Last news in Fakti

25 Февруари, 2021 13:29 3 047 29

Volkswagen ще произвежда по 800 електромобила на ден

  • volkswagen-
  • id.3-
  • id.4-
  • id.5-
  • cupra-
  • born

Германците разшириха възможностите на завода в Цвикау

Volkswagen ще произвежда по 800 електромобила на ден - 1
Снимка: Volkswagen

Заводът в Цвикау, който е отговорен за производството на електрическите Volkswagen-и обяви че увеличава дневното си производство до над 800 автомобила на ден. Проста сметка показва, че над 5 600 автомобила ще слизат от поточната линия за седмица, а в края на годината ще бъдат произведени почти 300 хиляди автомобила на ток.

Volkswagen ще произвежда по 800 електромобила на ден

Планира се общо 6 модела да бъдат произвеждани във фабриката, като това включва ID.3,ID.4, ID.5, Cupra Born за която ви информирахме вчера, както и два нови модела, които все още не са известни. След като всички модели бъдат представени, компанията планира да разшири производството си още, достигайки до 330 хиляди електромобила годишно.

Volkswagen ще произвежда по 800 електромобила на ден

Разширяването на завода е част от промяната на бранда, която цели да модернизира компанията, както и преминаването от автомобили с двигатели с вътрешно горене към електрически такива. За момента в завода се произвеждат ID.3, ID.4 и ID.5, а електрическата Cupra ще влезе в производство в следващите месеци.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 S Class

    7 15 Отговор
    Това е много добро. За разлика от едни имаше от америка абе славеха се с това какви КИТАЙСКИ БОКЛУЦИ УМРЕЛИ ДОЛНИ СМОТАНИ били. Ааа, да май ставаше въпрос за ТИСЛЪ.

    Коментиран от #3, #24

  • 2 Пурко

    9 10 Отговор
    Тесларите да започват с мъдрите си разсъждения веднага!

    Коментиран от #4, #5, #7, #9

  • 3 Пешо

    8 12 Отговор

    До коментар #1 от "S Class":

    Че и безпоасни на всичкото отгоре. Толкова са "хот", че чак се запалват:

  • 4 S Class

    8 7 Отговор

    До коментар #2 от "Пурко":

    обичам да гледам това докато обядвам. някакси хубаво ми става кат си пийна

    Коментиран от #20, #21, #22

  • 5 То не трябва да си много мъдър

    8 9 Отговор

    До коментар #2 от "Пурко":

    За да сметнеш, че миналата година Tesla произведоха половин милион само от фабрика и половина, а в момента работят две фабрики плюс още две, които отварят в средата на годината. Само китайската фабрика тази година ще произведе повече електромобили, отколкото Volkswagen.

    Коментиран от #8

  • 6 АБВ

    13 13 Отговор
    Време му е ! В България трябва да се ограничат силно дизелите .На запад се оттърват от тях ние ги търкяляме и се тровим. Високи данаци за тях,така че да стане неизгодно да се поддържат.Поне 1000лв на година ...

    Коментиран от #18, #19

  • 7 Още малко цифри

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "Пурко":

    Само от Тесла модел 3 Тесла произведе 65000 броя за декември месец и 365000 броя за годината.

    Тези плануват да произведат 300 хиляди от всичките си модели взети заедно и по 25 хиляди броя на месец.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 гост

    12 13 Отговор

    До коментар #2 от "Пурко":

    И какво да почваме , Тесла произвежда два пъти по толкова още от миналата година , а тази скоро ще станат три пъти по толкова !! Гледайте си умрелия ВАГ как ще ронят сълзи на опашката както винаги !! Само напомням 500 000 за МИНАЛАТА година , тази между 800 000 и милион !! Та за кви 300 000 плямпахте , хахахах !!!

    Коментиран от #10, #11, #17

  • 10 БОКЛУТЕСЛА

    5 9 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    мале това са милиони БОКЛУЦИ на година
  • 11 домакин

    5 7 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    А бе ти гледай теслата да не рони сълзи на опашката,защото вече от два дни се говори,че акциите им се сриват тотално,льольооо...и нали знаеш,че който се смее последен най-добре се сме.хахахахахахахахаха

    Коментиран от #13

  • 12 Спиридон

    9 2 Отговор
    И какво ще ги правят. Те хубаво лъжат, че ги продават, ама на практика няма място вече при дилърите, паркингите около завода и там ще се напълни. Няма как да си представя, че реално ще продадат 280 хил. за една година, не сами на себе си, а на реални клиенти.
  • 13 Ами нормално да паднат акциите

    7 6 Отговор

    До коментар #11 от "домакин":

    Сега с падането на цената им, пазарната капитализация на Tesla вече е по-ниска отколкото на всички останали автомобилни производители. Имам предвид пазарните капитализации на всички производители взети заедно. Това не беше нормално. От друга страна пазарната капитализация няма никакво значение за Тесла в момента. Имат достатъчно Кеш за няколко години напред, така че не смятат да събират допълнителен капитал за да ги интересува цената на акциите. Но дори на тези цени, събирането на десетина милиарда, които са достатъчни за построяване на още пет нови завода по-големи от тези на Volkswagen, ще им отнеме само седмица от момента на решението.

