Last news in Fakti

19 Март, 2021 12:51 2 635 11

Плащане на горивото чрез екрана на навигацията при новите Mercedes-и

  • mercedes-benz-
  • mbux-
  • безконтактно плащане

Ъпдейт на приложението представи безконтактно плащане от инфотеймънт системата

Плащане на горивото чрез екрана на навигацията при новите Mercedes-и - 1
Снимки: Mercedes

Поради кризата с Covid-19 и препоръката за максимално използване на безконтактни услуги, една от които е плащането, от германската компания разработиха система, която позволява банкови сделки директно през екрана на инфотеймънт системата или смартфона ви. Засега услугата е лимитирана само към плащането на гориво при определени бензиностанции в Германия, но скоро ще бъде достъпна и в други страни.

Плащане на горивото чрез екрана на навигацията при новите Mercedes-и

За целта е нужно да притежавате смартфон с инсталирано приложение “Mercedes Me” и Mercedes с MBUX система. Последният ъпдейт на германците дава достъп до функцията „Fuel & Pay“ и вече може да бъде използвана.

Плащане на горивото чрез екрана на навигацията при новите Mercedes-и

Навигацията ви отвежда до най-близката бензиностанция, която си партнира с Mercedes, а от вас е нужно само да изберете колонката на която искате да заредите. Автомобилът сам изчислява колко гориво му е нужно и на каква цена, като след зареждане, може да платите директно през екрана на централната конзола или телефона си. От Mercedes се хвалят, че единствената услуга която не е дигитализирана в процеса е пълненето на резервоара, което трябва физически да направите сами.

Плащане на горивото чрез екрана на навигацията при новите Mercedes-и


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сахара

    2 1 Отговор
    От колонкота излизат парите и бензинджията ги взима !
    Иначе Мукар !
  • 2 Иво

    3 1 Отговор
    На бензиностанцията на Мареша ще действа ли? Аз само там пълня евтина газ.
  • 3 гост

    5 5 Отговор
    В Тесла са плаща през навигацията за "гориво" от 2012 година !! И то за всички модели ! Хахахах , тия "изостанали" американци !!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    И в цял свят !!!
  • 5 гост

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    И не само за гориво , ами за всичко , даже храна можеш да си поръчаш и да ти я доставят на светофара примерно !!
  • 6 гост

    5 5 Отговор
    И изобщо толкова , колкото е направила Тесла в автомобилостроенето за някакви си десетина години , Мерцедес не е направил за 100 и никога няма да направи !! Щото за тях е по важно дали "фугата" им имала 2 мм разлика от това , че колата им не може да изкара 200 000 без основен ремонт , да не говорим за по-важни неща като това , че заради кефа на "шофора" хората покрай него хващат рак !!!
  • 7 гост

    5 4 Отговор
    И точно Мерцедес и другите му дружки немци са причина да не сме забравили пушилника още преди 40-50 години , щото всичко постигнато днес спокойно е могло да бъде налично още тогава , ако не му се пречеше умишлено от същите "немци" !!! А сега седнали да ми се правят на "технологични" , нещастни пърделници дизелопитеци !!!
  • 8 qwerty

    3 1 Отговор
    представям си как зареждам на бензиностанцията в с. тъпчилещово и плащам безконтактно от автомобила си? голем смех 🤪🤪🤪🤪
  • 9 Антонио

    2 0 Отговор
    На моята Хондела имам приложение което ми сипва безконтактно бензин без да гася колата. Намира се от ляво един бутон за сваляне на джама подавам 51 кинта и докато ми сипват бензин ми измиват предно и задно стъкло без да слизам от колата.Само като видят колата и се активират веднага 2-3 робота да ме обслужат.Но пък Мерцедес си е Мерцедес друго е да плащаш безконтактно за сервиза.
  • 10 Антонио

    1 1 Отговор
    Имам и едно друго приложение взимам 2 кафета и отивам до едно магазинче за авточасти отварям вратата казвам добър ден и подавам двете кафета с усмивка и приложението ми казва от такива като теб ще фалираме, пак му е изгоряла няква крушка на Хондата или Тойотата или ще сменя маслото и филтрите.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.