Last news in Fakti

25 Март, 2021 17:25 3 255 28

Вижте как Mercedes произвежда батериите за електрическата S-Klasse(ВИДЕО)

  • mercedes-benz-
  • eqs-
  • s-klasse

Германската компания се подготвя за премиерата на един от най-интересните модели

Вижте как Mercedes произвежда батериите за електрическата S-Klasse(ВИДЕО) - 1
Снимки: Mercedes

С наближаването на премиерата на новия Mercedes EQS, изглежда че работниците във фабриките на германската компания са доста заети и стремглаво работят над първите модели, които ще слязат от поточните линии. Видео показва как точно се сглобяват батерийните модули за електрическата лимузина.

Вижте как Mercedes произвежда батериите за електрическата S-Klasse(ВИДЕО)

Всяка батерия се състои от 12 отделни модула, като общия им капацитет достига 108кВч. Заводът в Щутгард е оборудван с технологии на най-високо ниво, а поточната линия включва над 70 машини, разположени на 300 метра дължина.

Вижте как Mercedes произвежда батериите за електрическата S-Klasse(ВИДЕО)

Благодарение на „най-добрата аеродинамика в този клас“, както от Mercedes описват новия EQS, то от компанията обещават до 700км пробег с едно зареждане. Повече за електрическата лимузина ще разберем в следващите месеци, когато е и нейното официално представяне.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 S Class

    16 20 Отговор
    Тесла кои бяха пак, че не ми е ясно?

    Коментиран от #6, #18

  • 2 Това е лъжа

    21 7 Отговор
    В заводите на Мерцедес се трудят предимно "германци" с имена като Ахмед и Мустафа така,че това видео не отговаря на истината.

    Коментиран от #3

  • 3 Plameni

    12 12 Отговор

    До коментар #2 от "Това е лъжа":

    Ти колко години работи в Мерцедес че знаеш, защото моя племенник кандидатства за обучение в Мерцедес ,но не го вземаха защото не е германец. Нищо че има немско гражданство

    Коментиран от #7, #10

  • 4 Rado

    2 6 Отговор
    Русофил неджендър - ако Mercedes иска да принуди руснаците да произвеждат електромобили в завода им в Русия, Путин неджендър ще затвори завода. :DDD
  • 5 Покажете

    11 6 Отговор
    Как се рециклират, покажете как се добиват суровините за батериите и после ми рекламирайте .

    Коментиран от #9

  • 6 Койчо

    16 8 Отговор

    До коментар #1 от "S Class":

    Кои били Тесла? Ами те бяха онези чиито клетки за батерии се произвеждат в тяхната гигафабрика, а не се внасят от Китай, като тези на Mercedes от които си сглобяват батериите.

    Тесла беше онази, която направи завода си в столицата на Германия и ще произвежда собствени клетки там, като капацитета на производство ще е по-голям, отколкото този на всичките шест фабрики които ще построи Volkswagen до 2030 година. Само завода в Берлин ще произвежда батерии за 3 милиона електромобила годишно.

    Mercedes кога и къде ще произвежда свои собствени клетки за батерии и по колко?

    Коментиран от #14

  • 7 И това не е вярно

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Plameni":

    Нито #2, нито #3 е вярно. Какво значи ‘не е немец, но има немско гражданство’. И изобщо как това е мотив. Казано е от някой на някой...?
    Аз нямам немско гражданство, със сигурност не съм германка, и работя за Мерцедес. Не в завод, но това също няма значение.
  • 8 Видял

    6 2 Отговор
    Много хубаво.Но трябваше поне един завод за батерии да се направи в БГ.Светът се развива,ние пак нищо.Лапаме мухите и прахоляка на умните държави.
  • 9 Рециклиране?

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Покажете":

    Ето как става

  • 10 Не си разбрала

    12 3 Отговор

    До коментар #3 от "Plameni":

    Ако знаеше турски, и беше леко мургав, и с влизането на интервюто е казал салам алеко, щяха да го вземат! Да научи турски и да пробва пак! Пиши кой ден ще ходи, и ще го оправя да го вземат!
  • 11 Питанчев

    6 7 Отговор
    Това с елкаровете е голяма измама.Световното производство на литий не е достатъчно само за батерийте на Теслите,които са запланувани за производство.На Тесла в средносрочен план им трябват около 160% от световното производство на литий.Е добре останалите какво ще правят?Ами толкова електрика от къде примерно след 10 години?Атомната енергия сме я зачеркнали.Въпроси,въпроси........

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Литий има достатъчно

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Питанчев":

    Дори до миналата година имаше свръхпроизводство и натрупани количества заради което цената му се беше сринала наполовина, въпреки че няколко години подред не беше разработено нито едно ново находище. Сега търсенето горе-долу се изравни с предлагането а количествата са поизчерпаха и започват разработката на нови находища. По-скоро ще има недостиг на никел през следващите години, ако не побързат с разширяване на неговия добив, защото всички се отказаха от кобалта и преминаха на повече никел. Тесла дори взе мини на концесия в Индонезия за да си го добива сама.
  • 13 Енергия също има достатъчно

    5 4 Отговор

    До коментар #11 от "Питанчев":

    Вятърът само от северно море, ако бъде оползотворен, може да задоволи над 100% от световното потребление на енергия през зимата, а само за няколко часа върху земята пада повече енергия, отколкото потреблението на човечеството за цяла година. Отделно енергия от движещата се вода и термална енергия.

