Last news in Fakti

1 Декември, 2020 14:00 5 486 21

"Морската Tesla" увеличава производството на електрически катамарани (ВИДЕО)

  • електрически яхти-
  • катамаран-
  • silent yacht

Silent Yacht обяви началото на масовото производство на този тип плавателни съдове

"Морската Tesla" увеличава производството на електрически катамарани (ВИДЕО) - 1

Производството на развлекателни лодки, яхти и катамарани е доста скъп, но изключително печеливш бизнес. Популярността на екологичните, безшумни електрически катамарани постепенно става все по-голяма и именно това позволи на компанията Silent Yacht да обяви началото на серийното производство на този тип плавателни съдове.

Silent Yacht вече е получила прозвището "Морската Tesla". В бъдеще компанията ще се стреми да произвежда модели на електрически катамарани, използващи слънчева енергия в различни ценови категории. Представянето на първите модели електрически катамарани се проведе през 2019 г., но сега компанията Silent Yacht обяви началото на масовото производство на този тип плавателни съдове.

Серията електрически катамарани Silent Yacht е представена в три модела: 55 фута (16,7 метра), 60 фута (18,2 метра) и 80 фута (24,3 метра). Всички катамарани се захранват от слънчеви панели и основни батерии. Слънчевите панели генерират от 10 до 26 kW енергия, докато батериите имат капацитет от 150 до 532 kWh. Енергийният капацитет на най-мощния катамаран е сравним с пет седана Tesla Model S.

Към днешна дата Silent Yacht вече е произвела 11 електрически кораба, а за да отговори на нарастващото търсене, в корабостроителниците в Тайланд и Италия започва изграждането на повече модели. Италианска корабостроителница във Фано изгражда производствена линия, способна да произвежда до 15 единици Silent 60 годишно.

Според представители на компанията цената на основния модел на катамарана Silent е около 2 милиона долара. Междувременно тази доста висока цена ще позволи на компанията да се конкурира успешно на пазара за подобни кораби, работещи на традиционни енергийни източници.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 злобар

    9 7 Отговор
    А стига вече с тия Тесли бе хора , пишете малко и за Брадвички и Топори !

    Коментиран от #2

  • 2 Ами свиквай!

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "злобар":

    Тесла вече стана нарицателно за нещо с електрическо задвижване на батерии, точно както Хилти е нарицателно за къртач или перфоратор, дори да е производство Макита или BOSCH.

    Точно както Елка е нарицателно за калкулатор, дори да е производство на Ситизен или Касио.

    Точно както Ксерокс е нарицателно за копирна машина, дори тя да е дело на Canon или Фуджи.

    Коментиран от #3, #8, #13

  • 3 Turbo

    6 8 Отговор

    До коментар #2 от "Ами свиквай!":

    Тези ще се самозапалват ли,или само ще те удря ток?

    Коментиран от #5

  • 4 Пак непълна статия

    10 3 Отговор
    Да бяхте превели и казаното в клипа, защото не всеки знае английски.

    Тази яхта произвежда повече енергия от колкото и е необходимо за движение и всички уреди на борда включително климатизацията и системата за добив на чиста вода. В клипа е показано как батериите стигат за движение през цялата нощ, като на другия ден се зареждат напълно дори по време на движение с максимална скорост. Буквално може да обикаляш света без нужда от зареждане.

    Това разбира се малко субективно, предвид цената на самия катамаран. Надали цената за зареждане ще е проблем на собствениците, по-скоро ще оценяват тишината при движение и липсата на ангажимент за търсене на гориво, както и липсата на обслужване на двигателя и евентуални проблеми с него.

    Коментиран от #14, #18

  • 5 Бързо бързо, опасност за живота!

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Turbo":

    Литиево-йонните батерии са огромна опасност, бързо ги хвърляй през прозореца. Мобилните телефони, лаптопите, таблетите и ако имаш някой винтоверт или друг уред с батерии. Не забравяй да кажеш и адреса, за да ги махна възможно най-бързо от там, за да не ти запалят къщата. Между другото и по банкнотите има най-много бактерии и опасност за зараза от ковид 19. Хвърляй и тях за да си запазиш живота и здравето.
  • 6 Дизела

    5 4 Отговор
    Като се запали от батериите поне вода за гасене ще има достатъчно.
  • 7 Науката

    5 2 Отговор
    Богаташите разчитат на това че един ден ако има революция и бедните се надигнат ,да могат да бягат в морета, океани ,острови!

    Коментиран от #9

  • 8 Хахаха

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ами свиквай!":

    Ами те повечето които си изредил вече не са лидери в областта си...... Смятай какъв ще е пътят на Тесла. То вече се вижда в Европа изпаднаха извън топ 10 по продажби на Електрички. За октомври са с 905 продажби, а Ид3 с 11000 ,зои 9500.....

    Коментиран от #10

  • 9 Дрън-дрън

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "Науката":

    Богатството е субективно понятие. Знаеш ли на кое място по богатство е Илон Мъск? А знаеш ли, че още на 20 и няколко години е изкарал първите си няколко милиона, а пет-шест години след това се е наложило да иска пари назаем от приятели, за да купи коледни подаръци на близките си, докато живее при приятел, защото не може да си плати наема?

