Last news in Fakti

2 Март, 2021 16:38 2 492 26

Volvo ще продава само електрически автомобили от 2030 година

  • volvo-
  • електрически автомобили-
  • xc40

Марката планира да продава само електрифицирани автомобили в следващите 4 години

Volvo ще продава само електрически автомобили от 2030 година - 1
Снимка: Volvo

По всичко изглежда, че 2030 година ще е пагубна за феновете на автомобили с вътрешно горене. Още една марка се присъединява към клуба на изцяло електрическите автомобили и това е Volvo.

Днес от шведската компания обявиха, че планират да продават само и единствено електромобили от 2030 година. Това означава, че двигателите с вътрешно горене и дори плъг-ин хибридите ще бъдат премахнати от гамата на Volvo или ще получат задвижване от електромотори. Планът за следващите 4 години предвижда половината от продажбите да са за електромобили, а другата за хибриди.

За момента единственият автомобил на ток, който се продава от Volvo e ХС 40 Recharge, а по-късно днес трябва да станем свидетели на премиерата на нов електрически SUV. На заглавната снимка можем да видим, че от компанията предвиждат електрическите автомобили да бъдат в различни сегменти, като засега техният брой е седем.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дЕБЕЛАК

    7 3 Отговор
    АЗ ОТ ДРУГИЯ ПОНЕДЕЛНИК ПОЧВАМ ДИЕТА.
  • 2 онзи

    7 4 Отговор
    То до 2030та няма да има хора. На кого ще продават?

    Коментиран от #8

  • 3 Дрън-дрън

    4 9 Отговор
    Тази новина са я написали в факти за дразнят електриците и да им се подиграват, нали така Антиелектици? Нали това ви беше опорната точка за всяка такава новина. Това не може да е вярно и никой няма да го позволи? Който политик го реши, ще го свалят от власт?

    В третия свят няма да има какво да карат?

    Няма да има ток да се зареждат всички електромобили?

    само след 3 години ще разберат колко са мръсни батериите и ще спре това безумие се електромобилите?

    Продължете вие че вече ви изгубих спатиите, на всички глупости които измисляте, когато някой ви заговори за края на ДВГ, който според вас никога няма да дойде?

    Коментиран от #5, #15

  • 4 Честито

    3 2 Отговор
    А щях да им бъда благодарен, ако бяха извадили на пазара някой нов приемник на S40 Т5,ама чист бензин и цял табун коне под капака. Нещо, съвършено различно-визия, фарове, стопове, нов вид решетка, да не е постно вътре, а с убийствен салон, удобен, комфортен, без много джаджи, красиви джанти 19-ки, изпускателна система, която да има 3 вида на звук, и още и още нови неща, но без да е натруфено, та тогава хората да се кефят да го карат.
  • 5 Ахаааа

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Дрън-дрън":

    Само незнам ганьо какво ще кара, защото той на кола без ДВГ не се качва! 😂

    Коментиран от #6, #9

  • 6 Не се притеснявай

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ахаааа":

    Ако през 2030 година бъде произведен последния автомобил с ДВГ, през 2050 година в България все още ще има какво да се внася за нов внос! След това трябва да му мислим, да сме живи и здрави дотогава.

    Коментиран от #7

  • 7 Така е

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Не се притеснявай":

    А може и ФВ да реши да отвори завод в Перник, за производство на Голф 3!

    Коментиран от #17

  • 8 Пешо

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "онзи":

    През 2030 година в третия свят няма да могат да се продават автомобили с ДВГ, защото няма да могат да си ги позволят. Електромобилите тогава ще са много по-евтини от ДВГ
  • 9 12345

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ахаааа":

    Интересно ми е ти какво караш? Почти съм сигурен че е Тесла. А дано ама надали.

    Коментиран от #10

  • 10 Неправилно зададе въпроса

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "12345":

    Въпросът е какво ще караме след 2030 година. Сигурно няма да е Тесла, но със сигурност ще е електромобил. Като гледам цените на 9-годишните тесли, дори когато станат 20-годишни ще са по-скъпи от чисто нова бензинова dacia към този момент.

