17 Март, 2021 17:35 6 671 21

От Tesla признаха, че следят шофьорите чрез камера в колата

  • tesla-
  • model 3-
  • model s-
  • autopilot

Американската компания следи шофьорите и ги изключва от бета програмата при нарушение

От Tesla признаха, че следят шофьорите чрез камера в колата - 1
Снимка: Tesla

Вече на няколко пъти ви разказахме за различни ситуации при които Tesla успява да стигне до зададено местоположение, благодарение на нова функция на автопилота си. Както и преди ви информирахме с новата версия на софтуера ще бъдат включени и нови шофьори, които ще имат възможността да тестват екстрата.

Оказва се, че голяма част от тях са недобросъвестни и не спазват изискванията на американската компания, а именно да следят трафика във всяко едно време и при нужда да поемат управление върху автомобилите си. Именно за това, че Tesla включва повече шофьори в програмата си, Мъск бе разкритикуван от Националния съвет за безопасността на транспорта в Америка.

След пост в Twitter стана ясно, че от Tesla все пак следят от близо тестерите си и дори някои от тях все пак са били изхвърлени от програмата. Това се случва благодарение на камера, монтирана в интериора и имаща за цел да следи, ако някой реши да направи нещо на колата, когато тя е използвана за безпилотно такси или поне така твърдеше Мъск през 2019 година. От публикацията става ясно, че камерата може да следи ако водачът гледа надолу или пък използва телефон или лаптоп по време на шофиране.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    45 15 Отговор
    Още много неща имат да си признават ‼‼‼
  • 2 pepy

    32 4 Отговор
    Всеки ДОГОВОР трябва да се изпълнява от всички, които са го подписали...
  • 3 гадно

    17 11 Отговор
    Мокри поръчки изпълняват ли???
  • 4 омъскаряване

    27 19 Отговор
    На теслазомбитата това им харесва, те си чакат чипа!

    Коментиран от #7

  • 5 DrivingPleasure

    19 13 Отговор
    Сигурно и други неща им правят не само ги следят :D
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Аууу

    25 6 Отговор

    До коментар #4 от "омъскаряване":

    Ти ако мислиш, че теб не те следят с телефона ти си в много голяма грешка! Всичко вече се следи и може да се следи! Те са били оведомени, че могат да ги наблюдават с камерата при последното инсталиране на автономното шофиране, за сигурност.

    Коментиран от #8, #14

  • 8 Аууууу

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "Аууу":

    Грешка - Уведомени!
  • 9 Илон Мъск

    10 15 Отговор
    От утре започва работа по новия москвич,щял да бъде на въглища като КУЗЯ,иска да се хареса на тройной феновете.🤣🤣🤣

    Коментиран от #10

  • 10 no name no face no number

    12 6 Отговор

    До коментар #9 от "Илон Мъск":

    Мога да ти кажа, че Тройной е много добър и никскви странични ефекти, не е скъп и е много качествен, оценил съм го след използеане на какви ли не велики фирми много скъпи, но не и перфектни. А да и Москвича за времето си беше Автомобил с главна букеа. Teslata и новите технологии ме ми ги хвали, не държиш ли ти живота си в ръцете, значи си камиладзе, никога не бих се доверил на някой, който не се знае какво ми мисли да ми управлява колата ор на ма.....та си
  • 11 Гост

    15 3 Отговор
    Първи стъпки към контрол и вмешателство в личния ви живот, от страна на корпорациите.
  • 12 Ivan S

    5 4 Отговор
    Скоро ще пускат собствен канал в Pornhub: Тesla Hot Аcceleration! Още няколко клипчета и са готови.
  • 13 Баровеца

    8 3 Отговор
    Обмислях варианти да закупя ТЕСЛА ,но уви,не бих си купил вече! Тези начело с Мъск прекаляват доста нагло,при положение, че им даваш маса пара ! Колко ли трябва да не уважаваш себе си при това положение, ако си купиш тази марка автомобил?!?!
  • 14 Баровеца

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "Аууу":

    Ами следят ме,но и Аз им позволявам особено през Гугъл,но знам и камерата къде ми е ,а не да ми я крият като в Тесла 😄

    Коментиран от #16, #20

  • 15 321

    8 2 Отговор
    Айде сега европейския регулатор да наложи на Тесла една глоба за нарушение на GDPR, защото съм сигурен, че половината от собствениците изобщо не са уведомени, другата са уведомени, чрез някакво съобщените при актуализация с дребен шрифт. Събирането на лични данни е много актуална тема. Да ги треснат за всеки продаден в Европа автомобил с тази система и ще върнат част от парите за ваксините.
  • 16 Аууу

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Баровеца":

    А микрофона? Не е само камерата!
  • 17 Швепс

    4 3 Отговор
    Големи сте конспиратори. Компанията Ford ще предложи за своя електрически кросоувър Mustang Mach E система за автопилот, която ще позволи на шофьора да маха ръцете си от волана за продължителен период от време.


    Технологията ще работи с помощта на камера в салона, която ще следи да положението на главата на водача и посоката на неговия поглед. Ако бъде установено, че шофьорът отвлича вниманието си от пътя, системата ще му подава сигнал да хване волана и съответно да поеме управлението. Това ще се случва и при ситуации на пътя, с които автопилотът не може да се справи
  • 18 Швепс

    2 2 Отговор
    Новият продукт на Nissan ще се предлага от есента на тази година, като ще бъде достъпен само в Япония. Първоначално системата ще се предлага за модела Nissan Skyline.

    Въпреки че новата версия на ProPilot обещава шофиране без ръце, това няма да може да се случва без погледът на водача да е вперен в пътя. Камера в купето на колата ще следи лицето и очите на шофьора.

    Това е нещо, което колите на Tesla не предлагат, което е още един проблем, носещ критики на компанията на Илон Мъск.


    Джейк Фипър, директор Тестове на автомобили в изданието Consumer Reports, посочва, че този мониторинг над поведението на шофьора може да се окаже пробив в индустрията с автономни коли.

    Именно наличието на мониторинг е причината Cadillac Super Cruise да получи най-високата оценка сред автономните системи от изданието, добавя той.
  • 19 kjl

    10 0 Отговор
    Както Антон Павлович Чехов е казал „Ако в първо действие на сцената виси пушка, то в последното действие тя трябва да гръмне“ та ако перефразираме в модерен стил, " Ако в една кола има камера, то тя в даден момент ще бъде използвана" !!
  • 20 Аха

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Баровеца":

    Тя е Тесла, камерата не е скрита! Тя се вижда, като седнеш! А и без да сядаш, те ти я казват, че я имат!
  • 21 Нане

    2 1 Отговор
    и ко на около връстното кат качиш некоя другарка правят клип как играйте на чичо доктор и после рекет? Типично по американски хахахахаха