Last news in Fakti

18 Ноември, 2020 11:58 5 146 10

Ел.пикап F-150: търсенето надмина очакванията

  • ford-
  • f-150-
  • ev

Пълноценният дебют на пазара на Ford F-150 EV ще се състои едва в средата на 2022 г.

Ел.пикап F-150: търсенето надмина очакванията - 1


В своята стратегия за електрификация Ford, наред с други неща, разчита на най-популярните имена от продуктовата си линия. Първият - освен вече прекратения Focus Electric - бе кросоувърът Mustang, след това се появи микробусът E-Transit, а сега следващата по ред е електрическата версия на F-150, най-продаваният автомобил в Америка.

Очевидно подходът на Ford се отплаща. Във всеки случай компанията обяви, че вече е преразгледала производствените планове за електрическия пикап. Предвид сериозния интерес, който бъдещите купувачи проявиха след анонса през септември, автомобилният гигант реши да увеличи обема на производството на модела с един и половина пъти.

В същото време пълноценният дебют на пазара на Ford F-150 EV ще се състои едва в средата на 2022 г. и засега не знаем нито цените, нито характеристиките на електрическия автомобил. Известно е само, че това ще бъде най-мощният и най-бърз член на семейството.

Ел.пикап F-150: търсенето надмина очакванията

Като цяло Ford ще похарчи над 5 милиарда долара годишно за инженеринг и тези пари ще отидат основно за нови електрически превозни средства. Преди това компанията обяви инвестиция от 700 милиона долара в своя завод в Диърборн и обеща да създаде още 300 работни места там.

Сега, като се вземе предвид планираното 50-процентно увеличение на производството на електрически пикапи, към персонала на предприятието ще бъдат добавени още 200 души. Освен това Ford ще инвестира 1,35 млрд. долара за модернизиране на завода си в Онтарио, Канада. От 2024 г. там ще се произвеждат някои електрически превозни средства от ново поколение.

Тук си струва да се отбележи, че както E-Transit, така и F-150 EV във Ford се разглеждат не като модни модели, предназначени да докажат ангажираността на марката към зелените технологии, а като един от основните източници на печалба: новият изпълнителен директор Джим Фарли повече от веднъж каза, че на тези две електрически превозни средства се възлагат ключови роли в бизнес стратегията на марката.

Ел.пикап F-150: търсенето надмина очакванията


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й

    9 2 Отговор
    Много полезна статия!
  • 2 БАЙ Х@Й

    14 2 Отговор
    Не се знае цената, не се знаят характеристиките, не се знае и колко ще струва киловат за зареждане! Но ...

    Коментиран от #4, #6, #10

  • 3 Глупости

    8 3 Отговор
    Задължителната опция е генератор в каросерият а и дълги кабели
  • 4 колко ще струва.

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й":

    В америка, най скъпият ток вкъщи е 11 цента киловат.100 киловата 11 долара за 500 км.
  • 5 Скапан ЕС

    8 1 Отговор
    Ами значи пак ще са конкурентни преди караха нак евтиния бензин сега ще е най евтиния ток и газ
  • 6 Казано е достатъчно

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й":

    Търсенето ги е изненадало и въпреки че нищо не се знае като характеристики, заявките са с 50% повече от предлагането и затова ще увеличат капацитета на производство. Да не би за Тесла модел 3 да се знаеха някакви характеристики, когато събраха половин милион заявки? На практика заявителите дори не знаеха как ще изглежда интериора и 20% от тях се отказаха като го видяха.
  • 7 ми сега

    3 0 Отговор
    Ел Чапо Пистолети.Кола на годината.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Русуфил

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й":

    Като статия за руската авто индустрия, нали?