28 Март, 2021 11:30 6 468 10

Xiaomi търси помощ от Great Wall

  • xiaomi-
  • great wall-
  • автомобил

Автомобилният производител ще сътрудничи с един от заводите си

Xiaomi търси помощ от Great Wall - 1
Снимка: Shutterstock

Преди няколко седмици ви информирахме, че Xiaomi работи над нов проект за масов електромобил, който трябва да се появи на пазара в следващите няколко години. Докато от Apple все още не могат да намерят автомобилен производител, който да им съдейства с налична платформа, то изглежда че от китайския технологичния гигант вече са намерили такъв в лицето на Great Wall.

Компанията е добре позната в страната ни след като преди няколко години откри завод за производство на коли близо до град Ловеч. Според различни източници, двете марки може да обявят своето сътрудничество в следващата седмица, а първите превозни средства да влязат в продажба още през 2023 година. За сега се знае, че Great Wall ще сътрудничи с един от своите заводи в Китай, а най-вероятно и ще предложи някоя от своите платформи за направата на новата Mi Car.

От Xiaomi имат за цел да свържат всички свои устройства в затворена еко-система, която да предоставя различни услуги и функции при смартфоните, "умните" часовници, електрическите тротинетки, бъдещите автомобили и подобните продукти.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    4 68 Отговор
    Xiaomi e шит.Дисплеите им не струват.

    Коментиран от #5, #9

  • 2 Нова услуга

    23 2 Отговор
    Спираш пред блока, прибираш се вкъщи, излизаш на балкона и си паркираш колата с телефона дистанционно.

    Коментиран от #3

  • 3 Ти откри топлата вода

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "Нова услуга":

    Други марки предлагат това дистанционно управление от години. Много често го ползват, за да преместят от офиса автомобилът на съседното паркомясто, защото в някои държави можеш да стоиш само определен брой часове на едно паркомясто в синя зона.

    Коментиран от #6

  • 4 мислещ

    26 4 Отговор
    Браво, Xiaomi са известни със съотношението цена-качество, така че със сигурност биха предложили по-добри коли за цената си спрямо конкуренцията, особено европейската, дето на полу-нормална цена предлага някакви детски играчки, предвидени да се ползват по пътищата.
  • 5 Гсм

    21 0 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Виждал ли си дисплея на Mi 11, новият им тел.
  • 6 Сияомий

    2 9 Отговор

    До коментар #3 от "Ти откри топлата вода":

    Иди и ти да я откриеш, не само тази във WC-то, но и тази в банята.

    Коментиран от #7

  • 7 Ти търси други неща

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Сияомий":

    Например интелекта си или чувството си за хумор. Защото в предишното ти мнение нито си казал нещо умно, нито пък забавно.
  • 8 Гришата Ганчев

    5 0 Отговор
    Чакам ги в Баховица
  • 9 Не съм чул за проблеми

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    За дисплеите на xiaomi. За сметка на това постоянно чувам за проблеми с дисплеите на iPhone и то най-новите и скъпи модели. Включително от познатите ми.
  • 10 оня с коня

    13 0 Отговор
    От 7-8 месеца имам чисто нов Ксиоми редми 8- ФАНТАСТИЧЕН Е,Дисплеят му е 4К,необятно голяма памет,поема Приложения "Всякакви".Затова и да е жива и здрава Мрежата 5 Жи,щото благодарение на нея Цените на 4 Жи телефоните се сринаха и Въпросното Ксиоми го купих за точно 302лв!