    Коментиран от #12

  • 11 схсхсхсх

    3 0 Отговор
    Каква по дяволите е тая снимка на статията
  • 12 ссссс

    3 6 Отговор

    До коментар #10 от "Неправилно зададе въпроса":

    Като станат по-масови ще падне и цената.За момента Тесла държи такава цена ,защото предлага най-доброто от най-доброто.Софтуера им е 3 поколения пред другите ,а функциите които предалга Тесла ,никой друг не може да ги предложи.Стане ли масова употребата на ел.автомобили ,ще паднат и цените несъмнено.
  • 13 Левтер

    2 1 Отговор
    Браво.
  • 14 Hoho Boho

    3 2 Отговор
    Обърнете внимание на това:
    "Марката планира да продава само електрифицирани автомобили в следващите 4 години"

    ...и не говорете за 2030 г.
    ...ДВГ е история

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Верно ли бе?

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Hoho Boho":

    Аз пък не съм сигурен дали ДВГ са история,но знам само една-единствена марка която и до ден днешен знае от къде е тръгнала и въпреки това,не преминава към електромобили все още и много интересно защо ли?!? Електроджендъри зацепвате ли коя въпросната марка? Айде ще ви отворя очите:марката се казва ТОЙОТА!!! И сега вместо да бълвате екзалтирани коментари,стойте и чакайте да поживеем и да видим дали след 2030-та електрическите ще станат по-масови и дали те са най-големите балъци;)))!!

    Коментиран от #18

  • 17 Точно така е!

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Така е":

    Аз пък мисля,че след 2030-та волво ЩЕ почне да продава само електрички и ще...ФАЛИРА!!
  • 18 Toyota

    3 5 Отговор

    До коментар #16 от "Верно ли бе?":

    Е поела по пътя на кодак, Нокия и ериксон. Няма нужда да чакаш до 2030 година. Toyota ще потъне още през 2025. Запомни тази година. През нея ще се промени играта и вече всички автомобилни марки с изключение на Toyota го разбраха. Ти какво чудо очакваш да се случи, за да може Toyota да промени играта? Сподели фантазиите си с нас, защото аз не се сещам за нито един полезен ход на Toyota за да се измъкне?

    Коментиран от #22

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 антиВолво

    1 0 Отговор
    Ако са като XC 40 Recharge, направо да затварят и да правят само камиони.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Верно ли бе?

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Toyota":

    Ще поживеем,ще видим. И ти хубаво запомни тази година!

    Коментиран от #23

  • 23 Няма как да забравя

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Верно ли бе?":

    Тази година ви я повтарям от пет години. През тази година се очаква да се изравнят цените на електромобилите и бензиновите автомобили. През тази година се очаква да влезе евро 7. Само едно от тези е достатъчно да потъне Toyota, ако не премине много бързо към производство на електромобили с батерии. Дотогава няма да са готови нито твърдите батерии за които говорят, нито водородните автомобили ще са желани. Дори по някакво чудо да започне да произвежда твърдотелни батерии, планираните оптимистични 500 хиляди електромобила годишно през 2025 година с нищо няма да и помогнат, защото освен в Европа, вече по цял свят започват ограниченията за ДВГ, а от 10 милиона продажби годишно, при Toyota 10 милиона са автомобили с ДВГ. Дори плъгин хибридите са изключение при тях. През 2025 година продажбите ще паднат с поне 30% до седем милиона и ще продължат да падат. Помни ми думата. Запомни 7 милиона. Може да се случи и доста преди 2025 година.

    Коментиран от #24

  • 24 Верно ли бе?

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Няма как да забравя":

    За твое сведение тойота разработиха едни от първите хибриди! Пък ти продължавай да фантазираш и да си мечтаеш...лошо няма. Поне е безплатно...

    Коментиран от #26

  • 25 Бай Онзи

    0 0 Отговор
    Китайски боклуци ако искат и с вода да ги направят.
  • 26 Така де

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Верно ли бе?":

    Правят хибриди, но наблягат на само зареждащите се хибриди, като дори в рекламите си осмиват всякакво зареждане на зарядни станции за електромобили. А света минава към електромобили и в най-лошия случай плъгин хибриди. От Toyota нямат нито един електромобил и скоро няма да имат.