Last news in Fakti

18 Януари, 2021 15:46 3 738 6

Sony и секси певицата Мадисън Биър представиха технология за виртуални концерти (ВИДЕО)

  • sony-
  • мадисън биър-
  • виртуален концерт

Sony и секси певицата Мадисън Биър представиха технология за виртуални концерти (ВИДЕО) - 1

Пандемията от коронавирус доведе до затваряне на традиционни концертни зали и отмяна на масови събития, в които участват поп звездите. Sony обаче реагира на момента и бързо изпълни желанията на феновете, които искат да присъстват на концертите на своите идоли, които не изнасят концерти поради затягането на карантинните мерки.

Разработчиците на Sony, заедно с младата, но популярна американска певица Мадисън Биър, представиха завладяващ концерт, използващ технология за виртуална реалност. Иновацията беше демонстрирана в рамките на също така виртуалното тазгодишно изложение CES 2021.

Sony и секси певицата Мадисън Биър представиха технология за виртуални концерти (ВИДЕО)

Концертът Immersive Reality включва виртуален образ (аватар) на Мадисън Биър, който концертира в зала Sony пред виртуална публика. В действителност певицата се представи в студиото в костюм за виртуална реалност. Аватарът на Мадисън Биър изпълни няколко откъса от предстоящия ѝ албум "Life Support" и песента Boyshit.

За да се осъществи завладяващият концерт, бяха използвани най-модерните технологии в областта на 3D обемните изображения в реално време с помощта на Unreal Engine. Публиката използва PlayStation VR и слушалки Oculus, за да гледа виртуалния концерт.

Според Sony Music Entertainment това е едно „авангардно и невероятно реалистично изживяване“. От компанията са на мнение, че първият виртуален концерт няма да е единствен и предвиждат значително да разширят публиката, като им позволи да гледат концертите на водещи звезди от всяка точка на света.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Просто човек

    6 2 Отговор
    Това е Сони...Велики!
  • 3 Stoich

    8 2 Отговор
    Като все още действащ музикант мога само да отбележа, че изживяването на сцената пред истинска публика е несравнимо с никакви "виртуални" изпълнения. Ама нали джендърията настъпва... То не са електро-автомобили, трети, четвърти, пети пол, измислени епидемии и кво ли още не. Няма да се учудя, ако видя щъркел да носи бебе. Иначе как ще се размножават за в бъдеще не ми се мисли!

    Коментиран от #4

  • 4 джани

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Stoich":

    Аз също съм музикант, и съм възхитен от тази технология. Въпреки, че след време може да останем и без работа. Но прогреса не може да бъде спрян.
  • 5 незнайко

    1 0 Отговор
    Семейство МЕЙЗГА се завръща в действителност !!!
  • 6 Един

    1 0 Отговор
    Вече е така : ако гледаш видео, даже и в реално време - то вече може да е виртуално манипулирано! Това значи, че не виждаш действителността, а това с което някой я подменя! Надписа "Live" не променя ситуацията!