Last news in Fakti

25 Март, 2021 10:52 4 952 9

Тази триколка ускорява от 0 до 100 км/ч за 1.8 секунди (ВИДЕО)

  • spiritus-
  • aperta-
  • daymak-
  • триколка-
  • електромобил

Канадци разработват най-бързото триколесно превозно средство в света

Тази триколка ускорява от 0 до 100 км/ч за 1.8 секунди (ВИДЕО) - 1

Канадската компания Daymak е на път да пусне нов модел, наречен Spiritus, който трябва да се превърне в най-бързият триколесен автомобил в света. Според Driving колата ще бъде оборудвана с електрически силов тракт, а ускорението до сто ще отнема само 1.8 секунди.

Автомобилът ще се предлага в две версии - Deluxe и Ultimate. Базовата версия на електрическия автомобил ще може да измине 290 километра с едно зареждане. Обхватът на топ версията ще бъде 480 километра. Цените на иновацията са в изключително голям диапазон. Те ще бъдат съответно 20 000 и 149 000 долара.

Съдейки по изображенията, Spiritus ще получи футуристичен дизайн. Каросерията на автомобила ще бъде направена от въглеродни влакна. Според New Atlas новата триколка ще бъде оборудвана и с автономна система за управление, но подробности за тази технология не са разкрити. В скъпата си версия иновацията ще е оборудвана и със слънчеви панели и четири въздушни възглавници.

Производството на двуместния автомобил ще започне през 2023 година. В момента канадците вече предлагат предварителна поръчка на автомобила си, като за нея искат само $ 100.

По-рано ви информирахме, че американската компания Aptera планира да започне масово производство на триколесен електрически автомобил, наречен Paradigm, до края на тази година. Стартъпът от Сан Диего вече е събрал повече от 7 хиляди предварителни поръчки за новия продукт. Очаква се Paradigm да излезе в две версии. Пробегът на електрическата кола от най-висок клас ще бъде 1600 километра. Инженерите планират да постигнат такива показатели с помощта на 100-киловата батерия и вградени слънчеви панели.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пилот на Ферари

    5 3 Отговор
    Няма начин да не е така. Тая триколка без батерията сигурно тежи 70 килограма. А при 100 километра и насрещен вятър сигурно ще може и да лети.
  • 2 Saly

    5 5 Отговор
    Много народ ще се изтреби с тая кола - мотор. Да я спират от производство веднага.
  • 3 Бай Иван

    9 0 Отговор
    Не се ли казва ТРАЙК !!!!!!
  • 4 Некой си

    2 0 Отговор
    Леле какво видео.
  • 5 Що така

    5 10 Отговор
    Чудя се защо най бързо ускоряващата триколка не е с ДВГ? Нали то е по-добрата технология, а електрическото задвижване имало само недостатъци?

    Сега истинските мъже ще застанат на амбразурата и ще обявят как един истински мъж никога, ама никога не се интересува от скорост и ускорение! Само джендърите се интересуват от бързи превозни средства. Един истински мъж се нуждае от премиум автомобил, който да кара с 40 км в час за да могат да го видят, а за тези които не му обръщат внимание, дават газ, но на празен ход, за да се "порадват" и останалите на "ангелския звук" на двигателя. Ако няма звук как ще го видят и ще му обърнат внимание?

    Коментиран от #7

  • 6 pbdan

    4 0 Отговор
    Вноска 100$ за кола. Звучи ми познато.
  • 7 pbdan

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Що така":

    Ще си сложи акустичен имитатор на звука от ДВГ.
  • 8 Шоп от СО

    2 0 Отговор
    Ехх, защо не сложиха едното колело да е отпред като на Reliant Robin. Щеше да е по забавно :D
  • 9 Пффф

    2 0 Отговор
    Мотор с обща каска.