Last news in Fakti

26 Ноември, 2020 14:05 2 295 3

Apple патентова система за откриване на пукнатини по автомобилните стъкла

  • apple-
  • автомобил-
  • стъкло-
  • пукнатина

Apple патентова технология, която позволява моментално откриване на микропукнатини по предните стъкла на автомобилите. Системата може да се използва и за защита от кражба.

Инженерите на Apple предлагат между слоевете на автомобилните стъкла да се полага прозрачно токопроводимо фолио. То ще позволява да бъдат установявани лесно всякакви нарушения в целостта, включително и микропукнатини.

Apple патентова система за откриване на пукнатини по автомобилните стъкла

Основното предназначение на системата е да бъдат откривани повреди, които могат да повлияят на работата на подгряването на стъклото. Според Apple своевременното откриване на такива проблеми може да спести средства на много собственици, а ако става дума за шупли, които с времето се превръщат в пукнатини - и да намали риска от травми.

Токопроводимото фолио може да се използва и като средство против кражба. Ако то бъде включено към бордовата електроника на автомобила, а стъклото бъде счупено, системата може да блокира запалването на двигателя и да изпрати съобщение на собственика.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо ви

    21 5 Отговор
    Аз патентовах система за откриване на дъжд през нощта. Закачаш на прозореца отвън една дъска с размери метър на метър. Сутринта я прибираш и ако е мокра значи през нощта е валял дъжд. Та и със пукнатото стъкло е същата работа.
  • 2 666

    7 2 Отговор
    Тея па смешници, ние да не сме да немаме очи бе
  • 3 Едмонд Дантес

    1 3 Отговор
    Ако се открие на време ще спести на собственика доста пари . С новите технологии няма нужда от смяна на стъклото.