Last news in Fakti

27 Януари, 2021 12:17 3 681 5

Невероятните предимства на пречиствателите за въздух

  • овлажнител за въддух

Пречиствателите на въздух и овлажнителите на въздух са уреди, които подпомагат отстраняването на замърсителите на въздуха. Те са особено полезни за хора, които страдат от астма или алергии, а също така се използват и за да се отървете и от тютюневият дим, ако в къщата има пушач

Невероятните предимства на пречиствателите за въздух - 1

Чистият въздух е не само важен, но и съществен за всички нас. Някои обаче биха могли да кажат, че в наши дни чистият въздух не е възможен поради постоянното замърсяване на въздуха. Най-чистата околна среда, стая или въздух все още могат да бъдат пълни с невидими и понякога видими частици и мръсотия, които могат да навредят на Вашето здраве или дори да влошат вече съществуващите здравословни проблеми. Това е една от причините пречиствателите на въздуха да са от огромна полза за вас.

Пречиствателите на въздух и овлажнителите на въздух са уреди, които подпомагат отстраняването на замърсителите на въздуха. Те са особено полезни за хора, които страдат от астма или алергии, а също така се използват и за да се отървете и от тютюневият дим, ако в къщата има пушач.

Невероятните предимства на пречиствателите за въздух

Те могат да се използват както в търговска, така и в жилищна среда. Въздухопречиствателите имат HEPA филтри, които помагат за почистване и пречистване на въздуха, който циркулира. HEPA e филтър за отделяне на аерозолите във въздуха чрез улавяне на малките частици.

Според доклад на експертни тестове на ConsumerSearch, HEPA филтърът премахва около 99,9% прахови частици и примеси от въздуха, включително полени, плесени, спори, пърхот от домашни любимци и акари.

Може ли пречиствателите на въздуха да ви помогнат да дишате по-лесно?

В допълнение към навика за пушене или роднина, който пуши, много от нас може да споделят домовете си с домашните си любимци, което носи със себе си урина, миризми на домашни любимци и пърхот. Това може да бъде доста обезпокоително за членовете на семейството, които имат алергии, а и в повечето случаи прахосмукачката не премахва всички замърсители от въздуха.

Невероятните предимства на пречиствателите за въздух

Ако страдате от астма, алергии или друго дихателно състояние, което може да се влоши от въздушни частици, пречиствателят на въздуха може да Ви осигури известно облекчение. Въздухопречиствателите са особено важни в къщите, тъй като те бързо и тихо изчистват алергените и другите частици, ефективно премахват миризмата, прашеца, дима, праха, пърхота на домашните любимци и почти всички други замърсители, присъстващи във въздуха. Без пречиствател на въздуха къщата Ви може да събира много прах и микроби, което може да доведе до здравословни проблеми.

Как работят

За да работят и премахват замърсителите във въздуха, пречиствателите използват различни технологии. Пречиствателите на въздух с HEPA филтри използват вентилатор за изтегляне на въздух през нагънатите високоефективни филтри за задържане на частици. Според ForHealthyAir това е един от най-ефективните видове пречистватели на въздуха, тъй като поради използването на вентилатори не произвежда никакъв озон. Трябва обаче да имате предвид, че не всеки пречиствател на въздуха, който разчита на механична филтрация, използва истински HEPA филтри, така че бъдете сигурни какво точно получавате.

Невероятните предимства на пречиствателите за въздух

Вместо механичен филтър или в допълнение към него някои пречистватели на въздуха използват електронна технология, за да обърнат заряда на частиците във въздуха. След това те предават заредените частици обратно в стаята, където се настаняват върху вашите мебели, подове и дрехи.

Намиране на най-добрите пречистватели на въздуха

За да намерите най-добрите и най-ефективни HEPA пречистватели на въздух, трябва да се запознаете с професионални и безпристрастни рецензии. Важно е да намерите такъв, който има способността да пречиства размера на помещението, в което възнамерявате да го използвате, така че не забравяйте да вземете предвид фактори като производителност, шум, лекота на използване, цена и дали въздухопречиствателя, на който сте се спряли не е подаден за тестване както и дали неговия рейтинг не е заверен от Асоциацията на производителите на домакински уреди (AHAM).

Резултатите ще Ви помогнат да стесните избора си на пречиствател на въздух HEPA, който най-добре отговаря на вашите нужди и среда. Често се препоръчва да използвате пречистватели на въздуха в стаите, където Вие и Вашето семейство прекарвате най-много време.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Закъсал бизнес

    8 2 Отговор
    Благодарим за рекламата. Само НЕРА!!!!

    Коментиран от #4

  • 2 БГ МАФИЯ В МС

    9 5 Отговор
    ТОВА Е ПЛАТЕНА РЕКЛАМА, ЛЪЖЛИВА И ПРЕВЪЗНАСЯ ЛЪЖАТА. ПО-ЧЕСТО СИ ОТВАРЯЙТЕ ПРОЗОРЦИТЕ И ПРОВЕТРЯВАЙТЕ.
  • 3 Гост

    1 0 Отговор
    Поне H13 трябва да е филтърът. Иначе няма смисъл
  • 4 J Y Moineau

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Закъсал бизнес":

    Че е реклама, реклама е. Само че не на НЕРА. Това е тип филтър, а не марка . High Efficiency Particulate Air.
  • 5 Всъщност

    0 0 Отговор
    Скъпи и безполезни уреди! Решението е редовно проветряване на жилището.