Last news in Fakti

27 Февруари, 2021 11:30 2 292 6

Aston Martin също минава на ток

  • aston martin-
  • хибрид-
  • електрифициране

Компанията планира 90% от гамата им да бъде електрифицирана

Aston Martin също минава на ток - 1
Снимка: Shutterstock

Вече няколко пъти ви разказваме за различни автомобилни производители, които ще преориентират гамата си в следващите години и ще я електрифицират напълно или частично. Aston Martin също обяви такива планове, но за радост това не включва абсолютно всички модели.

Електрификацията в британската компания трябва да се случи до 2030 година и да обхване 90% от моделите. Първият засегнат от промяната ще е SUV-то DBX, което ще получи плъг-ин хибрид версия до три години. Настоящите DBS, DB11 и Vantage няма да са сред електрифицираните модели, но не се изключва техните наследници да бъдат.

През изминалата година Mercedes увеличи акциите си в компанията на 20%, което дава достъп на Aston Martin до технологиите с които немската марка разполага. Това включва различни платформи, батерии и мотори, които най-вероятно ще видим в бъдещите модели на британската компания.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 циганин

    10 0 Отговор
    от тока по-силен е само глада!

    Коментиран от #2

  • 2 Е така де!

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "циганин":

    Астън Мартин е бюджетна марка само за гладни, затова минават на ток 😜.
  • 3 Минават

    6 3 Отговор
    Защото разбраха, че там е истината! Иначе е срамота, с един джип на Тесла да минава почти всички спортни ДВГ коли!

    Коментиран от #5

  • 4 Процесор Вучков

    1 1 Отговор
    Хората гладни тия коли на ток ще продават
  • 5 Spawn1234

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "Минават":

    Срамота е тесла да правят коли който ускоряват до 100 за под 3 секунди, докато се разпадат. Те не правят коли а играчки. Електрическите коли могат да си ги държат, никога няма да си купя, ако ще пеша да ходя. В българия никога няма да се създаде мрежата нужна за зарядните станции.
  • 6 Японеца

    5 0 Отговор
    Предишната статия за Астън беше, че никога няма да сложат батерии!