Last news in Fakti

9 Януари, 2021 11:30 11 414 12

Пастата за зъби в автомобилната аптечка?

  • паста за зъби-
  • автомобилна аптечка-
  • съвети

Пастата за зъби в автомобилната аптечка? - 1

На всички е ясно, какво е основното приложение на пастата за зъби. Сега обаче ще ви разкажем защо е добре да имате по една тубичка в колата, например. Отдавна сме запознати с метода за полиране на фарове и хромирани повърхности с паста за зъби. Между другото, с нея може също така да премахне следи от експлоатация от дървени и дори пластмасови повърхности.

Малко хора знаят обаче, че пастата за зъби също ще се справи перфектно със задачата да почисти ръцете от следи от масло и мазнини, както и да премахне характерната миризма след ремонтни дейности по колата от дланите. Но най-интересното се крие в медицинските свойства на пастата за зъби.

Пастата за зъби съдържа алуминиев лактат, който е характерен със стягащи и кръвоспиращи свойства, както и хлорхексидин, който абсолютно всички зъболекари използват за премахване на микроби. Много пасти за зъби съдържат и други лечебни съставки, а най-„забележимият“ елемент - ментолът, разбира се - има охлаждащо и деконгестантно действие.

По такъв прост начин получаваме доста интересна картинка. Пастата за зъби лесно може да се превърне в препарат за първично лечение на натъртвания и ожулвания - тя ще я почисти и ще облекчи болката и ще предотврати появата на синини. С паста за зъби, в отсъствието на аптека, можете да преодолеете всякакви дребни раздразнения и обриви, така добре познати на страдащите от алергии, както и ухапвания от комари.

Между другото, дори зачатъците на възпалено гърло могат да бъдат заглушени, като просто изплакнете устата си с разтвор от вода и паста за зъби. И всичко това е в една малка и тубичка. Именно тази многофункционалност прави пастата за зъби практичен елемент за всеки автомобилен комплект за първа помощ. Способността ѝ с нея да се заместват много лекарства на ранен етап, само докато се се стигне до аптеката или лекаря, сама по себе си е важна информация, която всеки трябва да знае.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Аз40

    29 15 Отговор
    Не че е по темата, но ... в почти всички пасти за зъби на пазара има флуорид, а той калцира пинеалната жлеза, което ви прави послушници на системата (между всичко друго) 🤯🤯🤯

    Коментиран от #9

  • 3 Гоце

    13 44 Отговор
    Да премахне жълтото по зъбите но Радев

    Коментиран от #6

  • 4 Браво

    23 8 Отговор

    До коментар #1 от "Джип ТВ":

    Ако се жабуриш с възелин хубаво. Запази си простотията за теб и семейството ти. Темата е друга.

    Коментиран от #7

  • 5 Име

    12 3 Отговор
    “.......аптека на близо,.....“
    НАБЛИЗО!
  • 6 Кмета

    19 5 Отговор

    До коментар #3 от "Гоце":

    Дон Тиквун редовно бърше жълтото, като го извадя.
  • 7 Де Факто

    12 5 Отговор

    До коментар #4 от "Браво":

    Ами кажи нещо по темата, бе ДРУГАРЮ.И между другото, в коментар #1 не видях никаква простотия, но подсъзнанието ти е омърсено. :-)
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Джони

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "Аз40":

    Ама че глупости, флуорида да калцира???(WTF) епифизата.
  • 10 luda rabota

    4 0 Отговор
    ...и дъвка с косъм 10 бр. и 2ХDUREX!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Jack Bauer

    14 1 Отговор
    Пастата за зъби е козметичен, а не лекарствен продукт. Така че не съдържа лечебни а козметични съставки, особено ментолът ... А ако толкова ви харесва статията оставете една паста за зъби лятото в колата и проверете нейното качество след десетина дни и ще разберете защо написаното граничи с абсолютен дебилизъм.