    Ти си помисли за Volkswagen, които имат 200 милиарда дългове, как ще ги върнат ако им паднат продажбите?

    Коментиран от #14, #16

  • 14 домакин

    4 7 Отговор

    До коментар #13 от "Ами нормално да паднат акциите":

    Да де,те мечтите са безплатни нали знаеш. Само,че е въпрос на време да се повтори и потрети поредният инцидент от вчера с автопилот на "велика"тесла и просто всички тесларчета ще получите по една хубава тесла,ама от ония дърводелските с дръжките и право в главите.

    Коментиран от #25

  • 15 Гост

    4 2 Отговор
    И това е само от една фабрика. Илончо колко се напъна да стигне с най-капиталовата си и най-голяма фирма в света?
  • 16 Гост

    2 4 Отговор

    До коментар #13 от "Ами нормално да паднат акциите":

    Ако а ФВ им паднат продажбите, Тесла на кого ще продава квоти?
  • 17 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Мъча се да се сетя, дали съм срещал по-заблуден т.рол
  • 18 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "АБВ":

    А защо не ниски данъци за газовите и метановите, че да стимулират покупката им? Защо все с дране и с пръчката гледате? Щото толкова ви е манталитета, затова.
  • 19 Дизеляк 2

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "АБВ":

    Ще ти се!....ама нанайси...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Яко а

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "S Class":

    Това си го гледай! Много е зареждащо

  • 23 Hoho Boho

    6 2 Отговор
    ДВГ отива в историята.
  • 24 В S Class

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "S Class":

    съм и си возя златният зъб. А немските таратайки с какво се славят като частите им са от България, Китай и Турция. Да не говорим, че немците винаги са били зле от към електроника. Тез вагинчета ще светкат от всякъде, а ти като си е купиш след 10г. 3 употреба ще я паркираш пред блока и до там.
  • 25 Само на Тесла може да се случи такъв гаф

    6 3 Отговор

    До коментар #14 от "домакин":

    Да Тесла е голям боклук. Автопилотите на всички останали производители сигурно са много по-добри защото не се чуват новини някои от тях да се е блъснал, нали?

    Упс . Техните автопилоти не се блъскат защото просто ги нямат, а Тесла е с години напред пред тях и няма нито една Тесла без автопилот независимо от модела.

    Сега все едно се подигравате на някой, че му е паднала батерията на телефона, при положение, че вие никога не сте притежавали телефон. И оправданието е, че нямате телефон, защото им падали батериите, а на някои места няма обхват.
  • 26 жалко

    2 1 Отговор
    ФОЛКСВАГЕН ПРОПУСНА ДА ПРОИЗВЕДЕ В БЪЛГАРИЯ НАЙ ДОБРИЯ СИ МОДЕЛ ФАУВЕ- КЮНЕЦ ....... АКО БЯХА ПОСТРОИЛИ ЗАВОД В СТОЛИПИНОВО !
  • 27 бай Даньо

    3 1 Отговор
    Никога Фолксваген! Хора имайте достойнство! Фолксваген си изтриха краката с България по много грозен начин. Никога Фолксваген, Ауди, Порше , Сиат и Шкода!
  • 28 Аре бе

    3 0 Отговор
    "Прocтa cмeткa пoкaзвa, чe нaд 5 600 aвтoмoбилa щe cлизaт oт пoтoчнaтa линия зa ceдмицa, a в крaя нa гoдинaтa щe бъдaт прoизвeдeни пoчти 300 хиляди aвтoмoбилa нa тoк."

    Бе тая сметка наистина е много проста. По нашия край му викат сметка без кръчмар.
    По същата проста сметка Тесла правят над един милион.
    Не трябва да се бъркат капацитет и реално производство. Капацитетът е теоретично възможна скорост на производство, реалността е различна и ВИНАГИ в проценти по ниска, понякога до 50% по ниска.

    Коментиран от #29

  • 29 Тесла е боклук

    1 2 Отговор

    До коментар #28 от "Аре бе":

    Остави ги да си вярват, че при обявен в предишна статия производствен капацитет от 900 000 бройки годишно на Volkswagen към момента, тази година ще продадат милион защото ще увеличат още производствения си капацитет!

    А се подиграваха на Тесла, че при производствен капацитет в края на годината 780 000 са продали само 500 хиляди, при положение че два месеца от годината беше спряно производството.