Last news in Fakti

13 Март, 2021 11:30 5 612 19

Netflix в борба с недобросъвестни потребители, които използват акаунти на други хора

  • netflix-
  • акаунти-
  • проверка

Разработчиците искат някои потребители да потвърдят своите акаунти

Netflix в борба с недобросъвестни потребители, които използват акаунти на други хора - 1

Онлайн платформата Netflix започна да предприема активни мерки за борба с недобросъвестни потребители - категория абонати, които използват абонаменти на други потребители, без всъщност да имат семейни или родствени връзки с тях. Предупрежденията все още имат само информативен характер.

„Ако не живеете със собственика на този акаунт, ще ви е необходим собствен акаунт, за да продължите да гледате“, казва Netflix в известие.

Като част от проверката, услугата предлага да потвърдите акаунта чрез имейл или текстов код към телефона, свързан с акаунта, или да създадете нов акаунт с безплатен 30-дневен период.

Правилата за услуги забраняват споделянето на един и същ абонамент извън едно и също семейство. До този момент Netflix не се е опитвал по никакъв начин да контролира споделянето на абонаменти, освен ограничението за броя на екраните за едновременно гледане на съдържание - от един до четири, в зависимост от тарифата.

Говорител на Netflix обясни пред CNBC, че този тест е необходим, за да се гарантира, че хората, които използват акаунти в Netflix, отговарят на условията.

През последното тримесечие Netflix надмина психологическия праг от 200 милиона абоната, ставайки първата услуга за стрийминг, която прави това. Вероятно въпросът за споделяне на абонаменти е станал твърде важен, за да бъде игнориран.

Според анкета от февруари на американската изследователска компания Magid, около една трета от потребителите на Netflix и други стрийминг услуги споделят своите пароли с непознати.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КАЗАНЛЪК

    16 5 Отговор
    На мен едни много лоши хакери постоянно ми крадът иметооо и си правят майтапи с мен.
  • 2 Ляв плюс

    24 1 Отговор
    Аууу, изтърваха част от печалбата. А у лево Нетфликса не може ли?
  • 3 Ляв плюс

    22 0 Отговор
    "....споделят своите пароли с непознати" Ало следователите, а имаме ли разрешение да споделяме акаунтите си с познати или ще ни тикнат у ФБи-айския затвор за ощетяване на милиардерите........
  • 4 А дано

    14 0 Отговор
    времето днес да е хубаво та да се разходим навън.
  • 5 Я ползвам

    28 1 Отговор
    Замунда, никога нема пара да дам на Американските пе****

    Коментиран от #10

  • 6 Аналитик плюс

    20 0 Отговор
    Майтап си правите, обаче всички без Нетфликс акаунт сте заподозряни по подразбиране, че ползвате чужд такъв. Иначе, как така успявате да се забавлявате без Нетфликс, а? Докажете!!!
  • 7 Голям Слон

    14 3 Отговор
    Ползвам услугата още от щатите, когато изпращаха двд-та по пощата. Под наем имам предвид. После станаха стрийм услуга, което според мен е бъдещето. Но не виждам какъв е проблемът да споделиш с някого твоя акаунт, особено когато може да се ползва единствено и само от един човек по едно и също време.

    Коментиран от #9, #11, #12

  • 8 Глупости

    10 1 Отговор
    Не разбирам нещо, къде пише, че жена ми няма право, да ми даде акаунта си ??? Къде пише, че е незаконно да дам гащите си на комшийката си, че да ги поноси и тя ???
  • 9 Епа нема

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "Голям Слон":

    такова нещо, просто никой не може да ми казва на кой, кога и как да услужа с нещо, което съм придобил законно, а как тия не го разбраха не става ясно

    Коментиран от #16

  • 10 Замунда

    0 8 Отговор

    До коментар #5 от "Я ползвам":

    Отиваш в Чебурнет ?
  • 11 Ами, проблемът е,

    2 7 Отговор

    До коментар #7 от "Голям Слон":

    че зависи от тарифата. Ако си с тарифа, позволяваща да се използва едновременно на, да кажем 4 устройства, и ти си споделиш паролата с още трима приятели, означава, че един клиент/едно домакинство плаща, а четири клиента/домакинства ползват услугата, т.е. губят пари.

