Last news in Fakti

14 Февруари, 2021 19:59 3 103 11

Световната автомобилна индустрия разчита на тайвански производители на чипове

  • тайван-
  • чипове-
  • автомобилна индустрия-
  • производство-
  • капацитет-
  • информационни и комуникационни технологии

Най-големите тайвански компании дадоха съгласие да се опитат да увеличат производствения си капацитет, за да помогнат на автомобилните производители

Автомобилните производители по цял свят към момента изпитват затруднения поради липсата на чипове. В тази връзка водещи производители на чипове от Тайван ще се ангажират да осигурят необходимото количество за световната автомобилна индустрия – това заяви наскоро министърът на икономиката Уан Мей-хуа.

След среща с представители на Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC), United Microelectronics Corp (UMC), Vanguard International Semiconductor Corp и Powerchip Semiconductor Manufacturing Co Уан заяви, че компаниите са се съгласили да приоритизират производството на чипове за коли, като ще се опитат да оптимизират производствените си линии, за да увеличат капацитета. Преди това обаче, те ще трябва да се допитат и до останалите си клиенти, за да видят дали те са готови да приемат намаление или забавяне на поръчките в полза на автомобилната индустрия.

Глобалната пандемия, причинена от коронавирус, намали поръчките на автомобилни чипове, докато търсенето на чипове за информационни и комуникационни технологии и 5G приложения нарасна. Сега, когато търсенето на автомобили се върна към обичайните си нива, тайванските производители на чипове вече работят с пълен капацитет, което се оказва и проблемът пред автомобилната индустрия, каза Уан, като допълни, че европейски, американски и японски представители са използвали дипломатически канали, за да се обърнат към министерството с молба за помощ от името на своите автомобилни производители.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тю Мей-Хуа

    5 0 Отговор
    то други има ли ?
  • 2 Мечок

    2 11 Отговор
    Пълни глупости! Всичко вече се прави в Китай.

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Остров

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мечок":

    Фурмоза,Тайпе или Тайван къде е ?
  • 4 Ние

    20 7 Отговор
    Бай Тошо се беше ориентирал и произвеждахме електронни компоненти, обаче после дойде някаква демокрация и всичко приключи

    Коментиран от #6

  • 5 Другия с коня

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мечок":

    Ами Тайван какво е...Тайван е Капиталистическия Китай,бе....Там са Китайци....
  • 6 Умен по цялата глава

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ние":

    Имахме завод за запаметяващи устройства ЗЗУ в Стара Загора и произвеждаха дискове контрабандно...После направиха дъщерно дружество в Силиконовата Долина в САЩ ,там прехвърлиха Активите,тук останаха Пасивите,директорите се изнесоха в САЩ,работниците уволниха....Говорим за Комунистическата Номенклатура или така наречените Червени комунистически Цървули - Приватизатори....

    Коментиран от #8

  • 7 qwerty

    5 0 Отговор
    на лада нива не и требѐ чип 😂😂😂😂
  • 8 ГруЮ

    8 5 Отговор

    До коментар #6 от "Умен по цялата глава":

    Може и така да в. Но поне са създали нещо.Всъщност цялата промишленост на България. Която и до днес е на 80% същата. Новите демократи какво създадоха? Цехове за боза, медопреработвстелни предприятия, молове.Все “високотехнологични” предприятия.
  • 9 Сега има проблеми с чип за 2 долара

    2 0 Отговор
    Автомобилните компании са пестили дори от поръчки за такива дребни суми. Хайде сега си представете след една-две или пет години откъде ще вземат батерии, които струват десетки хиляди долари, но трябва да се поръчат още сега и да се подпишат договорите за точно определени бройки? Дали ще рискуват да се запасят с хиляди батерии за всеки случай, при положение че ако бяха инвестирали сумата равностойна на 10 батерии за електромобил, сега в склада щяха да имат необходимите бройки чипове за производство?
  • 10 Ехаа

    1 1 Отговор
    Имахме завод за полупроводници, но дойде демокрацията и стана за цели проводници!
  • 11 Хахаха

    1 0 Отговор
    По Тошово време се правиха само транзистори, диоди и тиристори. Това беше полуроводниковата промишленост.
    Никога не сме произвеждали интегрални схеми.

    Толкова за наследството