11 Януари, 2021 10:05 2 835 11

Блогър опита да вземе книжка с Tesla на автопилот (ВИДЕО)

  • tesla-
  • model 3-
  • шофьорска книжка-
  • шофьорски изпит-
  • автопилот

Канадски ютюбър и собственик на Tesla Model 3 пробва да вземе поправителния си шофьорски изпит с помощта на автопилота на електромобила. Блогърът с прозвище Kosh трябвало да поднови свидетелството си за правоуправление, тъй като натрупал прекалено много глоби за превишена скорост.

Изпитът се състоял в кратко пътуване по градските улици под надзора на инструктор. Kosh разчитал, че проверяващият не е толкова напреднал в технологиите и няма да забележи измамата.

Включването на автопилота на Model 3 е съпроводено от кратък звуков сигнал, а на таблета на арматурното табло светва синя точка. Инструкторът сякаш не забелязва индикациите и номерът изглежда ще мине.

Малко по-късно обаче става ясно, че проверяващият не е чак такъв технически инвалид и Kosh е принуден да признае, че е карал с включен автопилот. Блогърът е скъсан с аргумента, че с изпита трябва да бъдат проверени собствените му шофьорски умения, а не тези на електрониката.

В крайна сметка блогърът остава без книжка и дори трябва да прибегне до помощ от приятел, който да прибере и него, и електромобила вкъщи, макар да живее на две минути. Kosh обаче е доволен от заснетото видео и не унива, тъй като има право на още три опита, първият от които след 15 дни.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    13 7 Отговор
    То идеята е изобщо да няма книжки , а автопилота изобщо да не се изключва , дори да иска "шофьора" !!

    Коментиран от #6

  • 2 123

    19 1 Отговор
    Брат, ела в БГ, тука за 1000 долара ще ти продадат книжка без изобщо да се качваш в кола!

    Коментиран от #11

  • 3 Ти да видиш!

    6 11 Отговор
    Според антиелектриците тук, автопилота за нищо не ставал и всеки човек щял да кара по-добре от него.

    Тази статия обаче доказва точно обратното. Дори шофьор с много километри зад гърба си, не може да спазва правилата и да си вземе самостоятелно изпита, но автопилота може. И това при положение, че този същия шофьор ЖЕЛАЕ да ги спази, защото знае че до него има изпитващ. А особено родните шофьори, дори не желаем да спазваме правилата винаги. Не се правя на света вода ненапита, аз също не винаги ги спазвам, въпреки че се старая когато го правя да не преча на никого и да не застрашавам нито себе си нито околните.

    Коментиран от #10

  • 4 Аз40🏴‍☠️

    13 2 Отговор
    Защо правите толкова много реклама на автомобили тесла в този сайт? Тази марка не е достъпна за българския маркет поради простата причина, че населението е бедно.

    Коментиран от #5

  • 5 Това е сайт за новини

    8 9 Отговор

    До коментар #4 от "Аз40🏴‍☠️":

    Какво да правят, че повечето новости в автомобилния свят идват от Tesla?

    Както виждаш също така се пише и за ферарита и ламборджинита, а съвсем не липсват и статии за волги и жигулита.

    Тоест и за миналото и за бъдещето на автомобилната индустрия.

    Дай пример за кой автопилот който се използва по пътищата да пишат, освен за този на Тесла? То друг напрактика няма. Технически и това на Тесла не е точно автопилот, но е най-близо до него засега. Сигурен съм че някой ако напредне повече и за него ще се пише.
  • 6 Антиелектрика

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Защо си мислиш че някой го интересуват твоите идеи. Пазара и клиентите диктуват всичко.

    Коментиран от #7, #8, #9

  • 7 Прав си

    2 5 Отговор

    До коментар #6 от "Антиелектрика":

    ПАЗАРната капитализация на Тесла за това е по-висока от на всички останали.

    Пазара и клиентите диктуват всичко. Тесла е най-ПРОДАВАНия електромобил в световен мащаб, защото клиентите са го пожелали.
  • 8 гост

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "Антиелектрика":

    Явно трябва да ти се повтаря през 5 минути като на такъв със специални потребности !!!!!! ТИ НЕ СИ ПАЗАРА , НИТО КЛИЕНТА И НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕШ , ПРЕЖИВЕЙ ГО !!!! Такива като тебе сте капка в морето и слава богу !! И това го казва статистиката , а не аз !!
  • 9 гост

    2 5 Отговор

    До коментар #6 от "Антиелектрика":

    И тук даже не става въпрос за клиента , щото даже да има тъпи производители дето да угаждат на такива комплексари , държавата ще им го забрани , защото това е единствения начин да спре войната по пътищата , а с нея и многото милиарди щети за същата тази държава !!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.