнес зали, аквариум, музей на изкуството и кино.

Към днешна дата японският космодрум е просто компютърно генериран рендер, но SPJ се надява да въведе в действие концепцията "ASAP" за развитие на туристическата индустрия в страната.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Методи

    5 3 Отговор
    Бат Бойко ще направи и у нас, при това един от първите, веднага след японския. Това ще стане през 2090 година, когато Той още ще е на власт

    Коментиран от #2

  • 2 Бачо Киро

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Методи":

    Само че тц. Няма да направи, защото няма да може да обикаля с ракетата като с джипката, а ще даде възможност на Радев да фърчи. Това той няма да го позволи.
  • 3 Така де, така

    5 1 Отговор
    Така е, правят хората, а бг територията още автогарите не са направени като хората, срещу нас да хвъркат жапонците пак няма стигане 😓😓😓
  • 4 Пацо

    3 4 Отговор
    При ганьо никой не сака щото ганьо само сака да крадне.Помня англичаните в Стара Загора.Супер модерно производство за опаковачната индустрия и после всичкото България само крадне,от началник до охрана и чистачка.След 7 месеца англичаните закриха предприятието.
  • 5 700

    5 0 Отговор
    Е, добре де, пък ние си оправяме вълнообразната магистрала, пък! То да не е дребна работа!)
  • 6 плевен

    1 8 Отговор
    Напоследък от Япония долитат само тъпи идеи, като тази. След това ще измислят къща на Сатурн и Уран. И света трябва да им се възхищава на иновациите.
  • 7 piff

    4 1 Отговор
    Сега риснаците ще се почувстват длъжни да направят по ,,хубав,, аналог

    Коментиран от #10

  • 8 тошо

    1 3 Отговор
    Рибата още в водата а жапанците сложили тигана на котлона
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Мхм

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "piff":

    Да, само че руския аналог ще е безаналогов