13 067 38

Идва ли краят на автомобилните кражби: LG представи автомобилни ключове от ново поколение

Инженерите на LG се стремят да решат един основен проблем, присъщ на подобни устройства - уязвимост от хакване

Идва ли краят на автомобилните кражби: LG представи автомобилни ключове от ново поколение

Отделът LG Innotek на LG Corporation представи оригинална разработка на електронен цифров ключов модул за автомобил, който работи със смартфона на потребителя. Модулът е монтиран във или извън автомобила и е в дистанционна комуникация със смартфона на водача. Използвайки комуникационния канал с автомобила, можете дистанционно да отваряте и затваряте ключалката на автомобила и да изпълнявате основната функция на ключа - стартиране на двигателя.

При разработването на новия модул инженерите на LG се стремят да решат един основен проблем, присъщ на подобни устройства - уязвимост от хакване. Разработката на LG ще позволи 5 пъти по-точно определяне на местоположението на превозното средство, използвайки технологиите UWB и NFC, които са с точност от 0.1 метра.

Проблемът с уязвимостта се решава чрез собствено решение на LG, което елиминира риска от хакване. Допълнителните опции ще позволят на модула да разпознава, намира местоположението и да идентифицира пътниците. Ако в кабината има няколко души с електронни ключове, модулът ще идентифицира само този на водача.

Дизайнът на модула се състои от 60 компонента, но в същото време размерите му са толкова малки, че може дискретно да се постави както във вътрешността на автомобила, така и извън салона. Началото на масовото производство на новото поколение електронни ключове от LG е планирано за тази година.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 30 гласа.

Още по темата

 • Tesla реши да купи дял от LG

  Tesla реши да купи дял от LG

  През юли LG Chem успя да се превърне в най-големия производител на батерии за електрически превозни средства в света, сега корейският производител ...
  1.10.2020
  2 640
  8
 • GM и LG правят електромобилите по-евтини

  GM и LG правят електромобилите по-евтини

  Американската автомобилна корпорация General Motors и корейската компания LG Chem (част от LG Corporation) обявиха създаването на съвместно ...
  9.12.2019
  5 194
  22
 • LG и Microsoft готвят автомобилна революция

  LG и Microsoft готвят автомобилна революция

  И LG, и Microsoft имат своите интереси в бизнеса с автономни транспортни средства и поради тази причина и двете компании вече имат в арсенала си ...
  11.01.2019
  3 756
  3

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Ивайло

  33 18 Отговор
  Да бе, да - все едно да спреш гората да се разлиства!!! Срещу всяко измислено средство за защита веднага се измисля противосредство!!! Както при оръжията - за всяко си има противосредство (огнестрелно - бронежилетка, танк - противотанков снаряд и прочие).

  Коментиран от #2, #7

 • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 3 ала бала

  40 7 Отговор
  Щом има предаване на сигнал, се хаква. И смартфона се хаква.
 • 4 БАЙ Х@Й‼

  17 5 Отговор
  "Допълнителните опции ще позволят на модула да разпознава❗, намира местоположението❗ и да идентифицира❗ пътниците. Ако в кабината има няколко души с електронни ключове, модулът ще идентифицира само този на водача." Тук е ключето!
 • 5 4363

  35 7 Отговор
  Още като прочетеш ,че ключа предава сигнал към смартфона ,ти става ясно ,не само ,че не идва края на кражбите,ами ще се хаква елементарно.

  Коментиран от #8

 • 6 Ивайло

  16 5 Отговор

  До коментар #2 от "Пея":

  Не съм, просто мисля логично!!! НЯМА система в света, срещу която да няма някакво средство за противодействие, в каквато и да било сфера!!!

