5 Март, 2021 15:17 2 394 10

Volkswagen ще представя поне по един електромобил на година

  • volkswagen-
  • id.3-
  • id.4-
  • id.5

Малък автомобил на ток ще се появи през 2025 година

Volkswagen ще представя поне по един електромобил на година - 1
Снимки: Volkwagen
Пресконференция, провела се по-рано днес, даде повече яснота, за бъдещето на ID моделите на Volkswagen. Компанията обяви,че смята да представя поне по един нов електрически модел в следващите 4 години. До момента официално видяхме ID.3, който се радва на доста продажби, както и кросоувъра ID.4, който тепърва ще навлиза на глобалния пазар.Volkswagen ще представя поне по един електромобил на година

От компанията обявиха, че ще представят поне по един електрически модел всяка година. През 2022 година на китайския пазар ще се появи ID.6, а купе-кросоувъра ID.5 ще направи пазарен дебют през 2023 година. Запазена за ID Buzz е 2024 година, като това ще е и първият опит на немската компания при по-големите електрически превозни средства.

Очаква се да видим малък електрически автомобил с народна цена през 2025 година. Градският автомобил най-вероятно ще носи името ID.1 и ще бъде най-евтината опция за влизане в ID семейството на Volkswagen. Модела ще замени VW e-UP и най-вероятно ще е със сходни на него размери, но различен дизайн. Освен оповестените до сега модели, то автомобилите на ток ще заемат по-голямата част от гамата на германският производител, след като стана ясно че вниманието е насочено именно към тях.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 S Class

    7 5 Отговор
    Мараба хало ричи буденхафтен чай шкарие Тесла боклукие!

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "S Class":

    Абе боклук не боклук , ама накара оядените немци за десетина годинки да погребат "чистия дизел" , хахах !! Иначе още поне 50 щяха да ни го пробутват !! То само това и стига , ама няма да е само това , само гледай и реви !!

    Коментиран от #4

  • 3 DrivingPleasure

    5 4 Отговор
    Тва като вица за ония дето искал 1 тон зеле и като го доставили рекъл: Абе кво ше го правите тва толкова зеле бе?!
    За къв дявол са им толкова електрически кошници
  • 4 S Class

    7 5 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    дизелови автомобили ви прибират електричките като закъсат и дизелови коли ви транспортират батерийте както и дизелови кранове с дизелови мотори ги преработват при рециклирането. и все още е пълно с дизели и дизела няма да отиде никъде поне следващите 20 години. мен това ме устройва да си направя кефа до дупка.

    Коментиран от #5, #8

  • 5 DrivingPleasure

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "S Class":

    Като видят сметката за смяна на батерията на 8-10 годишна кола и ще забравят всичките си електропростотии и ще почнат да търсят и предкамерни дизели :D

    Коментиран от #6

  • 6 Баба Ванга

    5 5 Отговор

    До коментар #5 от "DrivingPleasure":

    Пак не ще излезеш с опорката от преди пет години, че нова 85 киловатчаса батерия струва 42 000 долара? Да ти припомня, че за последните 10 години цените на батериите са паднали с 80%, като тренда за падане на цените се е запазил и след 10 години е твърде вероятно цените да са паднали с още 80%.

    Да ти припомня, че вече цялата Тесла модел 3 с 82 киловатчаса батерия, струва колкото само батерията на Тесла модел S преди 5 години? Да ти припомня, че батериите на почти всички нови електромобили са проектирани да надживеят автомобила, а след това да се ползват още десетина години за домашно съхранение на енергия.

    Но ти продължавай да си повтаряш опорките от преди пет години, не ни пречиш. обяснявай как коня никога няма да бъде заменен от автомобил, как никога няма да си купиш мобилен телефон, защото само сим картата струва 200 лв, а телефонната ти сметка за домашния телефон ти е 5 лв. Как никога няма да си купиш смартфон, защото екраните им се чупят и са много големи не можеш да ги събереш в джоба и затова ще си караш с телефон с копчета.
  • 7 БОКОЛЪЖЕЦА

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Както пицата на Дянков се превърна в символ на първия мандат на ГЕРБ, така сега суджукът станал емблема на третото управление на Бойко Борисов"
  • 8 Някой

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "S Class":

    Бъдещето е на електричките! И престанете с тия дизели, омръзна ми всяка сутрин, като изляза навън да мирише на дизел и да дишам саждите им. Да ги забраняват час по скоро, а които няма пари за електричка ....намя да кара кола и толкова, има и градски транспорт и колела, а може и пеш.

    Коментиран от #9

  • 9 Ах...мечти,мечтиии...

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Някой":

    Мнооого има да си мечтаеш,джендър соросоиден! Това тук никога няма да стане!!
  • 10 бай Даньо

    0 0 Отговор
    Аз пък няма да купя нито един Фолксваген в моя живот от тук нататък нито електрически, нито дизелов, нито бензинов нито на конска тяга (ако и до там я докараме някой ден) . Горд съм че не съм купил и до сега.