14 Февруари, 2021 19:30 4 519 1

Тайван разработи нов тест за измерване на кръвна захар без убождане

  • тайван-
  • тест-
  • диабет-
  • кръвна захар-
  • въглероден диоксид

Оказа се, че въглеродният диоксид, отделян в процеса на дишане, е индикатор за определяне нивата на кръвната захар

Учени от Националния университет на Тайван разработиха тест за измерване на нивата на кръвната захар посредством дишане, който може да бъде прилаган в домашни условия.

Последният може да следи и анализира промените в нивата на въглеродния диоксид, отделян от човек при издишване. Според екипа изследванията показват връзка между нивата на кръвната захар и CO2, която е достатъчна, за да сигнализира за наличие на здравословен проблем.

Новият тест има за цел да улесни пациентите, болни от диабет, които изпитват дискомфорт при използването на добре познатия кръвен тест с убождане, като същевременно гарантира същата степен на достоверност на резултатите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 браво

    42 0 Отговор
    Дано този метод бързо да стане достъпен за всички.🙌