Last news in Fakti

18 Февруари, 2021 11:56 2 543 8

Samsung разяснява как работи Single Shot на Galaxy S21

  • samsung-
  • single shot-
  • galaxy s21

Samsung представи Single Shot с Galaxy S20 серията, като тази година подобри AI интелигентността с нова версия версия за новите телефони Galaxy S21. Ето кратко обяснение на случващото се зад кулисите

Samsung разяснява как работи Single Shot на Galaxy S21 - 1

Надграденият Single Shot прави до 10 снимки в секунда, докато записва видео за 15 секунди (с 5 секунди повече отколкото на S20). След това видеото и снимките се анализират от AI, който избира най-добрите моменти и предлага начини за подобряване на заснетото съдържание.

За снимки на хора или домашни любимци той може да приложи портретния режим и да размаже фона. Естетичният механичен обектив разглежда мимиката, за да пропусне снимки, където някой е мигнал или гледа надолу. Този механизъм е обучен на база данни от 300 000 снимки, избрани от професионалисти.

Samsung разяснява как работи Single Shot на Galaxy S21

Друг механизъм на изкуствен интелект е отговорен за изхвърлянето на снимки с лоши ъгли или рамки. Той елиминира снимки с лошо кадриране. Това е тренирано на още по-голяма база от 100 милиона снимки. Ако вместо това е пейзажен кадър, Smart Crop запазва само интересната част и извиква различни AI филтри, за да коригира цветовете и осветлението.

След това видеото. Ако това е сцена с бавен темп, телефонът ще приложи 3 пъти бърз ефект. Ако вместо това има бързо развиващо се действие, той ще използва Dynamic Slow motion. Телефоните от Galaxy S21 серията също имат в арсенала си видео режими Boomerang, Reverse и Highlight.

Samsung разяснява как работи Single Shot на Galaxy S21

Highlight video автоматично създава слайдшоу от най-добрите снимки и най-интересните моменти във видеоклиповете.

Друг изискан трик се нарича Scene Relighting. Той използва Генеративна състезателна мрежа (GAN), за да измисли 24-часово видео с интервал от една снимка. Той избира небето, облаците, дърветата, водата, сградите и т.н., след което анимира сцената от сутринта до залеза и дори през нощта.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПСР

    8 0 Отговор
    В галерията на телефона си имам снимки,правени с S 8+,10+ и 20 +.
    Съвсем отговорно Ви казвам,че съществена разлика няма.Самсунг по традиция подържат добри камери.Лично аз много обичам да снимам.Пазя си най-доброто-спомени.Не мисля,че докато сегашният ми 20+,не умре,няма да инвестирам в 21,колкото и да "революционен".

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Жечо

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "ПСР":

    Съгласен! От S8 -> разликата не е голяма, но в сравнение с S7 си е значителна. Аз наскоро разглеждах снимки със старата ми 7-ца - дразнещо много шум в картината имат. От 8-цата нагоре са МНОГО по-добри камерите!
  • 3 сектант

    4 3 Отговор
    както и да работи, накрая в инстаграм и фейсбук снимката винаги се оптимизира до 100 килобайта и е се таа брат, така че айфон
  • 4 Someone

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "ПСР":

    Споделям мнението Ви с лека добавка. Няма особена разлика при снимки на силна, естествена светлина и без зуум. Оптичният зум е нещо страхотно, особено за снимки с обекти в заден план, които искам да изпъкнат. Също така, камерите на плюс и ултра версиите има съществена разлика в качеството на снимане. Аз бях с Huawei P30 Pro и сега съм със S21 Ultra. Определено има разлика, макар да са само през едно поколение, особено при зуум и снимки с малко светлина.
    Относно инвестирането в нов телефон... Отговорно мога да кажа, че изобщо, ама изобщо не си заслужава 2500 лв. за S21 Ultra, особено ако притежаваш флагман от последните 2 години, но пуста любов към техниката... Не е от евтините хобита...
  • 5 onq s konq

    2 2 Отговор
    Чудя се като сте такива маниаци и про-та на тема снимки що не си купите фотоапарат - устройство за снимки, ами снимате със смартфон - устройство за комуникация.

    Коментиран от #7

  • 6 S20

    1 0 Отговор
    Абе то вече в рекламите за ТЕЛЕФОНИ се прави реклама най-вече на камерата на телефона!?
  • 7 Someone

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    А защо мислиш, че нямаме? Живеем в технологичен свят и особено смартфоните са с многофункционално предназначение. Когато е ясно, че ще се снима носим големите фотоапарати, но на случайни моменти не са с нас. Представи се разхождаш в парка и случайна катеричка дойде и жена ти я храни с пуканки. Ще искаш да запазиш този момент, нали? Какво ще направиш? Ще бягаш до вас да вземеш куфара с професионалната техника, или ще извадиш смартфона и ще щракнеш? Ето тук идва разликата между качеството на снимките на скапан смартфон и висок клас. С високия клас при добра светлина няма да има почти никаква разлика с един бюджетен DSLR (че дори и по - качествени от старите среден клас DSLR-и). Не съм професионален фотограф, а любител и имам преки наблюдения.

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.