1 Декември, 2020 11:17 1 824 13

Собствениците на Tesla ще получат дистанционен достъп до бордовите камери

  • tesla-
  • sentry mode

Предстоящо обновление на фирмения софтуер ще дава възможност на собствениците на Tesla да гледат на мобилните си устройства картина на живо от бордовите камери, използвани от автопилота и видеорегистратора Sentry Mode, съобщава Electrek. Сайтът се позовава на информация от хакер, получил достъп до планираните актуализации.

Sentry Mode записва автоматично всичко, което се случва около електромобила. Системата доби популярност покрай множеството видеозаписи на катастрофи, опити за кражба и вандализъм.

Първоначално функцията се активираше само при включване на външен диск, а записите можеха да се преглеждат на домашния компютър, а след това Tesla направи възможно това да става на екрана на мултимедията. Ако се вярва на анонимния хакер, сега компанията готви функция, която позволява транслация на видеосигнала до мобилните устройства на собствениците. По непотвърдена информация новата екстра ще стане достъпна още преди Нова година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Turbo

    7 7 Отговор
    Тъкмо като се самозапали Тесла собственика ще може да си я гледа като камина.

    Коментиран от #3

  • 3 Продължавайте да вярвате в дядо Коледа

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Turbo":

    Автомобилните компании и те като тебе не приемаха Тесла като конкурент. Очакваха, че автопилоти те ще разбият половината тесли, а другата половина ще изгорят.

    А то какво стана? Сега се втурнаха и те да правят електромобили и да догонват Тесла по технологии, защото Тесла стана най-скъпата автомобилна компания в света.

    Освен това, статистиката показва, че автомобилите на Тесла се палят 10 пъти по-малко, отколкото електромобилите на останалите автомобилни производители, а автопилота има три пъти по-малко произшествия за милион километра, отколкото милион километра шофирани от хората с изключен автопилот.

    Коментиран от #6

  • 4 Таблет на колела

    6 0 Отговор
    Ето че автомобилите с бързи крачки се отдалечават от представата ни за автомобил саму отпреди 10-20 години, точно както и представата ни за телефон от същото време. Попитайте някое дете в първи клас, дали си представя телефон без камера и само ще ви се изсмее, защото ще си помисли че се шегувате с него.

    Сега си представете, че задавате същия въпрос на еднокласник преди 20 години. Дали пък няма да ви помисли за луд, че въобще може да направите връзка между камера и телефон, въпреки че тогава вече бяха излезли мобифоните?

    Коментиран от #5

  • 5 Тъпа грешка

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Таблет на колела":

    Саму да се чете само.
  • 6 Дизела

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Продължавайте да вярвате в дядо Коледа":

    За целият си шофьорски стаж нямам катастрофа от типа тотална щета,като Тесла на автопилот.Кола никога не ми се самозапалвала при изминати над 1 млн. километра.И тая опорка ви падна.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Сложи още три нули

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Дизела":

    Много бързаш. Като навъртиш 1 милиард километра, тогава се хвали.

    Няма как да си изтървал и едно запалване на Тесла, дори когато са запалени с бензин умишлено. Просто няма такава вероятност. Само тази година са автомобилите на Тесла са навъртели поне 15 милиарда километра. Да си чул за поне 15 запалени, и 15 катастрофи на автопилот? Забележи че не говоря за САМОзапалени, а може да включваш всякакви запалвания.

    Имаше статистика, че до миналата година бяха изгорели само 14 броя, включително при катастрофи. Оттогава имаше още няколко случая, които обаче се броят на пръстите на едната ръка, а оттогава са навъртени десетки милиарди километри. Само в малка България, на седмица се палят повече автомобили, отколкото тесли горят годишно, въпреки че на година в България целия флот изминава по-малко километри, отколкото флота на Тесла.
  • 8 Така е

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Дизела":

    Има милиони Тесла, които не са се запалили и много, които не са катастрофирали на автопилот! Това твое сравнение е доста глупаво!

    Коментиран от #9

  • 9 Гост

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "Така е":

    милиони Тесли били произведени хахахахаха умишлено запалени хахахаха нямало катастрофи с автопилота хахахаха

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Прост Гост, много прост

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Да не би да твърдиш, че Тесла все още не е произвела милион Тесли?

    Да не би да твърдиш, че за милиард километра, се палят повече тесли отколкото автомобили с ДВГ?

    Да не би да твърдиш, че за милиард километри, автопилота прави повече катастрофи отколкото хората?

    Дори да го твърдиш, цифрите показват точно обратното, а цифрите не лъжат.

    Те показват, че батериите стават все по безопасни, а автопилота все по-опитен, въпреки че има много път да извърви, за да може да предвиди всичко и да не прави катастрофи. Добър или лош, засега няма по-добър автопилот от този на Tesla. Да си чул за друг автопилот с подобни възможности?

    Коментиран от #12

  • 12 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "Прост Гост, много прост":

    не правиш разлика между милион и милиони?хахахаха

    Коментиран от #13

  • 13 Прав си

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Колегата е сгрешил, като е писал милиони, но грешката му е 50%. Обаче ти не си най подходящия човек който да му се подиграва, при положение че твоята грешка е над 100 000%. Не се пали по една Тесла на всеки милион изминати километра, а по-малко от една на всеки милиард километра.

    В другата новина, показах че само за 26-ти ноември са се запалили седем автомобила в България. Колко километра мислиш че са изминати в България за 26-ти ноември? По тази статистика на всеки милион автомобила два са изгорели само за ден. Ако това беше вярно за Тесла всеки ден трябваше да горят по три автомобила. Ти колко Тесла знаеш да са изгорели за 2020 година?