8 Февруари, 2021 16:30 1 935 6

Apple и Hyundai няма да си партнират за Apple Car

  • hyundai-
  • apple-
  • кола

От корейската компания отрекоха разговори с Apple

Apple и Hyundai няма да си партнират за Apple Car - 1
Снимка: shutterstock

След като акциите на Hyundai се сринаха с 20% в ранното начало на тази година, когато се твърдеше, че Hyundai и Kia разработват проект за електрическо автономно превозно средство заедно с технологичния гигант Apple, през този месец акциите на Hyundai Motor Group белязаха още 6% спад след нови слухове около общия проект на компаниите.

От корейската компания побързаха да уточнят нещата и да успокоят инвеститорите си, като потвърдиха, че са получили няколко запитвания за това да се присъединят към проекти, ориентирани в разработването на автономно електрическо возило, но все още преговорите са в ранен етап и не може да се каже абсолютно нищо.

Въпреки, че по-рано от компанията потвърдиха за общ проект с Apple и разработка на електрически автомобил до 2027 година, сега от компанията напълно отричат да имат такива разговори с американската компания, след като и от Apple обявиха, че ще пуснат свой собствен автомобил на пазара.
Все още не е ясна и точната ситуация около колата на Apple, тъй като тя най-вероятно ще използва технологии и батерии на американската компания, но остава загадка платформата, върху която ще бъде построен автомобилът.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Каква я мислиха, каква стана

    1 0 Отговор
    Всичките тези новини ги пуснаха, за да си вдигнат акциите, а те взеха че паднаха и продължават да падат.

    В същото време, когато Илон Мъск каже нещо за някоя компания, акциите и моментално се вдигат. Имам чувството, че самият Илон Мъск вече започна да се забавлява, като вдига акциите на тази или онази компания без да има никаква полза от това.

    То не беше Сигнал, то не бяха криптовалути, каквото и да каже, акциите му се вдигат. Буквално се подиграва на комисията по ценни книжа, която го свали от поста в Tesla точно по същата причина като hyundai. Каза, че ще има сделка с друга компания, което се оказа невярно. Дали сега ще има подобни последствия и за hyundai? А дано, ама надали!
  • 2 супер

    2 2 Отговор
    Стив Джобс никога нямаше да допусне да правят кола, защото той беше против разводняването на продуктите, камо ли пък друга фирма да има участие.
  • 3 Тим Кук

    0 1 Отговор
    Стив Джобс нямаше да допусне разводняване на продуктите.
  • 4 Тим Кук

    0 2 Отговор
    Стив Джобс не би бил съгласен да правят кола.ѝ
  • 5 Тим Кук

    0 1 Отговор
    Откога името на Стив Дж-обс е забранено в този руски сайт?

    Опитвам се да напиша, че той нямаше да допусне да правят кола.
  • 6 onq s konq

    1 3 Отговор
    Логично е Аpple да не се замесва с нискокачествен производител като Хюндай.