Last news in Fakti

24 Януари, 2021 15:55 3 463 12

Какво ще можем да правим с AR/VR очилата на Apple?

  • ar/vr очилата-
  • apple-
  • виртуална реалност

Комапнията планира първоначално да заложи на хедсет за виртуална реалност (VR), който ще можем да ползваме за игри, филми и общо взето всичко останало

Какво ще можем да правим с AR/VR очилата на Apple? - 1
Снимкa: Shutterstock

Един от най-очакваните и коментирани продукти, не само в света на мобилните джаджи, но и в цялата технологична сфера, безспорно са предстоящите AR/VR очила на Apple.

Слуховете за тях ни вълнуват от години, като през последните месеци се заговори, че компанията планира да пусне подобен продукт още през следващата година.

Големите въпроси са за какво ще можем да ги ползваме и какво точно ще представляват те.

Доклад на Bloomberg от тази седмица разкрива по малко и двете направления, като става ясно, че компанията е изпитала няколко сериозни затруднения със създаването на прототип с добавена реалност (АR).

Поради тази причина, Apple планира първоначално да заложи на хедсет за виртуална реалност (VR), който ще можем да ползваме за игри, филми и общо взето всичко останало, което в момента можем да правим с продукти като Oculus или Playstation VR.

Разликата е, че Apple възнамерява да предложи доста по-висока резолюция от останалите конкуренти на пазара и да направи продукта скъпо и трудно достъпно преживяване.

Говори се, че продуктът ще е и с доста по-висока производителност, която ще разчита на новите M1 чипове, които вече видяхме в няколко от последните компютри на Apple, и ще има вграден вентилатор.

От Bloomberg разкриват, че цената на VR очилата ще е много над средната за този пазар, като дори е възможно да бъде поставен лимит на продажбите от една бройка на ден във физическите магазини на компанията.

Целта тук не е да се навъртят големи печалби и милиони продадени устройства, а да се даде възможност на софтуерните инженери и на наистина отдадените геймъри да се ориентират в по-нататъшните планове на Apple.

Срокът за обявяването на VR очилата изглежда продължава да бъде 2022 г., а AR вариантът ще се появи най-рано през 2023 г., пише Bloomberg, цитиран от dnesplus.bg.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    18 2 Отговор
    Слагаш очилата и почваш ножките и като ги свалиш се оказва, че си правил ножки на друг! 😆😆😆

    Коментиран от #8

  • 2 нашия

    12 1 Отговор
    нищо няма да можем да правим с тези приспособления-освен да зяпаме каквото ни пуснат като реалност-а реалната действителност е съвсем друга

    Коментиран от #11

  • 3 Чичо Тончо

    13 0 Отговор
    Всичката Мара втасала, останало и с AR/VR очила на Apple да се накифли!
  • 4 Японеца

    16 0 Отговор
    В света на високите технологии, деца и бездомници умират от глад!

    Коментиран от #9

  • 5 един от многото

    15 0 Отговор
    Ще ни ги слагат когато ни хранят със слама , да ни се струва , че ядем зелена салата!
  • 6 Йозеф

    8 2 Отговор
    Предвиждам цена от 5999$ за очилата. Зарядно - още 499$, кабел за зареждане - 99$, кейс за съхранение - 299$. От много време епъл фанатиците не спят пред магазините за новия айфон, защото епъл не предлагат нищо иновативно. Андроидите вече имат функционални сгъваеми устройства, power sharing, управление с жестове, директна връзка със смарт ТВ и домакински уреди. В момента айфоните са с ретро дизайн и функционалсност на фона на андроид флагманите.

    Коментиран от #7

  • 7 нашия

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Йозеф":

    е и?!всички тези постижения трябва да се използват за обуначване нна населението ли или за развитието му
  • 8 Прецакани

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Вълкът":

    Очи пълни ,ръце празни?

    Бати и " кефа"!
  • 9 циганин

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Японеца":

    Естествен подбор, в природата остават по-силните. Не, че и аз не съжалявам милионите гладни, но пък следва и въпроса "защо някой те е направил, ако не може да те изхрани?", а за бездомниците, мисля че това си е начин на живот, който сами си го избират.
  • 10 Един

    3 0 Отговор
    VR-а може да е "голяма работа" , ама си има приложение! Масовия възторг ще "угасне" когато обективната реалност те извади от виртуалната реалност! И
  • 11 шумчо

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "нашия":

    Може да си пускаш 3D болшевишки филми. Свободен си, това е либерализма.
  • 12 Бачо

    0 0 Отговор
    Ще гледаме през очите на Борисов и за пръв път ще видим, че е Хубаво.