    Животът е като виенско колело. Веднъж си горе, веднъж си долу. В момента и аз съм долу по стечение на обстоятелствата, но понеже съм бил и горе (в малки мащаби), не мога да си помисля да мразя или упреквам по-богатите от мене, че не си раздават парите.

    По-скоро се ядосвам, когато някое дете иска да му купят банани или хубави червени ябълки или пакетче с кашу, лешници или бадеми, а родителите му кажат, че нямат пари, последвано от купуване на две кутии цигари и бутилка алкохол за деня. Ако Илон Мъск раздаде всичките си пари по равно на всички, познай какво ще се случи с 20-те долара които се паднат на този родител? Дали ще нахрани детето си, или ще ги изпуши и изпие? Ще се решат ли проблемите му?

    Коментиран от #11, #17

  • 10 Пилците се броят наесен

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Хахаха":

    Хайде да се обзаложим, дали Тесла ще е в топ 3 за продажби в Европа за 2020 година? Това че не е имало доставки за октомври месец, не значи че Тесла няма шансове да продаде най-много електромобили в Европа за годината. От друга страна, Volkswagen id3 няма да влезе дори в топ 10, въпреки, че събират заявки вече втора година, а производството започна от ноември месец 2019 година с цел 330 000 продажби за 2020 година.

    Тесла без да знае за корона кризата, си беше поставила за цел половин милион продажби за 2020 година, и твърде вероятно ще ги изпълни, въпреки пандемията, като вероятно щеше да ги преизпълни, ако не беше спирала производство. И между другото когато спря производство, точно трябваше да произвежда бройките за Европа.
  • 11 Turbo

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Дрън-дрън":

    Що не си стоя горе на виенското колело?На неуспелите хора все някой друг им е виновен!

    Коментиран от #12

  • 12 Никога не казвай никога

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Turbo":

    Защото отвисоко се пада най-лошо и болезнено. От опит ти го казвам. Виенското колело ме е завъртяло няколко пъти, но важното е да не се отказваш и да ставаш всеки следващ път, като паднеш. Света и бизнеса се променят и ние трябва да се адаптираме спрямо тях, а не обратното. Това че корона кризата съсипа настоящия ми бизнес, само ме амбицира още повече за следващия или възкръсването на настоящия. Все пак ти пожелавам успех!

    Коментиран от #15

  • 13 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ами свиквай!":

    Всъщност това е много повече от Тесла , защото е напълно самодостатъчно за живот , произвежда само и нонстоп цялата му нужна енергия и вода , както и е свободно да се движи навсякъде по света без да зависи от доставчици дори на ток като електромобил ! Дори изкарва всички пари нужни за експлоатацията му , дори за храната , защото само две седмици наем в годината плащат всички разходи по това и персонала му , а желаещите се редят на опашка !!! За да се сравнява Тесла с него трябва да е кемпер от най-големите и луксозните и да се зарежда само от соларите на покрива си и пак ще е в пъти по-зле !

    Коментиран от #16

  • 14 tttttt

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Пак непълна статия":

    Всъщност не е точно така - във видеото казват, че си има генератор, който при пътуване с висока скорост не се чува. Затова изглежда все едно батерията се зарежда по време на пътуване. Иначе едва ли с тази площ на соларните панели ще покрие енергийните нужди на всичко. Генератора е задължителен и за да не останеш някъде при поредни дни лошо време. Хубавото е, че е само генератор, а не двигател - не е свързан директно със задвижването, а само дава ток.
    И все пак докато не се увеличи КПД на соларите, няма как да се случат нещата без генератор.
  • 15 ДВГ

    2 3 Отговор

    До коментар #12 от "Никога не казвай никога":

    На калпав водолаз , водораслите му пречели!На тебе коронакризата ти била виновна,аматьор!
  • 16 Дизела

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Това чудо струва 2млн.$ и от наем няма да му избиеш парите.Може би ток ще продаваш?
  • 17 Лорчето

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "Дрън-дрън":

    Ти явно нямаш деца.Няма да нахраня децата си, а да си купя алкохол и цигари?Сериозно ли?Това ,че ти е пропаднал бизнеса си е твоя грешка.Никога не залагай всичко на един бизнес.

    Коментиран от #19

  • 18 Електроинженер

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Пак непълна статия":

    Пак непълни познания и фалшиво инфо даваш, но с много мерак и хъс. Я се скрий някъде
  • 19 Е, не всички сме идеални

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Лорчето":

    Не всички сме адвокати с Мерцедес, които се мислят за безгрешни. Но все пак не се притеснявай за мен (ако въобще един адвокат може да изпитва чувства). Основните ми доходи не идват от бизнеса, а от инвестициите. Те поне не се влияят от кризата. Не съм толкова млад, за да се занимавам с няколко бизнеса, нито пък съм толкова стар, че да се "пенсионирам" и да мързелувам по цял ден. За разлика от тебе, се старая да бъда полезен на нормалните хора. Опитвам да бъда от добрата страна и мерцедеса никога не ми е бил самоцел, нито пък мнението на околните.
  • 20 удивен

    1 1 Отговор
    Кой купува тиябоклуци ?
  • 21 незнайко

    1 0 Отговор
    Това е бъдещето . Плавателните съдове ще станат като платноходи с платна от фотоволтаици. Засега само хоризонтални, но в бъдеще и вертикални.