4 Март, 2021 11:53 4 456 17

ANCAP: Не купувайте микробус от Mitsubishi. Опасен е! (ВИДЕО)

  • mitsubishi-
  • express-
  • краштест

Новият Mitsubishi Express получи нула звезди след краштест

ANCAP: Не купувайте микробус от Mitsubishi. Опасен е! (ВИДЕО) - 1

Австралийската компания ANCAP тества микробус Mitsubishi Express от 2021 г., като това се явява завръщане на модела на пазара след седемгодишно отсъствие. В Европа и Великобритания този ван е известен като Renault Trafic, но е с малко по-различна конфигурация. Поради липсата на активни системи за безопасност и ниски показатели за защита при произшествия, Mitsubishi-то получи 0 точки от пет възможни.

В поредица от краш тестове ANCAP установи, че пътниците на микробуса са защитени само на 55%. Колата се представя слабо както при страничен удар (тялото е смачкано толкова сериозно, че водачът е почти в средата на кабината), така и при челен удар - при който водачът рискува да нарани гърдите и коленете си много сериозно.

Пътникът отпред пък е още по-изложен на риск от нараняване поради липсата на въздушни възглавници. Защитата на пешеходците е оценена на 40%, а системите за активна безопасност - на 7%. ANCAP подчертава, че това е първият път, когато автомобил получава 0 точки според резултатите от тестовете.

„Mitsubishi наскоро представи Express на австралийския пазар, но този микробус не отговаря на днешните изисквания за безопасност“, казват от ANCAP. - За съжаление, нивото на защита на пътниците и другите участници в движението е под приемливото. Това е така най-вече заради пълната липса на активни системи за сигурност. "

ANCAP вярва, че неуспешният рейтинг трябва да убеди много австралийски купувачи, които отдавна предпочитат 5-звездни автомобили, да се откажат от Mitsubishi Express.

„Критериите за оценка на безопасността и очакванията на потребителите, както и желанието и способността на производителите да осигурят по-високо ниво на безопасност, се промениха. Знаем, че Mitsubishi може да доставя превозни средства с високо ниво на цялостна безопасност и широк спектър от съвременни технологии, и настояваме компанията да ускори тяхното внедряване в своя микробус “, добавят от организацията.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Admin

    9 17 Отговор
    като колите им, същата рбота!

    Коментиран от #11

  • 2 Дедо

    29 3 Отговор
    вече всички ги правят от ламарина по-тънка от капачка,на буркан,ако ритнеш врата,или калник може,и да ти влезе крака.....

    Коментиран от #3, #4, #8

  • 3 БОКЛУК

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "Дедо":

    ВЕРНО СКИВАХ ЧЕ ЛАМАРИНАТА ТЪНКА КАТ ЦИГАРЕНА ХАРТИЯ. ДЪРЖИ СЕ НА БОЯТА.
  • 4 qwerty

    14 5 Отговор

    До коментар #2 от "Дедо":

    Точно старата кола, произведена през 2006 г. вратите що годе добре, сегашната, модел 2012 г. като дръпнеш дръжката да отвориш и се криви ламарината. Това е с цел олекотяване на автомобилите, но за сметка на безопасността.
  • 5 Случаен

    7 5 Отговор
    Френски боклук
  • 6 130 кила сьм Каъо са кача

    7 3 Отговор
    Отзад в Рено мастер или пижо бохсер усещам кьк са огъват тениекиите отдолу ми.....
  • 7 Анонимен

    1 10 Отговор
    Поредният японски буклук. Чудя се защо ги купуват европейците.
  • 8 Алфа Ромео

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Дедо":

    Няма никакво значение тънката ламарина, това са декоративни панели, важна е силовата структура на купето, пътническата клетка е важна, автомобилите никога не са били толкова сигурни както сега, новите автомобили!

    Коментиран от #15

  • 9 тъпанар

    6 3 Отговор
    Лично аз не съм имал кола на тази марка. Но по мнението на 2 ма мои добри приятели които караха коли на марката от средата и края на 90-те... пълни кочини. За Нисан имам лични впечатление от модела "примера" ( добър двигател с верига, спирачна система "лукас" и т.н.). Според мен не трябва да се слагат под общ знаменател всички японски марки. Все пак голяма част от тях се произвеждат в заводи в САЩ ( а там са доста критични).
  • 10 Дедо

    14 0 Отговор
    То на туй "Mitsubishi"му е само емблемата!
  • 11 Bg citizen

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Admin":

    До Admin

    Не бъркай рено трафик с мицубиши! Мицубиши, когато са продавали качествени коли и ванове на тези пазари, рено са продавали в африка!
  • 12 Ми другари

    7 0 Отговор
    Копувайте УАЗ ки бе
  • 13 ивелин

    5 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Не купувайте микробус от Mitsubishi. Добре казано но за другите не знам това което знам (4.500 Евро) ми " излезе "основният ремонт на Мерседес Спринтер 315 ЦДИ кода на двигателя е ОМ-646 ( Mercedes Sprinter 315 CDI) на 186.000 хил.км( сто осемдесет шест хиляди км) Всичките прегледи бяха направени в специализираният сервиз на Мерседес. Двигателят " замина" на около 300 -350 метра леко виене и "истрака" без да светне някаква контролна лампичка. Целият ремонт ми излезе наполовина на цена нов двигател. Даже не можах да повярвам мой познат кой работи като майстор ми каза "Ти живееш в миналото когато колите на Мерседес изминаваха 800.000-1.000.000 милион км.) сега след 2005 Еuro- 4 които рядко изминават 200.000 хил. км. Гледам го не мога да проумея и ми каза "гледаш сякаш някой с мокър парцал да ударил".
  • 14 Буха ха

    5 0 Отговор
    Много да завишили изискванията, не че се представи перфектно, но оценка нула ми се струва пресилено. На челния удар в стената се представи добре, дори огромното челно стъкло остана здраво...
  • 15 Дедо

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Алфа Ромео":

    така е! Но предпочитам при удар/да не се случва на никой/ да сменя предна броня капак,и калник,а не цялата кола!

    Коментиран от #16

  • 16 Алфа Ромео

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Дедо":

    За да се запазят пътниците доколкото е възможно трябва да се смели предницата и да намали сътресението за пътниците, няма как агнето цяло и вълкът сит.
  • 17 шоша

    1 0 Отговор
    OPEL VIVARO , RENAULT TRAFIC , MITSUBISHI EXPRESS - все същия шит и нищо японско в тях !