 • 7 Точно така

  23 3 Отговор

  До коментар #1 от "Ивайло":

  Няма смисъл от такива сложни устройства. Аз имам монтирана клавиатура, от 9 бутона, на която се набира петцифрен код. С първият бутон се задейства реле за време-6сек. За това време трябва да набереш кода. След това се разпада. Ако натиснеш грешен бутон се блокира за известно време. Да уцелиш кода е все едно не ми знаеш номера на телефона и да се мъчиш да ми се обадиш! Можеш сам да си променяш кода. Изпълнителното устройство не е при бутоните

  Коментиран от #9, #29

 • 8 Е колко да е елементарно

  9 6 Отговор

  До коментар #5 от "4363":

  Май не схващаш, че телефона се индетифицира по местоположението с точност 10 см. Ако ти си в ресторанта, а автомобилът ти е отвън на паркинга, системата веднага ще засече по GPS координатите, че физически ти не се намираш в автомобила, независимо, че му ретранслират сигнала, както досега правеха с ключовете.

  Коментиран от #11, #18

 • 9 Гад

  9 7 Отговор

  До коментар #7 от "Точно така":

  И какво, ще се връщаме тъм тестатурите на Ситроен от 80-те и 90-те ли? На всяко палене ще кълва по 6 бутона, ей сега.

  Коментиран от #13, #14

 • 10 Чак се чудя

  12 2 Отговор
  Как така все още не са въвели палене с биометрични данни. Пръстов отпечатък и лицево разпознаване?

  Коментиран от #26, #27

 • 11 Ссссс

  7 1 Отговор

  До коментар #8 от "Е колко да е елементарно":

  Ти май не схващаш ,че е невъзможно да се измисли начин чрез който да се спрат кражбите на автомобили.Дори и да се измисли нещо,то ще е временно.В случая тук ще намерят начин за хакване,изолиране или заглушаване на модула.Даже ми е интересно да видя какъв начин ще намерят !

  Коментиран от #12

 • 12 Може да се приложи метод

  2 1 Отговор

  До коментар #11 от "Ссссс":

  За спиране на кражбите
 • 13 Грешиш

  1 2 Отговор

  До коментар #9 от "Гад":

  Има още някои неща. Ще ти кажа само, че не кълва постоянно по бутоните. Другото си ми е тайна.
 • 14 И още нещо

  0 0 Отговор

  До коментар #9 от "Гад":

  Това не е копрано от никъде и това е най големия секрет.
 • 15 Е и

  10 1 Отговор
  Моята пали тръгваш но ако не натиснеш скрит бутон след 50 секунди заключва вратите и прозорците и с електромагнитен спусък изпръсква в купето лютив спрей за да си отключиш има друг бутон. Хи хи хи
 • 16 Е и е и

  4 1 Отговор
  Моята пали тръгваш но ако не натиснеш скрит бутон след 50 секунди заключва вратите и прозорците и с електромагнитен спусък изпръсква в купето лютив спрей за да си отключиш има друг бутон. Хи хи хи

  Коментиран от #22

 • 17 Пепи

  23 0 Отговор
  Най-сигурното за мен си остава скрито ключе, което не е от производителя, 90% от случаите, крадците се отказват и бягат, ако не могат да запалят до 60 секунди, разбира се ако е много скъпа и са я набелязали, няма спасение, ще я вдигнат с репатрак, но за коли до 20000лв, ключе върши работа, общо взето, политици, полицай и крадци си работят заедно за съжаление!
 • 18 Чичо Тони

  5 2 Отговор

  До коментар #8 от "Е колко да е елементарно":

  Имаш ли и най-бегла представа каква е точноста на GPS? (Не тази на Холивуд).
 • 19 Гоуст

  12 1 Отговор
  Преди няколко години от хотел в Бояна в рамките на две седмици изчезнаха две Поршета последен модел. След първата кражба сложиха камери, и имаше клипче, май дори в медиите излезе. Спира някакъв таралясник до Поршето, 10 секунди по-късно се отваря прозорецът, от другата кола директно през нейния прозорец се прехвърля апаша, след още 10 секунди Поршето е запалено и офейкват нанякъде. Общо под 30 секунди цялата работа и гаранция всичко е станало през подобна система. Ама нека си вярват някой хора.
 • 20 хаха

