Last news in Fakti

19 Февруари, 2021 18:15 3 095 16

Hyundai може да замени батериите на над 100 хиляди автомобила поради риск от пожар

  • hyundai-
  • kona-
  • батерия-
  • пожар

Над 100 хиляди автомобила продадени в Корея са засегнати

Hyundai може да замени батериите на над 100 хиляди автомобила поради риск от пожар - 1
Снимка:Hyundai

След няколко случая на самозапалили се Hyundai Kona, има голяма вероятност от корейската компания да обявят сервизна акция за над 100 хиляди от автомобилите продадени на територията на Корея, съобщава Aju News.

Изследване на Hyundai показва, че над 10 автомобила са се самозапалили след 2018 година, а автомобилите с потенциален проблем са произведени между септември 2017 и март 2020 година. Автомобилите произвеждани в този диапазон са с батерии доставяни от LG.

За сега не се съобщава нищо официално от двете компании, но ако това наистина се окаже вярно, то компанията ще замени батериите на електрическата Kona, а най-вероятно при хибридните и електрическите IONIQ. Това може да отнеме година на компанията, а изчислените загуби достигат почти 2 милиарда.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коната

    11 4 Отговор
    е най продаваният електически автомобил в Щатите. Тъпунгерите купуват.

    Коментиран от #9

  • 2 РАДИО ЕЛТО

    3 8 Отговор
    няма лоши коли има лоши шофьори
  • 3 Дизела

    15 4 Отговор
    Това се казва сервизна гаранция.Заради проблем с 10 ще сменят батериите на 100 хиляди.Ако беше при Тесла друсаното щеше да обяви,че батериите са зареждани неправилно и потребителя е виновен.

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 4 Хихи

    8 6 Отговор

    До коментар #3 от "Дизела":

    Дизел, ти тази седмица кой ден кара? Че всеки ден те чета, че си тук?
  • 5 Дизела

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Дизела":

    Я пак провери сряда и четвъртък дали съм бил тук?Виж в петък в колко часа се появявам.Сега се прибирам.
  • 6 Turbo

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Дизела":

    Сега ще излезе тесльо и ще започне да обеснява как въпреки проблемите хората продължават да купуват Тесла,пазарната капитализация на Тесла била незнам си колко...
  • 7 ддд

    2 3 Отговор
    Нали било лесно да се правят електрички, плючт по Тесла, ама като направят те някаква кола, която е много скъпа и за нищо не става какво ще кажат? И това е най-изгодната и смислена кола на пазара в ЕС.
  • 8 Господин Ганев

    2 3 Отговор
    Откъде преписахте тези фалшиви факти? Над 10 нищо не значи. По същата логика можехте да напишете и повече от един. И в двата случая, можете да са 143 броя нали? Още миналата година бяха 13 броя, сега след новите случаи, когато изгоряха 5 нови автомобила проверени по време на сервизната акция, как така намаляха на 10?
  • 9 Колко броя

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Коната":

    Колко продадоха в Щатите, та станаха най продавания електромобил? Пак си сънувал нещо. Безапелационния лидер там е Тесла.
  • 10 Covid

    7 1 Отговор
    А екологичните щети от подмяната на батериите на 100 000 "еко" автомобили какви ще са?

    Коментиран от #11, #13

  • 11 Няма щети

    0 7 Отговор

    До коментар #10 от "Covid":

    Батериите ще се ползват за локално съхранение на енергия, като се вземат мерки против пожар, който пък е малко вероятно да се случи, ако не се зареждат над 80% , както в случаите на вече възникналите пожари.

    Тези батерии ще спестят хиляди мегаватчаса работа на въглищните централи, които отделят по тон СО2 плюс още толкова други по-опасни гадости за всеки мегаватчас.
  • 12 15 изгорели от 77000 - 1 на 5133

    1 2 Отговор
    Tesla произвежда по 10 хиляди автомобила на ден, ако спазят пропорцията на hyundai, всеки ден ще горят по две Тесли

    Поредният пожар е избухнал в Hyundai Motor Kona Electric, 15-и след първия пожар през май 2018 г. Той постави LG Energy Solution, който предостави батерията за електрическото превозно средство, на горещата седалка.

    Огънят загадъчно избухна в Kona Electric, обвинен в таксиметрова компания в Yucheon-dong, Dalseo-gu, Daegu в 16:11. на 23 януари. Батерията под превозното средство е идентифицирана като точка на запалване.

    Очаква се противоречията около проблемите с акумулатора на Kona Electric на Hyundai Motor да се засилят, тъй като изгореното превозно средство вече е изтеглено, за да намали възможността за запалване. Hyundai Motor стартира масово изтегляне на 77 000 автомобила Kona Electric (25 564 броя в Корея), продадени по целия свят през октомври през 2020 г. Автомобилният производител надгражда системата си за управление на батериите (BMS), за да увеличи чувствителността на зареждането и замества батериите, ако има необичайни признаци тъй като се установява отклонение на напрежението между клетките на акумулатора.

    Тогава Seo Bo-shin, президент на Hyundai Motor, заяви, че компанията е намерила решение на проблема. Огънят обаче показва, че мерките за отзоваване не са били перфектни.
  • 13 Дизела да не е по екологичен

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Covid":

    Ето една видео от вчера

    Коментиран от #14

  • 14 Turbo

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Дизела да не е по екологичен":

    Батериите щото са много екологични!

    Коментиран от #16

  • 15 милиционер

    1 0 Отговор
    предполагам , ще ги заменят с горивен резервоар. най-сигурно е !
  • 16 Успя ли да изгледаш видеото

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Turbo":

    За да приказваш глупости?