Last news in Fakti

27 Януари, 2021 10:10 8 316 20

Дрон засне загадъчни модели във фабриката на Tesla (ВИДЕО)

  • tesla-
  • нови модели

Предполага се, че под белите покривала са актуализираните модели S и X

Дрон засне загадъчни модели във фабриката на Tesla (ВИДЕО) - 1

Авторите на YouTube канала Gabeincal решиха да снимат от птичи поглед фабриката на Tesla във Фремонт, Калифорния, като за целта пуснаха дрон с камера. Сред гигантските сгради на предприятието и паркираните камиони устройството откри нещо особено интересно - три загадъчни модела, покрити с бели платнища.

Кадрите от дрона показват силуети, подобни на Model S и Model X с променени форми на каросерията. Вероятно това са актуализираните версии на двата модела, тъй като останалите електрически автомобили от настоящите модели на Tesla са паркирани на територията на завода, но не са покрити с платнища.

Моделите S и Model X в сегашната си форма се задържаха доста време на поточната линия. Първият модел започна да се прави през 2012 г. и претърпя лек фейслифт четири години по-късно, докато вторият остана до голяма степен непроменен от дебюта си през 2015 година.

През юли миналата година бе съобщено, че американската марка подготвя сериозна модернизация на двата модела като част от съвместен проект, наречен Palladium. Ставаше дума за създаването на нови производствени линии във фабриките във Фремонт и Невада, което намеква за сериозността на предстоящите промени.

Дрон засне загадъчни модели във фабриката на Tesla (ВИДЕО)

Според неофициални източници промените ще са в дизайна на каросериите и батериите, които ще станат по-големи и ще осигурят още по-голям автономен пробег. В допълнение инженерите работят и върху тримоторен електрически тракт, наречен Plaid. Тестови модел S с такъв агрегат бе засечен на Нюрбургринг през есента на 2019 г.

В края на миналата година Tesla трябваше да спре конвейерите на Model S и X. Причината все още е неизвестна, но беше съобщено, че решението може да бъде продиктувано от спадащото търсене на скъпите коли с марка Tesla, които значително отстъпват по популярност на най-достъпния електрически автомобил от гамата на марката - Model 3.

Миналата есен ръководителят на Tesla Илон Мъск заяви, че компанията работи по нов евтин модел на стойност 25 000 долара, като обеща неговите хора от Tesla да представят такава електрическа кола до три години.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Потрес

    36 2 Отговор
    Каква поредна футболна драма драги зрители.

    Коментиран от #16

  • 2 Някой

    23 5 Отговор
    Това дронче гачи го управлява Мъск😁евтина реклама
  • 3 kjl

    18 7 Отговор
    Ново продуктово позициониране към "вярващите". На времето британците са правили картонени танкове, за да заблуждават германското разузнаване. Сега ни пробутват същия номер. След покритите "супер нови" модели, акциите на балона ще се вдигнат отново и после дори да паднат платнищата, новият рекорд ще е факт. Блажени са верующите.

    Коментиран от #5, #7, #17

  • 4 Шок и ужас за останалите

    14 7 Отговор
    Та те горките през 2021 все още не са успели да достигнат пробегът на моделът на Тесла от 2012 година, а сега излиза нов модел с още по-голям пробег.

    Още през 2012 година, ускорението беше по-добро от почти всеки сериен автомобил, а тази година излиза три моторен автомобил с 1100 коня, който ускорява до 100 за по-малко от две секунди и няма да има сериен автомобил независимо с какво задвижване, който да го бие. Какво ли ще представят след още пет години?
  • 5 Блажени са верующите

    15 9 Отговор

    До коментар #3 от "kjl":

    Ама платнищата ще паднат още днес, когато Тесла представи годишния си отчет. Акциите така или иначе ще излетят нагоре и компанията ще удари трилион след няколко дни, дори без евтин пиар.

    Причината е, че се очаква около милиард печалба за последното тримесечие и това ще е първата календарна година, в която Tesla е на печалба. Вероятно ще има и 20 милиарда свободен кеш, въпреки, че миналата година едновременно строи 3 нови завода на три различни континента.

    Коментиран от #10

  • 6 сила

    8 6 Отговор
    САПУНЕРКИ...
  • 7 джабс

    5 8 Отговор

    До коментар #3 от "kjl":

    Дори да е вярно, картонени модели може всеки да направи. Но само някои могат да спечелят от това, умнико. И ти не си в тая категория.

