24 Февруари, 2021 13:39 3 705 2

Google приложение спаси мъж след катастрофа с багер

  • google-
  • приложение-
  • pixel-
  • катастрофа-
  • багер

Историята е разказана в Reddit

Google приложение спаси мъж след катастрофа с багер - 1
Снимки: Reddit

Колкото и да не харесваме това, че новите технологии могат да ни следят по всяко едно време, ето, че някои път това може да ни спаси живота. Историята е разказана от собственик на смартфон Pixel 5, който е разработка на Google. По-конкретно става дума за приложение, което използва сензорите на телефона и засича евентуална катастрофа и именно то е спасило живота на мъжа, който е изпаднал в безсъзнание.

Google приложение спаси мъж след катастрофа с багер

„Не си спомням как точно се случи инцидента. Спомням си само как изпълзях с огромна болка и затруднения в дишането. Някак Bobcat-а излезе от пътя и се завъртя през таван, за да падне в близката долина.Виках за помощ, макар да нямах надежда, че някой ще ме чуе. Именно тогава чух глас от едната ми слушалка, който се оказа на медицински диспечер. Той ми каза, че спешна помощ идва към мен и че вече са се свързали с жена ми. След няколко минути чух екипите които идват.“

Google приложение спаси мъж след катастрофа с багер

Мъжът е откаран в болница, където са установили 7 спукани ребра и засегнати дихателни пътища. Той благодари на телефона и се радва, че е включил тази функция на Pixel, която принципно фабрично е изключена.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 копирачи

    5 4 Отговор
    Това от Апъл го измислиха преди сто години.
  • 2 Технологиите за следене са и

    2 0 Отговор
    Недосттатък...