  9 2 Отговор
  Влизаш в колата и тя ти сканира ретината , и с натискане на бутона за запалване пръстов отпечатък и взимане на кръвна проба , докато държиш волана отпечатък на дланите и докато седиш на седалката точни килограми и т.н. ... иначе не тръгва или тръгва и те кара в полицията ..... :) :) :)
 • 21 До 20

  9 1 Отговор
  И ЯМР Ядрено магнитен резонанс ХА ха ха ще караш или ще ти правят тест и кат се скапе електрониката ха ха ха яко кинти ха ха ха Ха
 • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 23 Аз си карам 20 годишния опел

  7 0 Отговор
  Бившо таксе и никои неще да го открадне😂😂
 • 24 Хаха

  4 1 Отговор
  От българин спасение няма! Всичко ще открадне!
 • 25 колчо

  0 0 Отговор
  има начини...сканиране на ретина примерно...само че са скъпи още устройствата..
 • 26 James

  0 0 Отговор

  До коментар #10 от "Чак се чудя":

  Ауди преди 14 години...
 • 27 Гост

  1 0 Отговор

  До коментар #10 от "Чак се чудя":

  Има, но не се прилага масово по ред причини: ако си на път и си изцапаш ръцете, то отпечатъка не се разпознава; ако на шофьора му прилошее, то спътника не може да запали; ако падне акумулатора данните се губят...
 • 28 Простите идеи винаги работят

  0 1 Отговор
  Сещам се за две неща. Приложими! Превозните средства Да не са частна собственост понеже целта е от т.А до т.Б. Или таралясниците да са толкова ниско бюджетни,че да не си струва даже да я одереш с ключ. И кражби няма да има.просто няма да иманужда кой да я купи.
 • 29 Баце

  3 0 Отговор

  До коментар #7 от "Точно така":

  С тези платки от 5 $ нищо не си направи, след като набереш кода правилно се вкл.второ реле което заработва и най-вероятно подава ток към бензиновата помпа или др.Кабелите от клав.вървят в управляващия модул изобщо няма да си играя да ти налучквам кода.Ще ти стартирам колата за 1мин.Да си беше сложил скрито копче, а ако искаше да ти е по-удобно да си беше купил за 25$ Finger print да не си играеш на кодчета.Монтираш четеца вътре а модула извън купето скрит и тогава наистина може и да затрудниш апашите.И кабелите винаги се пускат един цвят това също голям +
 • 30 Хардуерист

  3 1 Отговор
  Вдигам колата с паяка, с електрониката ще си уточним отношенията по-късно. В България паяците вдигат една кола за по-малко от две минути. Не е трудно едно усъвършенстване, което да намали това време наполовина.

 • 31 Да бе

  0 0 Отговор
  Абе, нали с два шамара ще му вземат телефона на баровеца!
 • 32 qwerty

  3 0 Отговор
  В Умирай трудно 4 бай Брус бастиса едно БМВ, но не можа да го запали, а хакерчето се направи на сина му и чрез сателитна връзка запалиха колата. интересна фантастика беше. Да направят всички автомобили така с някакво гласово запалване😂😂😂
 • 33 Тъй Тъй

  1 0 Отговор
  За сега най-добро си остава копчето. Преди време гледах клипче как се вдига кола за 20 секунди с нов паяк а шофьора дори не слезна от камиончето. За да спрът кражбите трябва да изчезнат автомобилите
 • 34 Хенри

  1 0 Отговор
  целта е да има , а не да няма кражби ..

  Коментиран от #35

 • 35 Като с

  1 1 Отговор

  До коментар #34 от "Хенри":

  ваксините ... важно е не болните, а платежоспособните да се "ваксинират" ... по няколко пъти... за всеки нов щам .. и да получат имунизационен паспорт :))
 • 36 незнайко

  0 0 Отговор
  Щом се разпространява дистанционно няма как да се опази от ХАКВАНЕ !!! Най добре е пръстов отпечатък за запалване !!!
 • 37 anonimen

  0 0 Отговор
  на това чипче на LG,в Перник ше му намерят цаката за 20 секунди !
 • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.