Last news in Fakti

30 Март, 2021 14:41 4 208 4

Странен експеримент: iPhone 12 Pro Max, изстрелян от прашка по стъкло (ВИДЕО)

  • iphone-
  • 12 pro max-
  • тест-
  • стъкло

Експериментът можеше да продължи дълго време, ако случайно отлетялото парче въже, използвано по време на изстрелването, не промени траекторията на полета

Странен експеримент: iPhone 12 Pro Max, изстрелян от прашка по стъкло (ВИДЕО) - 1

Оригинален, но напълно безполезен експеримент беше извършен от авторите на YouTube канала TechRax, въпреки това те постигнаха 50 хиляди гледания на видеото само за два дни. Експериментаторите, уморени от традиционните тестове за якост и технически възможности на iPhone, решиха да използват флагмана iPhone 12 Pro Max като снаряд за прашка при стрелба по стъкло.

Експериментът е проведен в открито пространство. Като прашка е използвана специално конструирана платформа, а 10 листа от закалено стъкло са подредени последователно един след друг. Общо тестерите успяха да направят три „изстрела“.

По време на първите изстрелвания смартфонът успешно пробива по две стъкла всеки път, удряйки повърхността с ръб. В същото време iPhone 12 Pro Max продължи да работи. По време на третия „изстрел“ обаче смартфонът удари стъклото с повърхността на екрана и се повреди сериозно.

Трябва да се отбележи, че не дисплеят получи големи щети, а задният панел. Експериментът можеше да продължи дълго време, ако случайно отлетялото парче въже, използвано по време на изстрелването, не промени траекторията на полета, забавяйки смартфона и „излагайки“ екрана на iPhone 12 Pro Max на удар. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така

    10 3 Отговор
    Ейпъл такива глупости сътвориха с тая 12-ка, че на практика, ако счупиш нещо и го хвърляш. Еднодневка за 2500 лв.
  • 2 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    5 4 Отговор
    iShit става само за чупене на стъкла...
  • 3 Що за малоумие

    3 2 Отговор
    е това да изстрелваш телефон по стъкло с прашка. Такава малоумяина могат да сътворят само от епъл. Явно таргета на продуктите им са малоумници и се нуждаят точно от подобни неща, като в съответното видео.
  • 4 бръм

    2 6 Отговор
    Комунистите не харесват Апъл. Защо така, да не сте селяни?