Last news in Fakti

27 Ноември, 2020 13:20 2 686 7

Серийни LED фарове за новия Tiguan на VW!

  • volkswagen-
  • tiguan-
  • led-светлини-
  • фолксваген

Друга новост при Tiguan е динамичната анимация на LED мигачите

Серийни LED фарове за новия Tiguan на VW! - 1

Една от новостите за модела са матричните LED фарове, които се интегрират за първи път в кросоувъра Tiguan. Новата система се нарича IQ.LIGHT и чрез нея Tiguan вече използва следващия еволюционен етап в областта на автомобилните светлини – матричната LED система.

В подобна форма тази система на предните светлини бе използвана за първи път от марката Volkswagen в модела Touareg - по-големият събрат на Tiguan. Следвайки неговите стъпки, модерните фарове бяха внедрени при Passat и Golf, а новият Tiguan е четвъртият модел на марката Volkswagen с тази матрична LED система.

Серийни LED фарове за новия Tiguan на VW!

Интересното при системата е, че във всеки от фаровете се използва матричен модул от 24 светодиода, който може да създаде различни гъвкави и интерактивни светлинни функции, които значително подобряват осветяването на пътното платно и безопасността и могат да се прожектират върху пътната настилка.

Друга новост при Tiguan е динамичната анимация на LED мигачите, интегрирани в модула на матричните фарове IQ.LIGHT LED. Светодиодните задни светлини също са обновени, като при върховите версии на оборудването те също включват анимирана функция на мигачите. Нов е и поразителният визуален ефект, който създава превключването между функциите на задните габаритни светлини и спирачните светлини.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Модерен

    24 4 Отговор
    Обръщам се към водачите на подобни модерни автомобили - използвайте лостчето и не разчитайте на автоматиката за включване на къси, защото тя често не работи. Карате зад мен и ми вадите очите с фаровете си. Не се сърдете, ако забавя, за да ви пропусна и да карам след това на дълги зад вас известно време - правя го, за да споделите част от мъката, която ми причинявате.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 гост

    12 7 Отговор

    До коментар #1 от "Модерен":

    То това е най-малкия проблем , те ако знаеш каква мъка си причиняват сами , няма да ги забелязваш !! Щото са обречени посмъртно да карат с пълно каско , дори 15 годишна такава кола !! Щото тия фарчета няма да падат под 2-3 бона дори пета ръка , а нови да не говорим ! Дори на умрели десетина годишни Пежа и Ситроени са по 1-2000 в магазина , познай за тези !!
  • 3 гост

    12 2 Отговор
    Ало модераторите , напишете им цената , ако смеете , не пишете само за "динамични анимации" , тези фарчета струват колкото кола втора ръка в България !!!
  • 4 Късо име

    7 10 Отговор

    До коментар #1 от "Модерен":

    Ако беше модерен, щеше да знаеш, че автоматиката си работи перфектно, просто LED светлините без друго са много ярки. А колкото до твоето отмъщение, свети си - не пречиш. Огледалата на тези коли си имат функция за самозатъмняване. Тя също работи перфектно :).
    Ти също можеш да ползваш неавтоматичната функция на твоят автомобил, като просто преместиш огледалото.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Модерен

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "Късо име":

    Хич не работи перфектно, защото оставя дългите да светят и дразнят тези пред тях - и в двете посоки на движение. Доказателство за това е, че като им присветна и включат къси всичко става ок. Ако не включат къси - просто оставям дългите, за да е споделена мъката. Основно бърка автоматиката, когато не си сам, а караш след някой друг. Компа в такъв случай не отчита нито този пред теб, нито идващите в другата лента.
  • 6 Модерен

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Късо име":

    И огледалото решава само частично проблемът. Но щом те кефи да ти осветявам цялото къпе - давай. Ще караме като в Китай - всички на дълги и това ще е.
  • 7 коло

    8 0 Отговор
    Имах 2019, по грозно нещо наречено СУВ не съм имал, оттървах се!