Last news in Fakti

22 Февруари, 2021 16:53 2 707 11

Още един производител на телефони ще се пробва при автомобилите

  • xiaomi-
  • xpeng-
  • apple

Xiaomi разработва електрическа кола

Още един производител на телефони ще се пробва при автомобилите - 1
Снимка: Shutterstock

След като от Apple обявиха, че ще се включат в битката при автомобилите, ето че още един от най-големите производители на техника ще се пробва да вземе своя дял при превозните средства. Китайската компания Xiaomi набра доста голяма популярност през последните години, а днес стана ясно че от там планират да пуснат на пазара и електрически автомобил.

Всъщност това не е първия опит на компанията да се включи в автомобилния бизнес. През 2018 година, бе разработен прототипа Micar, но така и проекта не стигна до нещо по-сериозно. Все още не е ясно дали новата разработка ще бъде свързана по някакъв начин с предходния прототип или ще бъде изцяло нова разработка.

Xiaomi може да използва и технологии от едни от големите китайски производители за електрически коли Xpeng Motors и Nio след като през изминалата година, компанията инвестира в тях. За сега повечето от данните за проекта са тайна, но ще ви държим в течение при нова информация.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не знам за Тесла

    6 3 Отговор
    Но да му мислят 100-годишните!

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Не знам за Тесла":

    И да мислят и да не мислят все тая !! В следващите 10 години производителите и то големи на електромобили ще се удвоят минимум !!! И тъй като пазара като крайни бройки няма да се увеличи съществено , даже по-вероятно е да се намали , това значи само едно ,значително свиване и на пазарния дял и на продадените бройки !! И когато тия загубени бройки превишат 25-30 % , следва фалит и смяна на собствеността най-малко !
  • 3 Jacques Yves Moineau

    12 1 Отговор
    Явно от телефони се печели излишно много, за да си позволяват да инвестират в нещо съвсем различно.
  • 4 оня с коня

    10 0 Отговор
    Йессс!Купих си наскоро чисто нов Ксиоми Редми 8- ма то Свири,пей,Говори,Снима - нямам думи!Затова и веднага щом излязат колите им на Пазара ще си купя такава,за да ми е Комплект.
  • 5 Христо

    3 12 Отговор
    Пази боже тея ментаци и коли да вземат да правят...

    Коментиран от #7

  • 6 По стара от китайската империя е само

    5 0 Отговор
    Българската. Но само китайците се придьржат кьм поговорката за снопа пръчки на Хан Кубрат и за тва са все по напред от всички. Единична компания като епъл не може да се противопостави на както се вижда от обединените усилия на технолизите на чайна. Ините бавно ша залязват а другите както сички виждат бавно но сигурно прогресират.
  • 7 Бъркаш жестоко

    16 0 Отговор

    До коментар #5 от "Христо":

    Това е фирмата която предлага най-доброто съотношение цена-качество на пазара.

    Коментиран от #8

  • 8 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Бъркаш жестоко":

    Тъй де тъй , ххаха !!! Като ти стигат грошчета само за него и веднага се сещаш за "съотношението" , хахахха !!!

    Коментиран от #9

  • 9 Какво лошо виждаш

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Да избереш по-добрия от двата продукта, а на всичко отгоре да го купиш на по-ниска цена? Преди две години си взех redmi note 7 заради камерата 48 мегапиксела и свръх здравото стъкло, като нямах други очаквания. Оказа се много добър телефон по всички показатели. Батерията му държи много и телефонът не загрява, дори когато го тормозиш по време на зареждане. Като кажа не загрява имам предвид че остава студен.

    Предишният ми телефон загряваше само докато го ползвам като навигация за около час. Загряваше и докато го зареждам на бързо зарядно, дори да не го ползвам през това време. Ако го ползвам, направо пареше.

    Другото което ми харесва е, че може да ползваш камерата дори на един процент батерия. Случвало ми се е, да ми звънне телефона на два процента батерия, да говоря десетина минути и да го прибера в джоба с идеята, че е умрял. Каква беше изненадата ми когато звънна след час и проведох още един разговор. Никога не съм имал подобен телефон. Предишните ми телефони паднат ли под 5% все едно ги няма.
  • 10 12345

    2 1 Отговор
    Стига бе хора. Илончо планира по 20 милиона тесли да продава, а вие всеки ден конкуренти представяте.

    Коментиран от #11

  • 11 20 милиона

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "12345":

    Са само 20% от годишните автомобилни продажби. Има достатъчно пазарен дял и за останалите. Никой не е казал че са му Тесла ще продава електромобили. Tesla не ламти за много, още по-малко пък за всичко. Напротив, просто вдига летвата и дава тон на останалите да я следват.