Last news in Fakti

3 Февруари, 2021 15:42 2 451 4

Направи си сам: Porsche с 3D писалка (ВИДЕО)

  • porsche-
  • taycan-
  • 3d pen

Вижте как се прави Porsche Taycan панел по панел

Направи си сам: Porsche с 3D писалка (ВИДЕО) - 1

Ако и вие сте затворени вкъщи и се чудите какво да правите по цял ден, имаме интересно решение, което може да запълни доста голяма част от времето ви. Във видеото по-долу може да видите как да си направите Porsche Taycan или всеки друг автомобил, ако успеете да намерите чертежи, които вярваме са леснодостъпни в интернет.

Направи си сам: Porsche с 3D писалка (ВИДЕО)

В конкретния клип на канала 3D Sanago показва как всеки панел първо е „начертан“ с 3D писалка, а после всички панели са съединени и запълнени до постигането на една солидна конструкция. Следващата стъпка е боядисването, но както и при боядисването на истинските автомобили, преди нанасянето на боята, макетът трябва да е перфектно гладък, като за това са използвани поялник с плоска глава, дремел, а за постигането на абсолютно перфектна повърхност, на помощ идва кит за пластмаса. Следва шкурене, като процесът се повтаря до постигането на перфектни резултати.

Направи си сам: Porsche с 3D писалка (ВИДЕО)

След като модела е идеално гладък, следва нанасянето на сива основа, а след това и на цвета, който в дадения случай е зелен. Следва изработването на стъклата, фаровете и стоповете, които са функционални и светят, както и поставянето на последните детайли, като емблемите и моделното обозначение, след което макета е поставен върху основата на количка с дистанционно и се превръща в напълно функционална детска играчка. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димчи

    1 1 Отговор
    Луд човек!

    Коментиран от #4

  • 2 Коментара

    0 1 Отговор
    Хммммм като истинско! И с любов към детайла...
  • 3 гост

    0 2 Отговор
    Хм, не знаех че в Корея вали сняг...
  • 4 незнайко

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Димчи":

    По точно човек без работа !