31 Март, 2021 17:33 3 679 7

Следващият MacBook няма да има клавиатура?

  • macbook-
  • apple-
  • клавиатура-
  • патент

Apple патентова нова технология заместваща традиционните клавиши

Следващият MacBook няма да има клавиатура? - 1

Пореден патент подаден от Apple, показва интересна новост, която може да стане факт още при следващата генерация лаптопи на марката. Технология, която замества традиционните клавиши с тъч-скрийн повърхност е била подадена за разглеждане от американската компания.

Преди няколко години от Apple въведоха така нареченият “touchbar” в горната част на клавиатурата при определени модели, който замества функционалните бутони и може да показва различни бутони за бърз достъп при използването на различни приложения. Изглежда, че от Купертино искат да разширят още функционалността на новия MacBook с въвеждането на тази новост, като по този начин лаптопът да предлага най-доброто за различните клиенти.

Ако това наистина се окаже вярно, то виртуалната клавиатура ще може да се настройва при отварянето на различни апликации, за да показва различни комбинации. Това означава, че ако например работите в текстова програма, ще ви се появяват букви, а ако се занимавате с графичен дизайн, то повърхността ще бъде пригодена за рисуване. Въпреки, че идеята е доста добра, то има силна вероятност да срещне неодобрение от хората които използват традиционна клавиатура, поради усещането което ще създава.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    16 1 Отговор
    Ще спестят и от бутони. Ще тапвате по плоскостта.
  • 2 Ахаххаха

    7 4 Отговор
    Тези изпаднаха тотално от трендовете! Вижте там кои клавиатури са скъпи и кои тъпотии струват 10 лева!
  • 3 Маркетинговият отдел на гнилите

    19 4 Отговор
    Клавиатурата се купува отделно и ще струва между 999 и 1299 долара 😉
  • 4 Софиянец

    5 13 Отговор
    А в мацква са още с аналогови превключватели
  • 5 Чиптунинг

    12 0 Отговор
    А по следващия модел и екран няма да има, направо ще ви го монтират зад лявото ухо още в магазина.

    Коментиран от #7

  • 6 pokoloko

    1 2 Отговор
    лаптоп на повече от пет години е с функцията трансформер сгъва се на 360 градуса и става като таблет само че 14.5 инча а клавиатурата става на екрана touch и има различни видове клавиатури. класическата е с ниски бутони и се деактивира и остава отзад. всичко е от brushed aluminum, отличен устойчив материал.автоматично въртене на екрана. ако има арр да се инсталират клавиатури със символи и готово така че нищо ново не са измислили. за ползващите го като лаптоп напълно ненужно. при това струваше под 900 $ в L.A.а нагризаната ябълка ще сложат поне двойна цена
  • 7 Rado

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Чиптунинг":

    Ха, ха подигравайте се, ама ще стане както с първата издадена камера от корпуса на iPhone 6, махането на 3.5мм жак за слушалки от iPhone 7, махането на зарядното на iPhone 12. Къде са жаковете на Samsung, Huawei, Xiaomi, както се видя последните модели на Samsung, Xiaomi са без зарядни, следна и Huawei. A такова копие на лаптоп без клавиатура със сигурност вече се подготвя от китайците и тогава ще и COOL.