30 Март, 2021 14:13 2 548 4

Xiaomi пусна безжична подложка за зареждане на няколко джаджи

  • безжично зарядно-
  • xiaomi

Инженерите на Xiaomi отново излязоха победители в надпревара с американските си колеги от Apple

Xiaomi пусна безжична подложка за зареждане на няколко джаджи - 1

Китайската компания още в първия ден на най-голямата си презентация за годината обяви създаването на платформа за безжично зареждане за множество устройства. Подобен проект имаха и от Apple. Той бе наречен AirPower, но не даде никакви практически резултати и беше прекратен още преди две години.

Разработчиците на Xiaomi успяха да преодолеят трудностите с прегряването на станцията, с което Apple не успя да се справи и на презентацията обявиха, че започват серийно производство на безжично зарядно устройство за няколко джаджи. Очакваната цена на устройството е само $ 90.

Xiaomi пусна безжична подложка за зареждане на няколко джаджи

Платформата за зареждане Xiaomi ще ви позволи да зареждате няколко приспособления наведнъж, като слушалки, смартфони и часовници. В основата на иновацията е технологията за безжично зареждане Qi. Разпределението на мощността осигурява до 20 вата за всяко устройство.

На презентацията китайците говориха за вътрешната структура на зарядната станция, в която 19 магнитни намотки са разположени в шахматно положение и покриват цялата площ на платформата. В резултат на това акумулаторните устройства могат да бъдат поставени в произволен ред, без да се спазва ориентацията и без да са свързани с определено място.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Село

    7 0 Отговор
    Браво, супер.
  • 2 Ехааа

    9 0 Отговор
    Супер са Браво. Сега като отворят завода в Турция ще са още по качествени. Интересно защо ли тук никой не иска да инвестира? Като слушам патриотите колко много са направили за България, но нещо не се сещам какво са направили и колко нови работни места са открили
  • 3 мародер

    4 0 Отговор
    Браво на китайцие!!!
  • 4 Христо

    1 2 Отговор
    Бееее ползвам телефон от марката... първо да направят безжично зареждане и елементарна водоустойчивост на телефоните си па после да се изживяват като иноватори.