Last news in Fakti

4 Март, 2021 17:05 2 336 1

LG ще покрие разходите за проблемните батерии при Hyundai

  • батерии-
  • hyundai-
  • сервизна акция

Очаква се компанията да плати 70% от всички разходи

LG ще покрие разходите за проблемните батерии при Hyundai - 1
Снимка: Hyundai

Вече ви информирахме за проблемите на Hyundai и по-точно за тези с батериите на електрическите им автомобили. Както вече стана ясно, проблемните модели са произвеждани от ноември месец 2017 година до март месец 2020 година, а според вътрешно разследване 13 автомобили са изгорели именно поради проблемни батерии.

През този период батериите са доставяни от LG, а проблемът се крие в късо съединение което може да причини пожар. Очаква се сервизната акция да излезе доста солено на Hyundai, като според различни проучвания, сумата ще достигне 900 милиона долара.

Цитирани от Reuters, медиите в Южна Корея, твърдят че от LG няма да останат безучастни и ще покрият 70% от разходите за подмяната на проблемните елементите. Това ще струва около 630 милиона долара, ако приемем че 900 милиона ще бъдат достатъчни, за да покрият новите батерии.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 13 изгорели

    7 1 Отговор
    Ама само в Южна Корея. А останалите не ги ли броят? При това ги криха досега. да сте чули новина или да сте видяли снимка на изгорял Hyundai?