Last news in Fakti

1 Март, 2021 15:44 7 096 7

Невронни мрежи "съживяват" хора от стари снимки (ВИДЕО)

  • снимки-
  • фотографии-
  • изкуствен интелект-
  • видео

"Дълбоката носталгия" обаче също има някои ограничения

Невронни мрежи "съживяват" хора от стари снимки (ВИДЕО) - 1

Разглеждайки статични снимки, не можете да получите изчерпателна картина на заснетия човек. MyHeritage, който вече използва изкуствен интелект за автоматично подобряване на качеството на изображенията, се опита да подобри още повече ситуацията. В резултат на това бе създадено приложението Deep Nostalgia (дълбока носталгия), което анализира мимиката на сниман човек и създава кратко видео.

Функцията Deep Nostalgia е подобна на Live Photos в iOS и iPadOS, с видеозапис няколко секунди преди и няколко секунди след натискане на бутона за снимане. Тази функция е използвана за заснемане на перфектния кадър, който може да не съвпада с момента на щракване на затвора. Междувременно Deep Nostalgia, напротив, „анимира“ статични снимки и това действие е достъпно дори за снимки, направени не на съвременен смартфон.

Процесът на създаване на видео е напълно автоматизиран. Потребителите просто трябва да качат снимката през уебсайта MyHeritage, където тя първо ще бъде анализирана и подобрена, за да се подобри качеството на крайната анимация, но и да опрости изпълнението на алгоритъма. Анализът изучава посоката на погледа, завъртането на главата на сниманото лице." Дълбоката носталгия" обаче също има някои ограничения.

Първо, не можете да „съживите“ група хора, само един човек може да се движи. Също така, движението се простира само до лицето и шията. За да тествате възможностите на новото приложение, трябва да се регистрирате на уебсайта MyHeritage, след което ще можете да създадете пет безплатни анимации. За по-нататъшна обработка на снимки потребителят ще трябва да плати абонамент.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    14 0 Отговор
    Изкуството да преписваш от тубата за кликове!
  • 2 Искам

    11 0 Отговор
    На адолф хитлер
  • 3 Варна

    6 2 Отговор
    Малко зловещо...
  • 4 Хипермен

    10 1 Отговор
    Май целия ни живот е през подобна програма
  • 5 ПЕЕВ

    2 0 Отговор
    БРАВО
  • 6 Японеца

    1 0 Отговор
    Изма ма! Фалшиви движения!

    Коментиран от #7

  • 7 1222

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Японеца":

    Недодялани. Изкуственият интелект не разбира мимиката на човешкото лице.