    Коментиран от #14

  • 8 Браво

    12 5 Отговор
    Браво, брутална империя които го може си го може без значение по какъвто и да е начин.Много малко коментари, и онзи дривингъ плейжъръ го няма и анти електрика също, сигурно си търсят работа в таз пандемия, но иначе са факири и най-добрите финансисти, преди 2г.прогнозираха, че Тесла е балон и ще фалира.А тя каква стана драги зрители Ракети,Коли,Влекачи,НАСА.Човека си бачка и след време ще продаде Тесла точно когато е пика, така се правят пачки и така правят хората с идеи и след това преминават към следващата. Най-вероятно ще се концентрира върху Спейс Х там е голямата лъжица без толкоз бъхтане.
  • 9 Анонимен

    3 12 Отговор
    Дреме ми за тесла. Досега не съм видял нито един такъв в България. Значе, че нещо много не ги карат.
  • 10 Пурко

    8 4 Отговор

    До коментар #5 от "Блажени са верующите":

    Ти ще си купиш акции Ганьо?!? Не нали?!? И тесла никога няма да си купиш! Ма много ти харесва да се пенявиш тъдява и да се правиш на специалист вместо да учиш и се самоусъвършенстваш и започнеш да изкарваш повече пари, че да си позволиш ел. миксер! Анадъмно аркадаш?!?

    Коментиран от #12

  • 11 гост

    6 3 Отговор
    Аз като ви казвах да си купите акции на Тесла, тогава се подигравахте, се къде се скрихте, много сте готини, хахахахахахах

    Коментиран от #13

  • 12 Chukan 6

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Пурко":

    Докато обикновения българин вярва, че акция е човек да излезе и да вика против този или онзи няма да се оправи положението.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 kjl

    0 3 Отговор

    До коментар #7 от "джабс":

    Аз печеля от това, че не им се вързвам. Не съм видял още някой да е на печалба от това, че си е купил Тесла. Единствено казиното печели, играчо.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Авиатора

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Потрес":

    Не видях ,много зрители?
  • 17 Нашите вярвания вече са факт. Вашите?

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "kjl":

    Ние вярвахме, че Tesla ще изкара нов модел и това вече е факт. Ще кажеш ли какво стана с вашите вярвания? Колко пъти вече вярвахте че Тесла фалира след максимум месец? Колко пъти вярвахте, че това е последното надуване на балона и аха ще се спука?

    Колко пъти вярвахте, че нещо представено от Илон Мъск ще си остане макет и никога няма да бъде произведено? Колко пъти вярвахте, че представените параметри са само реклама и няма да бъдат реалните данни на модела? Дори абсурдните тези, че представените характеристики са физически невъзможни и противоречат на физичните закони? И това беше за ускорение под три секунди, а сега Tesla представи модел с ускорение под две секунди за сериен автомобил с право за движение по пътищата. Автомобил с който можеш да идеш да си купиш хляб или да натовариш семейството си и да идеш на море. Напълно функционален семеен седан, който бие повечето спортни купета по почти всички характеристики.

    Коментиран от #18

  • 18 Пурко

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Нашите вярвания вече са факт. Вашите?":

    Не всичко е ускорение облъчена шматко! Ама ти от къде да го знаеш!?! Продължавай да мечтаеш по форумите! Ти само и това си можеш!

    Коментиран от #19

  • 19 Абе Пур

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Пурко":

    Разбира се че не всичко е ускорение. Нали затова правят нов модел. Новия интериор е като космически кораб. Нещо което ще копират и останалите, защото Тесла е лидера, който останалите следват. Само стой та гледай, още от тази година как всички ще започнат да копират волана, както стана с "таблетите". А всички, включително тукашните антиелектрици, първоначално се подиграваха на "телевизора" и си искаха копчетата. В новата Тесла няма дори лост за мигачите!
  • 20 7777

    0 1 Отговор
    Не знам за вас но аз виждам доста мърлявщина в региона на предприятието. На едно място видях панели от каросерията под открито небе, а работник нещо им дооправяше. Не е за чудене защо някои изреве, че му паднала броня, че се счупил носач, че е използвано тиксо....