Last news in Fakti

24 Февруари, 2021 11:27 3 031 7

По-големи батерии за хибридните Audi-та

  • audi-
  • plug-in-
  • хибрид-
  • а6-
  • а7-
  • q5

Плъг-ин моделите получават ъпгрейд на батерията

По-големи батерии за хибридните Audi-та - 1
Снимки: Audi

Audi обнови гамата си от плъг-ин модели, като ги оборудва с нова, по-голяма батерия. Q5, A6 и A7 вече разполагат с капацитет от 14.4кВч., който според тестовете трябва да е достатъчен за пробег от около 73 км. Въпреки по-големият капацитет, батерията си остава със същите размери, а максимално зареждане със 7.3 кВ, ще осигурява пълен заряд за около 2ч. и 30мин.

По-големи батерии за хибридните Audi-та

Освен батерията, ъпгрейда включва и нов режим „Charge“, който както може да определите, позволява зареждане на батерията от двигателя с вътрешно горене. Това е доста ефективно, ако навлизате в зони със забрани за двигатели с вътрешно горене.

По-големи батерии за хибридните Audi-та

Заедно с новата батерия, идва и нов модел в Европа. Audi A6 Avant 50 TFSIe Quattro е базовият плъг-ин хибрид с 2.0-литров бензинов двигател и електромотор с комбинирана мощност от 299 конски сили и 450 нютона.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Весел пор

    10 6 Отговор
    Това "хибрид" е като половин ахаам,хем влиза,ама не баш- купете си един дизеляк и т'ва е!

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Поредният Гейт

    10 3 Отговор
    След дизелгейт ще последва хибридгейт. Тези автомобили се правят само за да лъжат законите, че са чисти. Никой няма да се занимава да ги зарежда всеки ден, а дори да има желание, няма да има къде.

    Една зарядна колонка пред блока или на служебния паркинг, може да осигури зареждане на 7 електромобила, като всяка нощ на нея се зарежда различен автомобил, на който заряда ще му стигне за седмицата. За седем хибрида ще са необходими седем колонки.

    Коментиран от #7

  • 4 Весел пор

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Daniel":

    Нека,нека,поне не съм тъп за разлика от някои хихи ;)
  • 5 Обективно

    2 1 Отговор
    Ще могат ли да завиват ?
  • 6 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Весел пор":

    Оня ден баш шефа на Ауди обяви , че електричките им щели да имат ПО-МАЛКИ батерии !! Ама явно хибридите им ще имат по-големи , ти да видиш , хахахахах !! Що ли ??
  • 7 321

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Поредният Гейт":

    Те и електрическите автомобили се правят само за да лъжат законите, че са чисти. Отдавна вече, няколко независими изследвания установихе, че производството само на батерията в електричката отделя вредни емисии, колкото използването на ДВГ автомобил между 7 и 8 години. Като сложим и емисиите за обезвреждането на тези опасни отпадъци, сметката за зелените ел. автомобили не излиза. Изобщо не смятаме, че тока, който ползват все още, а и следващите някоко десетки години ще е от централи, които работят на въглища, газ и в най-добрия случай на атом.