Last news in Fakti

25 Февруари, 2021 10:37 7 094 15

WhatsApp с обяснение какво ще се случи ако не се съгласим с промените в поверителността му

  • whatsapp-
  • приложение-
  • поверителност

Ако откажете новите условия след 15 май, в продължение на няколко седмици пак ще можете да получавате обаждания и известия, но няма да можете да четете или изпращате съобщения от приложението

WhatsApp с обяснение какво ще се случи ако не се съгласим с промените в поверителността му - 1

Още през януари WhatsApp предизвика огромен отзвук, след като обяви, че ще принуди потребителите си да се съгласят с нови условия за своята политика за поверителност. Актуализираната формулировка накара хората да мислят, че Facebook ще получи съдържанието на своите чатове или нещо подобно - което е смешно, защото макар това да не е вярно за WhatsApp, то е за Facebook Messenger никога не е имало реакция за тази услуга, нали?

Както и да е, след като интернет експлодира и хората започнаха да преминават към услуги като Telegram, които всъщност са по-малко сигурни от поверителност от WhatsApp (ако говорим за достъп до съдържанието на вашите съобщения), компанията, собственост на Facebook, върна промените към 15 май. Новата политика първоначално трябваше да влезе в сила на 8 февруари.

Може да се чудите какво ще се случи, ако май месец не се съгласите с новите условия. Днес компанията обясни точно това. Ако откажете новите условия след 15 май, в продължение на няколко седмици пак ще можете да получавате обаждания и известия, но няма да можете да четете или изпращате съобщения от приложението.

Не е ясно какво се случва след това, но WhatsApp има нова политика за изтриване на акаунти, които са били неактивни в продължение на 120 дни и може да бъдете отчетени като такива, ако откажете новите условията. Противно на общоприетото схващане, WhatsApp споделя метаданни с Facebook в продължение на години, единствените нови неща, които ще изпрати обратно към базата данни след тази актуализация, са данните за плащанията и транзакциите, за да помогне на Facebook да насочи по-добре рекламите към вас в различните си услуги. Плащанията и транзакциите чрез WhatsApp дори не са нещо значимо на повечето места, така че може би си поемете глътка въздух.

Можете да изтеглите историята на чата на смартфона си и да се сбогувате с WhatsApp. От компанията обаче казват, че ако изтриете акаунта си, ще бъдете изгонени от всички групи и цялата ви история на чата и архивите ще бъдат изтрити за постоянно. „Това е нещо, което не можем да върнем“, казва WhatsApp.

Като алтернатива можете да мигрирате вашите данни от WhatsApp към Telegram, функция която последният предлага. Просто ще преместите вашия чат WhatsApp - медии и документи - от лични, както и от групови чатове с нова функция за износ към Telegram.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    29 0 Отговор
    Ми, тъпанари, сър! Какво да ги правиш?!
  • 3 От извора

    69 0 Отговор
    И аз не знам какъв 15 май гони автора.
    При мен вчера излезе съобщение "тази версия не е актуална от 24.02.2021". Тръгнах да изтеглям - появява се условие да премахна "вайбър". Натиснах отказ - не мога да изтегля новата версия. Значи, ако не изтриеш конкурента - няма да те пуснем.
    За тяхно съжаление, не ги ползвам активно и няма какво да загубя. А с фейсбук съм щастливо разведен от над 3 години.
    Време е светът да преминава към алтернативи, включително и интернет.
  • 4 Пурко

    59 1 Отговор
    Нека масово и безкомпромисно да бойкотираме тези нови фашаги!
  • 5 Русенец

    63 0 Отговор
    Идеята на интернет, за свободна комуникация между хората, отдавна умря. Вече е превзета от алчните и продажните, които поробват с условия "за ваше благо".
  • 6 Гоуст

    29 0 Отговор
    Силно манипулативна статия, бъкана с фактологични неточности и тенденциозно представена информация. Две неща конкретно адски много ми се набиха в очите:
    - "... Telegram, които всъщност са по-малко сигурни от поверителност от WhatsApp" - Откровена лъжа, всеки, поне малко наясно може лесно да се убеди в обратното.
    - "...данните за плащанията и транзакциите, за да помогне на Facebook" - а защо трябва да помага на Фейсбук въобще?

    Цялата статия е пълна с неточна, невярна и манипулативно поднесена информация. УотсАпп се ус---а, въпреки това продължават, ако им мине номера и част от кампанията им за минимизиране на загубите са такива статии - "ама какво толкова, ние само главичката, няма да боли"
  • 7 Един

    15 0 Отговор
    Пюскюл! Айде пътя! Аз съм от предходните поколения , дето живеем в реалния , а не във виртуалния свят и НЕ МИ ПУКА и за тези!
  • 8 Иво

    15 2 Отговор
    Защо да се имигрира само към Телеграм ? Може и към Сигнал. Едуард Сноудън използва месенжера Сигнал и тъй като е работи в сферата на сигурноста в САЩ много добре знае кое е сигурно
  • 9 Челентано

    13 0 Отговор
    Преди години радиолюбителството беше хоби, знания, умения. След като се появиха свободно на пазара радиосредства на килограм - тази медия се комерсиализира и умря. Това ше стане и тия буци, сапове и мотики. Не гледайте телевизия, само реклами е ! Излезте навън и се срещайте свободни със себеподобните си !
  • 10 АЛО АЛО

    8 0 Отговор
    Статията е напълно безсмислена. Почти всички потребители на тези платформи са наясно, че профилите им се анализират и данните се продават. Остава всеки от нас да е наясно и да осъзнава, че рекламите които му изкачат са плод на този анализ. Няма нищо случайно. Все пак е въпрос на лично решение, дали да гледаш реклами или да си платиш за софтуер който да ги ограничава.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Vvvvv

    0 0 Отговор
    Не деите да триете коментара искам новата версия
  • 13 БтХ

    2 0 Отговор
    Фейсбук почти не ползвам от 3-4 години, а откак не се отваря в мозилата пкък изобщо не съм го и отварял. А на ватсап вече забраних достъп до почти всичко на телефона. И без това там с никого не съм контактувал от месеци, за разлика от Вайбър и телеграм. А фейсбукския месинджър не съм използвал никога именно заради желанието му да има достъп до всичките ми контакти и действия. То какво остана от изсмуканата от пръстите статия?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Мук

    0 0 Отговор
    Стига безмислени статии. Бла, Бла ... А Защо не каза какво толкова съдържат новите условия за поверителност, че някой не би се съгласил с тях?