    Коментиран от #13

  • 12 Ами проблемът е...

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Голям Слон":

    Подразбирай, че Netflix губи пари.
  • 13 Голям Слон

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ами, проблемът е,":

    Как можеш да изгубиш нещо, ако някой така или иначе няма да започне да плаща за тази услуга? Това, че един акаунт се ползва от две домакинства, например, или повече, а титулярът е един, не означава, че загубите им са две семейства, например. Така им се иска, ама не става. И пак питам, ако акаунтът е такъв, че може да се ползва от няколко места, но само на едно в един и същи момент, какъв е проблемът? Като толкова ти се иска да цоцаш от всички места, заключваш акаунта по IP или МАС адрес и готово. Само че предричам отлив от услугата. Нетфликс ползвам все по-малко по простата причина, че нямам време за това. Даже и от двата акаунта в Тайдъл и Спотифай смятам да се откажа. Просто не ги слушам достатъчно. Единият е 30 долара, другият около 10. Хвърчат само едни пари, а полза никаква. За сметка на това обожавам да кисна в Сиелата и да си купувам дискове и плочи :-) Тях поне не могат да ги махнат по всяко време от платформите, както обикновено се случва.
  • 14 Алчници

    5 1 Отговор
    Нещастници. Навсякъде искат пари - Youtube пускат по 2 реклами, а ако задремеш те усеща, че гледаш реклама и после пуска по 2 часа реклама... и ако не искаш реклами срещу скромните 12 лв. не ти пускат...

    Коментиран от #15

  • 15 2857

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Алчници":

    Пичага ,затова има Ad Block.Слагаш приставката и повече реклами няма да видиш.
  • 16 1000

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Епа нема":

    Напротив - има. Те са го написали в условията, с които трябва да се съгласиш, за да им станеш абонат.

    "The Netflix service and any content viewed through the service are for your personal and non-commercial use only and may not be shared with individuals beyond your household. During your Netflix membership we grant you a limited, non-exclusive, non-transferable right to access the Netflix service and view Netflix content. Except for the foregoing, no right, title or interest shall be transferred to you. You agree not to use the service for public performances."
  • 17 Тиквар

    7 1 Отговор
    Мошенници от класа. Искат при регистрацията за пробенмесецномер на картата и секретния код. На края на "Безплатния месец" си удържат сумата. След дълго ровене в менютата успях да стигна до това в което се отказвам от услугата. Да ама нахалниците продължиха да си дърпат месечните такси и след отказа ми. След дълъг спор с некъв колцентър и след като казах, че в България за измама се лежи в затвора, набързо ми обещаха, че ще ми върнат парите за тези 4-5 месеца след отказа ми. Върнаха парите в банковата сметка, а аз си смених картата за да не си дърпат пак. Те това е. Башите мошенници пасти да ядат в сравнение с краварските.
  • 18 Tashko

    5 1 Отговор
    Едно време ни промиваха мозъците с руска телевизия само в петък. Сега е всеки ден. А и в индийските филми вече ниюо не се споменава за Сандокан, слона и....., т.е. и те са бози, както турските и американските. Интересното е, че руснаците започнаха да правят прилични филми.
  • 19 hollow bar

    6 0 Отговор
    Нетфликс ме отблъснаха още с регистрацията. Щях да започна пробния 30 дневен период с идеята да си плащам след това десетината долара месечно, не е никак много, но като ми поискаха кредитната карта ей така с обещанието да не теглят от нея преди 30 дни, се отказах. Не ми харесва такова отношение - дай си картата нищо че е безплатно. И какво, Нетфликса останаха с един клиент по-малко, а аз продължавам да си гледам сериалите с Кодито.