Last news in Fakti

20 Декември, 2020 11:35 3 165 7

С изкуствен интелект българи и IBM помагат на застрахователите

  • изкуствен интелект-
  • ibm-
  • ablera

Заедно с експерти на IBM в областта на AI технологията, българите българите от Ablera създадоха тази платформа, предназначена за за застрахователни компании

С изкуствен интелект българи и IBM помагат на застрахователите - 1

IBM обяви, че Ablera, българска компания, специализирана в разработването на дигитални продукти на основата на изкуствен интелект (AI) и Machine Learning, избра IBM Garage за съвместното създаване на Beth - интелигентен многоезичен и многоканален виртуален асистент за застрахователни компании, базиран на IBM Watson върху IBM Cloud.

Прототипът (Minimum Viable Product) на виртуалния асистент е разработен за две седмици. Интелигентният виртуален асистент на Ablera поддържа взаимодействието между застрахователните компании с техните клиенти, агенти и служители, помагайки им за бързо и лесно обработване на общи и специфични задачи (котировки, уведомления за щети (FNOL), автоматична обработка и оценка на щети, в реално време (24/7/365), като наподобява комуникация човек-човек с крайния потребител.

Beth води клиентите през застрахователния процес, за да изпълни поставените от тях заявки и задачи в рамките на минути, премахвайки проблемните точки на клиентското изживяване. Потребителите могат да разговарят с Beth в реално време, на родния си език и да бъдат обслужвани през различни канали (платформи за съобщения, уеб, приложения) от всяко устройство.

Beth е обучен да разбира разнообразни въпроси, зададени по различни начини, да разпознава намеренията на потребителя и да предоставя персонализирани отговори и съвети, като извлича необходимата информация от различни източници, с които е интегриран (основната система на застрахователя, финансовата система, системата за управление на клиентите на и др.).

Beth може да се използва и за всички бизнес линии на персонално общо застраховане – автомобилно, имуществено, помощ при пътуване и др. Обучението на Beth за останалите бизнес-линии от общото застраховане, както и здравно застраховане, са включени в плановете на Ablera за следващата година.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Бойко нощния бандит

    7 1 Отговор
    И на мен да помогнат,че си нямам естествен интелект.
  • 2 сила

    8 0 Отговор
    да набият с 200 малко интелект на тиквата /ако може ама надали/
  • 3 ПКП

    7 0 Отговор
    Ко?Ко каза?
  • 4 Пламен

    2 0 Отговор
    Откриха топлата вода.
  • 5 Прост, но интелект

    8 1 Отговор
    Ключовия компонент в интелекта е фантазията , а такава не съществува в математиката ,)
  • 6 Таа програма ако бе другаде

    4 0 Отговор
    Щяха да я мислят 5 годинки и да струва милиард а гладните бьлгарчета за 2 седмици за ина стиска евра... Гладъ ражда прогреса а прогреса шпионира дали някой слочайно не сь е наял без разрешение....
  • 7 Васил

    1 1 Отговор
    О боже за какво ще се ползва компютъра за застрахователи в развитите страни го ползват за наука. Ако се ползва за такива цели значи са пари на вятъра