    Батериите включително тези на електромобилите, ще се погрижат за разликите във времето между производство и потребление на тази енергия, чиито добив от година на година става все по-евтин. В пъти по-евтин от атомната енергия към момента. Затова ежегодно се изграждат стотици пъти повече мощности от възобновяеми източници, отколкото атомни.

    Коментиран от #15

  • 14 Teslaras dreams

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "Койчо":

    Тесла не произвежда батерии,а само ги сглобява.

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Така де

    1 7 Отговор

    До коментар #14 от "Teslaras dreams":

    А къде се произвеждат клетките за батериите? Дали не е в същия завод в който се сглобяват?

    Коментиран от #17

  • 17 Teslaras dreams

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "Така де":

    Батериите са на Панасоник.Тесла не прави батерии.

    Коментиран от #19, #20, #21

  • 18 Кои са Тесла?

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "S Class":

    Ами Тесла са онези, които накараха Мерцедес да започне да прави електрически коли! А и не само Мерцедес! Показаха, че електрическите коли заместват и даже са по-добри от ДВГ колите! Та ако не бяха Тесла, германците все още щяха да правят екологични дизели!

    Коментиран от #25

  • 19 Така е

    2 5 Отговор

    До коментар #17 от "Teslaras dreams":

    Но патентите са на Тесла! Така, както са и последните батерии! Панасоник само ги произвеждат!
  • 20 Амммм

    3 6 Отговор

    До коментар #17 от "Teslaras dreams":

    Батериите са по патент на Тесла! Защо според теб Мъск ги представя, а не шефа на Панасоник? Нали са на Панасоник, защо шефа на Панасоник не излиза да представя батериите за Тесла, а Тесла излизат с нови батерии 4680? До сега такива не са правени!

    Коментиран от #22

  • 21 Недей да клинчиш

    5 3 Отговор

    До коментар #17 от "Teslaras dreams":

    Не те питам кой ги прави, питам къде ги прави panasonic? Не е ли в същата фабрика на Тесла където се сглобяват готовите батерии? Не ги карат от Китай като Mercedes, нали?

    То и чиповете за на автопилота ще ги прави samsung по седем нанометрова технология, но все още се водят чиповете на Тесла, нали? Samsung не може да ги произвежда за друг, както и panasonic не може да произвежда батерии като на Тесла за някой друг. И samsung и panasonic са само подизпълнители.
  • 22 Teslaras dreams

    7 2 Отговор

    До коментар #20 от "Амммм":

    Панасоник произвежда батерии много преди Тесла да започне да съществува.Тесла сглобява само готови компоненти от различни производители.

    Коментиран от #23

  • 23 Ама ти взе да поумняваш

    3 3 Отговор

    До коментар #22 от "Teslaras dreams":

    Сега е време да се осъзнаеш, че Илон Мъск не ги сглобява собственоръчно всичките тези автомобили, а има и работници! Да разбереш, че тези работници правят точно това, което е по проект, а не всеки каквото реши или може, точно както Панасоник, LG и CATL произвеждат батериите по проект и дизайн на Тесла, а не си купуват готови клетки, разработени и произведени от производителите на батерии, като останалите автопроизводители.

    Типичен пример е Хюндай, които сега ще сменят всички батерии и обвиняват LG, че им е продал неподходящи клетки. LG пък обвиняват Хюндай, че не зареждат правилно клетките и не ги охлаждат правилно и софтуера не им работи като хората.

    При Тесла всичко си е проектирано от тях. Ето сега и Панасоник и LG ще правят новите 4680 клетки ЗА Тесла, като подизпълнители. Клетките са си с лого Тесла, точно както и тези, които произвежда Панасоник във Гигафабриката на Тесла в Щатите. Точно както българските фирми произвеждат части за Мерцедес по техен проект и с техен надпис.
  • 24 Сатаната

    0 0 Отговор
    Нищо не видях.
  • 25 Га са научат и НИКИЛИРАТ ЖЕЛЕЗНИ

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Кои са Тесла?":

    Брони и атрибути а не никилирана ефтина пластмаса тогава ша говорим.....
  • 26 Бъдещето в огледало за обратно виждане?

    0 0 Отговор
    Ето ти един много по-премиум от Тесла автомобил по твоите критерии, който веднага изникна в спомените ми, като ти прочетох коментара. Имахме същия но светлосин. Карай си го със здраве. Аз предпочитам "по-пластмасови" автомобили, защо за мен съдържанието е по-важно от опаковката.
  • 27 Бъдещето в огледало за обратно виждане?

    1 1 Отговор
    Ето ти един много по-премиум от Тесла автомобил по твоите критерии, който веднага изникна в спомените ми, като ти прочетох коментара. Имахме същия но светлосин. Карай си го със здраве. Аз предпочитам "по-пластмасови" автомобили, защо за мен съдържанието е по-важно от опаковката.

  • 28 еми

    0 0 Отговор
    Mercedes - Направено от турци в Германия стана - направено от турци и роботи в Германия :)